DAN 90
Krenuli smo kući! Avionom Toronto Njujork, a tamo smo čekali let za Frankfurt. Dobili smo dobra mjesta u avionu - ona sa dosta prostora za noge.
U njujorku smo imali I problem sa dobijanjem karara - niisu htjeli da nam ih izdaju ako im ne pokažemo dokaz da ćemo iz Frankfurta dalje da idemo. Valjda se boje da ne ostanemo, ne znaju koliko se mi radujemo povratku kuci!
U Franfurt stizemo oko 11.30 na šalteru kargo službe nam kažu das u motori već spremni za preuzimanje! Oko jedan smo već na motorima! I krećemo ka Barseloni. Moja djevojka Marija sjutra ujutro stiže tamo i nastavlja sa nama do kuće. Plan je da dodjemo do sjutra u podne u Barsu. Put je bio poprilično los, svo vrijeme je padala kiša, mi izmoreni od putovanja avionom (spavali smo samo 2 sata) i vremenske razlike tako da svaki čas stajemo da se odmorimo. Spavali smo po pumpama, po parkinzima ne znam ni sam gdje sve. Grabimo ka Barsi i nadamo se da ćemo stići na vrijeme.
DAN 91, DAN 92
Poslije gotovo 24 casa vožnje po kiši i vjetru stizemo u Barselonu. Tu nans je čekala Marija!
Kakvo osvježenje, već smo malo dosadili jedan drugom. Ostatak dana provodimo šetajući po Barseloni, a sjutra idemo za Madrid. Rekli smo na početku puta da ćemo sletjeti u Španiju ili Portugal, ali pošto to nije bilo moguće odvozićemo do Madrida i tako ispuniti obećanje,
Dok smo vozili do Madrida, gledali smo prirodu koja nas je podsjtila na Kazahstan. Rijetko rastinje, sprzena trava, poneko brdo i poneko malo selo sa ogromnom crkvom u centru. Put smo prešli za 6 sati. Naši motori su svugdje privlačili pažnju, a tako je bilo I ovdje. Prilaze nam, slikaju se sa nama čak je I jedan policajac došao do nas da vidi šta radimo, gdje smo bili…naravno da je bio na motoru! Kad je čuo šta radimo I I gdje smo sve bili, ponudio se da ostane pored motora da ih čuva dok mi popijemo kafu. Opet ti fenomenalni ljudi! Vraćamo se skoro istim putem i onda skrećemo prema Andori. Do tamo ima oko 600 km i čisto sumnjamo da cemo to odvoziti noćas, (ipak necemo da nam Marija sjutra kolabira). Posto nijesmo vidjeli ni jedan kamp, odlučujemo se za spavanje na jednom parkingu na kome postavljamo sator. Spavanje a sjutra idemo dalje.
DAN 93
Budimo se i otkrivamo da smo u toku noci stekli puno novih "komsija" kamijondzija..
Upoznajemo Mariju sa carima ovog putovanja, pranjem zuba i umivanjem u toaletu na benzinskoj stanici, doruckom na parkingu i slicnim aktivnostima, suvisno je reci da je odusevljena. Vozimo onim istim dosadnim autputem, poslije 450 km skrecemo ka Andori i konacno postaje zanimljivo. Penjemo se na Pirineje i ulazimo u malenu kraljevinu smjestenu izmedju Francuske i Spanije. Setamo po istoimenom glavnom gradu Andore koji nam se veoma dopadao. Nastavljamo ka Kanilu, skijaskom centru u kome nocimo. Iako nije sezona i gotovo da nema ljudi na ulicama izgleda savrseno. Ono sto nas je posebno iznenadilo jeste da u gradu nema malih kuca, sve su zgrade od 5 - 6 spratova izgradjene od drveta i kamena. Smijestamo se u hotel a sjutra pravac Alpi!
DAN 94
Opet budjenje u hotelu
Iako nocenje u hotelu znaci i tusiranje nama je prakticniji sator, samo skinemo odijela i uvucemo se u vrece i to je to. Uglavnom budjenje, pakovanje i polako krecemo. Cilj nam je da dodjemo do Grenobla kako bi sjutra imali cio dan za obilazak Alpa.
Na izlasku iz Andore stajemo da natocimo gorivo na najvisoj benzinskoj pumpi u Evropi, na 2400 m! Prevoji su prelijepi, priroda takodje, skijalista na sve strane... Ali vec poslije stotinjak km izlazimo na autoput i postaje poprilicno dosadan. Guzva je ogromna a monotoniju razbija bocni vjetar ciji su udari najjaci do sada. Na moju srecu motor je prilicno natovaren, prvo stvari, onda ja i Marija, sve u svemu teski smo ko jedna prosjecna fica
Jelena: Odakle ste vi ? (posto je cula kako pricamo)
Mi: Iz Crne Gore.
Jelena: Pa i ja sam iz Crne Gore, iz Podgorice
Mi: Ne se.. pa i mi smo iz Podbgorice
Jelena: Da niste vi oni sto obilaze svijet????!????!???
Mi: Jesmo!
Jelena: AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
I onda slijedi slikanje, prepricavanje dogodovstina, standradna pitanje, gdje je, odakle je i sta radi tu gdje je
Krenuli dalje, plan je da spavamo u nekom hotelu jer je vec pala noc i tazenje kampa ne dolazi u obzir. Cekaju nas Alpi
DAN 95
Alpi!!!! Ne znam da li je potrebno ovo posebno opisivati
Daleko najvise do sada! Mislim da je svaka prica suvisna. Gdje god se okrenete vidite nesto prelijepo. Iako sve lici jedno na drugo svaki put se ponovo odusevite, izvorom, potokom, kucom od kamena, kucom od drveta, a onda i sa kucom od kamena i drveta, selom, crkvom u selu, kafeom u selu, onda kafeom koji je pored crkve u selu... To svarno treba dozivjeti! Nino i ja smo vec obilazili Alpe tako da smo znali sto nas tamo ceka, medjutim Marija je bila van sebe. Nije ni cudo sto je napravila skoro 3Gb slika!!! Da, da, 3 Gb slika za nekih 4-5 sati
DAN 96
Poslije onako finog dana i zavrsetka veceri (uz travaricu) znao sam da nesto mora poci po djavolu.
I tako bude se ujutro dva pingvina i pingvinka
DAN 97, DAN 98
ništa nema napisano još uvjek
DAN 99
Stigoše u PG