BMW K 1600 GT
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
Re: BMW K 1600 GT
Jedna od kvalitetnijih rasprava na forumu. 
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
-
Freeman
- Grijač guma

E, bogami, ovaj put moram da se slozim sa Sledzom. To sto je motor veliki nema nikakve veze sa kvalitetom. Nekome odgovaraju veliki motori, nekome mali, nekome ovakvi ili onakvi... Doduse, motor tek treba da se pojavi i da dokaze svoj kvalitet, ali uzimajuci u obzir BMW-ove prethodne modele, ima dobre sanse.
PS. Jedan savjet za Sledza: nemoj sve da shvatas bukvalno i sve da primas ka srcu. Dobar dio clanova foruma se zna medjusobno i kada pisu to rade malo slobodnijim stilom, a tebi, kada gledas sa strane, sve moze izgledati drugacije.
PS. Jedan savjet za Sledza: nemoj sve da shvatas bukvalno i sve da primas ka srcu. Dobar dio clanova foruma se zna medjusobno i kada pisu to rade malo slobodnijim stilom, a tebi, kada gledas sa strane, sve moze izgledati drugacije.
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Bio sam na kratkoj voznji , ne stigoh pre da se javim , a i sad u sustini nema potrebe , Sledge je sve objasnio ....
Taj test iz Motorevije je TOTALNA zajebancija , za koju godinu dve ce da ispadne da je neko nekog platio da upotrebi cekic ...
A i to sto kaze jagerbd , za crkavanja kardana , mjenjaca , glavcina i cega jos ne , nije bas realno . Cinjenica je da u nasem okruzenju nema mnogo motora generalno , a jos manje ima BMW-a . A pored toga , mnogi u zelji da kupe GS ili neki slicni motor , kupili su najjeftiniji polovnjak koji su mogli naci negde na zapadu , a cesto to nesto znaci , da je najjeftiniji ... A i servisna mreza je kod nas razvijena samo tako ... Tu mislim na odrzavanje , godisnje kontrole i slicno ...
Bio sam nedavno u Srbiji i Crnoj Gori , posle 6 godina . I tada sam bio tamo kratko , a pre toga nisam bio na nasim prostorima jos dodatnih 12 godina . A i kad sam ziveo u Jugi , nisam odlazio na nase prostore vise nego jednom godisnje , na odmor . Roden sam i odrastao u Sloveniji , to vec znate , mislim .
Znam sa ovog i drugih foruma da kod nas ima solidnih motora , ali jih nisam imao srece videt tih par dana dok sam bio tamo .
A bilo mi je dosta tesko , kad ponovo shvatis i podsetis se gde je tvoja zemlja .
Put Zabljak - Savnik je idealan za motor ... pogotovu ovakav ...
I posle ja treba vas da ubedujem dali je K1600 dobar motor ?
Pa nisam ni ja toliko lud . Ali rekoh da ubacim par klipova , i jednu sliku , nikakav komentar nisam dodao , toliko da osvezim temu koja mene interesuje , bez preterivanja . Toliko ako nekog interesuje , i pre toga su pocela zezanja , kao Dajc i slike znakova za ogranicenje od 10 tona . Mnogo smesno , bas sam se nasmejao ...
Ja NE CITAM teme koje me ne interesuju . Ako neko pise o nekom XY motoru , a taj motor me ne interesuje , ja i ne otvorim tu temu , ako je tema mnogo aktivna ja procitam o cemu se radi , ali najverovatnije necu da odgovaram .
Off topic je za zezanja , i ako mislim da sam smesan , javljat cu se tamo cesce
Tema Motori trebala bi da bude za predstavljanje motora , da jedan drugome javimo nove informacije , izkustva i slicno ...
Medutim , kad se otvori tema o BMW-u , na bilo kom od foruma sa nasih prostora , odmah se svi nadu prozvani da pisu ... U cemu je stos ?
Mene , pravo da vam kazem , vise i ne interesuje u cemu je stos .
Ja sam se na nase forume prikljucio zato jer i pored toga sto jos uvek zivim u Engleskoj ( ni to nece jos dugo ... ) nisam Englez , pa sam se nadao dobrom druzenju , bar virtuelnom ovde i na nekim drugim sajtovima , ali izgleda ni od toga nema nista . Sta da se radi , imam drugih interesa , manje zalazim ovamo , i to je to .
Da vas ne gnjavim vise , nadam se da me neko nije pogresno shvatio .
