-
-
Spanija , Portugal
Ako vam je potrebna zestoka doza adrenalina , treba da odete u kanjon
El Chorro u blizini sela Alora u oblasti Malage.
Na jednom kraju kanjona nalazi se hidroelektrana , a 1905 za njihove potrebe napravljena je staza koja je bukvalno prikacena za stenu , inace staza je vremenom jako propala. Put je sluzbeno zatvoren , od 1999/2000 kad su cak cetvorica poginula , ali to ne sprecava mnoge da prelaze tuda. Staza je siroka 1 metar i nema ograde …:D
Postoji plan da se staza obnovi , pa ako vam je ovo previse ekstremno , mozemo da sacekamo…
Staza se zove Krajlev mali puteljak ili
El Caminito del Ray
ja mislim da bi se ja zadovoljio slikom izpod stena i staze ….
-
Kanjon
Hoces del Rio Duratón
bar po slikama sudeci , vredi posete. Nalazi se kod grada Sepulveda
-
Nacionalni park
Ordesa y Monte Perdido
nalazi se u Pirenejima , jedan od ulaza nalazi se u blizini sela Torla
-
Picos de Europa sam vec pominjao
evo ga dobar link sa mnogim slikama
http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=546873" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Ako idete na naj-naj po svaku cenu , slabo mogu da se nadu bolje informacije , ali izgleda da je najvislji put Evrope u Spaniji
Radi se o jednosmernom putu , zato ga niko ne pominje pod prelazima , a penje se na 3392 metra , samo malo nize od samog vrha koji se nalazi na 3428 metara i mada tu informaciju nisam mogao da potvrdim fotografijama , izgleda do vrha ide asfalt !! Put je otvoren samo u 7 i 8-om mesecu !!
Po drugim informacijama , izgleda da na visini 2600 metara postoji rampa , a put dalje je ‘’zatvoren’’ za motorna vozila a asfalt propao i nije pogodan za cestovne motore…
Ako neko ode , da nam javi …
-
-
Uskoro nastavak ……