NovaStara pravila

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

NovaStara pravila

Post by caesar »

Posto sam se jutros ubio da izvadim ljekarsko i dokumenta za polaganje A kategorije ovi me iz autoskole gadjase sa jednom interesantnom info. Naime resorno ministarstvo im je naredilo da od sada nema zajebancije prilikom polaganja - ne samo njima nego je sve na nivou CG. Voznja na posebno opremljenom parkingu sa cunjevima (osmice)i voznja kroz grad. Oni iza idu sa kolima i prate kako se ispitopolagac ponasa. Takodje mora se polagati na motoru od preko 125cc. E, ovo je sve manje vise pisalo ali od sada ce ga strogo primjenjivati.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Re: NovaStara pravila

Post by sparco »

hm to je i do sada bilo od pamtivijeka samo se nije postovalo, sumnjam precerano i dace
risk,is what makes life worth living.
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

caesar wrote:Posto sam se jutros ubio da izvadim ljekarsko i dokumenta za polaganje A kategorije ovi me iz autoskole gadjase sa jednom interesantnom info. Naime resorno ministarstvo im je naredilo da od sada nema zajebancije prilikom polaganja - ne samo njima nego je sve na nivou CG. Voznja na posebno opremljenom parkingu sa cunjevima (osmice)i voznja kroz grad. Oni iza idu sa kolima i prate kako se ispitopolagac ponasa. Takodje mora se polagati na motoru od preko 125cc. E, ovo je sve manje vise pisalo ali od sada ce ga strogo primjenjivati.

Jos jedan podatak. Od sad ce se polagati samo na motociklima autoskole, naime, ne mozes da dovedes svoj motor, kao sto je to ranije bio slucaj.
I kad stojim tesko me pratiti...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

E, ja sam polagao i pao. Sve je kako su najavili. nema zajebancije. nisam propustio pjesaka koji je bio jednom nogom na kolovozu,a drugom na trotoaru. Ja sam bio u trecoj traci tj minimum 10m daleko od njega i nisam ga svjesno propustio i opaa, padoh. Bice bolje drugi put jer ako vidim psa ili macku ima da stanem i da ih prenesem preko ulice :D
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

znači sad će bit 5 škola u CG koje će moć radit polaganje motora s obzirom da ih taman toliko ima da posjeduju svoje motore.
Zna li se mora li motor samo da ispuni kvotu od toliko cc ili mora i brzine imat?
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

125cc minimum i ovaj moj nije imao brzine pa je poligon malo teze raditi jer se gasi na malom broju obrtaja. Kad se osmica radi na vrh gasa
AMAT VICTORIA CURAM
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Space Director wrote: Jos jedan podatak. Od sad ce se polagati samo na motociklima autoskole, naime, ne mozes da dovedes svoj motor, kao sto je to ranije bio slucaj.
Kad sam ja polagao bila je obaveza da dovedes svoj motor. Doduse ima od tada ...... :doh:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Ja sam prošle godine, u Aprilu, položio A kategoriju, već tada sam morao da promjenim školu jer ova u kojoj sam prvobitno uplatio nije imala svoj motor.

Položio sam poslije, ne sjećam se imena škole, imali su neku Gileru, kao custom, choper, smijeh... 250cc Volan je imao lufta minimum 10 stepeni, sve se klimalo, a karburator je često gubio gas i gasio motor. U sred 8-ce ugasio se jednom momku, motor nagnut, pao na sred polaganja...

Srećom, dali su mu da ponovi i prošao je, ali nije htio vlasnik škole da prizna da je loš motor. Slažem se da treba polagati na motoru od škole, ali i te škole moraju imati bolju i atestiranu opremu.

Pozzz
A gdje ide ovaj put.......
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Živa istina, i ovamo đe sam ja polagao (jun prošle godine) bio je njihov skuter Salcano, raspad sa prednjom kočnicom kojoj nema doziranja već samo on/off :)
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Položiooooooo!!!! Bilo je zajebato kao za B kategoriju tj. najobicnija voznja kroz grad :P .
AMAT VICTORIA CURAM
Post Reply