Taj test iz Motorevije je TOTALNA zajebancija , za koju godinu dve ce da ispadne da je neko nekog platio da upotrebi cekic ...
A i to sto kaze jagerbd , za crkavanja kardana , mjenjaca , glavcina i cega jos ne , nije bas realno . Cinjenica je da u nasem okruzenju nema mnogo motora generalno , a jos manje ima BMW-a . A pored toga , mnogi u zelji da kupe GS ili neki slicni motor , kupili su najjeftiniji polovnjak koji su mogli naci negde na zapadu , a cesto to nesto znaci , da je najjeftiniji ... A i servisna mreza je kod nas razvijena samo tako ... Tu mislim na odrzavanje , godisnje kontrole i slicno ...
Bio sam nedavno u Srbiji i Crnoj Gori , posle 6 godina . I tada sam bio tamo kratko , a pre toga nisam bio na nasim prostorima jos dodatnih 12 godina . A i kad sam ziveo u Jugi , nisam odlazio na nase prostore vise nego jednom godisnje , na odmor . Roden sam i odrastao u Sloveniji , to vec znate , mislim .
Znam sa ovog i drugih foruma da kod nas ima solidnih motora , ali jih nisam imao srece videt tih par dana dok sam bio tamo .
A bilo mi je dosta tesko , kad ponovo shvatis i podsetis se gde je tvoja zemlja .
Put Zabljak - Savnik je idealan za motor ... pogotovu ovakav ...
I posle ja treba vas da ubedujem dali je K1600 dobar motor ?
Pa nisam ni ja toliko lud . Ali rekoh da ubacim par klipova , i jednu sliku , nikakav komentar nisam dodao , toliko da osvezim temu koja mene interesuje , bez preterivanja . Toliko ako nekog interesuje , i pre toga su pocela zezanja , kao Dajc i slike znakova za ogranicenje od 10 tona . Mnogo smesno , bas sam se nasmejao ...
Ja NE CITAM teme koje me ne interesuju . Ako neko pise o nekom XY motoru , a taj motor me ne interesuje , ja i ne otvorim tu temu , ako je tema mnogo aktivna ja procitam o cemu se radi , ali najverovatnije necu da odgovaram .
Off topic je za zezanja , i ako mislim da sam smesan , javljat cu se tamo cesce
Tema Motori trebala bi da bude za predstavljanje motora , da jedan drugome javimo nove informacije , izkustva i slicno ...
Medutim , kad se otvori tema o BMW-u , na bilo kom od foruma sa nasih prostora , odmah se svi nadu prozvani da pisu ... U cemu je stos ?
Mene , pravo da vam kazem , vise i ne interesuje u cemu je stos .
Ja sam se na nase forume prikljucio zato jer i pored toga sto jos uvek zivim u Engleskoj ( ni to nece jos dugo ... ) nisam Englez , pa sam se nadao dobrom druzenju , bar virtuelnom ovde i na nekim drugim sajtovima , ali izgleda ni od toga nema nista . Sta da se radi , imam drugih interesa , manje zalazim ovamo , i to je to .
Da vas ne gnjavim vise , nadam se da me neko nije pogresno shvatio .
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Brate Velimlje kad god prodjem pored znaka Velimlje tebe se sjetim, ne prihvataj ovo ksrcu jer je ovo (bar ja smatram) sve dobro zezanje kao i motori . Nedje rekoh da su za mene motori najvaznija sporedna stvar na svijetu .Poz i svako dobro
PS imao sam tako dobar komentar da napishem ali ne zelim nikoga da zalostim takvim ponasanjem (zezanjem) a narocito da nekoga drgocijenog odbijem od foruma. Svaki clan je dragocijen , a posebno kvalitetan .
PS imao sam tako dobar komentar da napishem ali ne zelim nikoga da zalostim takvim ponasanjem (zezanjem) a narocito da nekoga drgocijenog odbijem od foruma. Svaki clan je dragocijen , a posebno kvalitetan .
+1389+
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Necu da placem , ne brini .NikGold wrote:
PS imao sam tako dobar komentar da napishem ali ne zelim nikoga da zalostim
A tema o ovom motoru odavno je otisla u p.m. tako da ne vidim razloga da ne napises taj komentar , da se bar nasmejemo ...
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Za tvoju Hondu neznam , nikad se nisam interesovao za taj motor ( nista nemam protiv tog motora , jednostavno nije za mene ) aliSlowhand wrote:možda je i lijep, ali je dajc....
385 kila, moj je oko 235 suva težina, i težak je...
