Potrosnja kod pojedinih modela motocikala

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Re: Potrosnja kod pojedinih modela motocikala

Post by Du-Monster »

Roki wrote:Taman ste me bili zagolicali a vi zagladiste sve u 2 posta :twisted:

Meni stvarno nije jasno da soljica kafe ( 1€ ) na 100 km moze igrat toliku ulogu pri odabiru motora. Imam 2 motora i paski poginuo ako vi znam rec koliko trose ( tu nedje oko.... )

Da, i ja isto to mislim. Pogotovo sto se radi o top KTM-u. Motoru koji je ko novi kosto oko 13 000 eur..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

mexiko wrote:Cesare, posto rece da se bavis aikidom, kod koga treniras u PG?
Tendoryu Aikido. Samo je jedan ucitelj u CG - Mitar Vujovic
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Dobri Mitar :lol: :lol: Ako stvarno hoces nesto da naucis idi kod Pedje Burica da vjezbas
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

mexiko wrote:Dobri Mitar :lol: :lol: Ako stvarno hoces nesto da naucis idi kod Pedje Burica da vjezbas
Guram i ovdje ok. Ne bik kod Pedje jer mi klasicni Aikikai stil ne paše baš najbolje. Kad poredim ova dva stila, po mom mišljenju Tendoryu (Sensei Kenji Shimizu) mi je manje materijalan nego Aikikai stil, a i nisam pristalica upotrebe sirove snage kada je aikido u pitanju. Za to imam teretanu.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

caesar wrote:
mexiko wrote:Dobri Mitar :lol: :lol: Ako stvarno hoces nesto da naucis idi kod Pedje Burica da vjezbas
Guram i ovdje ok. Ne bik kod Pedje jer mi klasicni Aikikai stil ne paše baš najbolje. Kad poredim ova dva stila, po mom mišljenju Tendoryu (Sensei Kenji Shimizu) mi je manje materijalan nego Aikikai stil, a i nisam pristalica upotrebe sirove snage kada je aikido u pitanju. Za to imam teretanu.

Nema siorve sile u aikidou, osim kod Ljube Vracarevica u nekakvoj njegovoj verziji aikidoa koji niko ne priznaje u svijetu, od relevantnih institucija. A sto se tice Shimicua, odlican je, ali to sto on radi i to sto Mitar radi....necu da komentarisem, bilo bi bas nepristojon sa moje strane. Aliu uz svo duzno postovanje njega kao majstora, cak ni osnove dobro ne prenosi na ucenike. Ali OK....cisto sam htio malo da opricam s tobom na tu temu. Pozdrav!
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Kod nas isključivo Shimizu ima pravo da dodjeljuje dan-e i to radi u skladu sa onim što vidi na seminaru dok neko od nas radi. Dakle ,na osnovu stečenog znanja do tada. Mada razumijem šta hoćeš da kažeš i ja mislim da neke stvari mogu biti bolje ali jbg nismo svi rođeni učitelji, trgovci, borci itd. Eto proćakulsmo malo i o aikidou 8-) . Pozdrav.
AMAT VICTORIA CURAM
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Roki wrote:Taman ste me bili zagolicali a vi zagladiste sve u 2 posta :twisted:

Meni stvarno nije jasno da soljica kafe ( 1€ ) na 100 km moze igrat toliku ulogu pri odabiru motora. Imam 2 motora i paski poginuo ako vi znam rec koliko trose ( tu nedje oko.... )

Ja bih pricao i dalje, ali obzirom da je ceaser objavio ovo oko Aikidoa, da ne voli klasicni aikido, dje se upotrebljava sirova snaga, vec da zato ima teretanu, mislim da mi je pametnije da se primirim, cutim i radim sto mi se rece :mrgreen: :mrgreen:

Eto da probam, pa neka ide zivot :)

Ja isto mislim da nije neka bitna razlika, trosi ili 6 ili 7, ili 5 ili 6, pogotovo ako platis motor 13.000e, dakle imas novca i da sipas u njega. Pa sve i da trosi kao "rusko borno vozilo", i to je za ljude.
Ali mislim da nije korektno, to pisati na oglasu gdje se taj motor prodaje i na taj nacin nekome opstruirati mogucu prodaju (ima ljudi kojima je bitna potrosnja), a sve to bez cvrstih dokaza, vec sa nekom labavom konstatacijom.

Eto, ja rekoh, pa sad sto bude, bice :mrgreen:
I kad stojim tesko me pratiti...
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

E vala Direktore i ja se slazem i aminujem sve sto si rekao!
14:23
Post Reply