K1600GT tezi 319 kila , sa svim teconostima i 90 posto punim rezervoarom , a ima i torbe , za razliku od tvog motora …
a
K1600GTL 348 kg , isto tako sa svim tecnostima , torbama i top boxom , radijem itd.itd
Koliko je tvoj motor sa svim tecnostima ?
Gde si ti nasao 385 kg ?
Nema , nazalostBosko wrote:Ima li kakvo dugme da mu izadje neki krov za kisu?
Mada , ako pises BMW-u i zalis se zbog toga , mozda uvrste i to u dodatnu opremu , po tome su poznati …
ali ako bolje razmislim , mozda u Americi vec i rade krov za Goldwinga ( nista ni protiv te Honde nemam ..)
Samo , molim te nemoj da kazes da treba da prode stotine hiljada kilometara , oko zemaljske kugle i da prode neznam koliko godina da se ‘’dokaze’’vickodu wrote: Najnapredniji i najkvalitetniji je ogromna razlika Kvaliteta će se pokazati nakon određenog vremena upotrebe a ne iz čitanja tehničkih specofikacija određenog modela
Po toj logici treba uzet Afriku ( nista ni protiv te Honde ) a sve ostalo je ‘’nedokazano’’ u praksi …
Ne nalazim se prozvanim ,bokibd wrote:Mozda jednog dana kad budem imao 65 god. veliki stomak i debelu zenu onda mozda razmislim o tome da kupim ovaj motor a do tada...![]()
(ovo je samo moje subjektivno misljenje, ne prozivam nikoga. a ako se neko osjeti prozvanim jbg. sta cu mu ja)
ali da ti ipak odgovorim
Gresis , niti imam 65 godina , niti imam stomak ( mada moja zena se sa tim ne slaze .. ) niti je moja zena debela …
A najvise gresis u tome sto , kao mnogi , jednostavno odbijas kategoriju motora zbog nekih stereotipa ..
Prvo , izvini sto sam ti promenio post , ali ovako lakse odgovaramvickodu wrote: 1 Ja nebi nikad kupio taj motor niti neki slican tome
2 Jako je bitna razlika u tezini motora ,
3 njegovom meduosovinskom razmaku
4 i tezistu
5 ako se vozis na putevima kao sto je npr prema npr prema Lovcenu
6 osim ako se netko ne zeli voziti po autoputu ali onda ne vidim svrhu voznje na motoru .
7 Sto se tice kvalitete s obzirom da oni nisu japanci evo jednoga razloga zasto nbas nisam siguran u tu kvalitetu
http://www.motorevija.com.hr/vijesti/BM ... lni_raspad" onclick="window.open(this.href);return false;
i malo iza toga
http://www.motorevija.com.hr/vijesti/opet_raspad" onclick="window.open(this.href);return false;
8 i opet dolazimo na to da je vrlo subjektivno misljenje jeli nekome taj njemacki proizvod pojam kvalitete i ljepoga ali ruku na srce
9 magarac vazda ostaje magarac i ne mozes mu promjeniti njegovu tvrdoglavost
1 zasto onda pises ovde , da naucis nekog pameti ? Ili ti je dosadno ?
2 uporedujuci sa ? Jer ako je tezina sama po sebi , svi bi vozili APN-ce
3 a koliki je meduosovinski razmak ?
4 to jos niko nezna , mozda ti imas neke informacije ?
5 ko je pominjao taj put ? mada ako neko ( npr. ja ) hoce da dode iz Londona do tog puta , opet je dobar izbor … jeste , svaki lokalac ce da me opegla sa bilo kojim motorom , ali on je lokalac … tu mi ne bi nista pomoglo .
Isto tako , kad neko iz okoline Lovcena kupi neki slicni motor , dode sa njim u London , ja ima da ga osisam sa mojim skuterom samo tako …
6 gluposti …
7 gluposti..
8 jeste subjektivno , sa tim se slazem , ali ne verujem da na ovom forumu ima iko ko slepo voli BMW zato sto je BMW , cak stavise , mislim da je vecina vlasnika BMW-a jako dobro informisana o motorima generalno , a i o manama i prednostima motora koje voze , ili zele da kupe .
A vecinu tih informacija nisu pokupili ovde , ili naucili od tebe , u to budi siguran
ali
9 ko tebi daje za pravo da nekog zoves magarcem ili tvrdoglavim ? Ako hoces ARGUMENTOVANU razpravu , samo izvoli , ovako nemoj da vredas nikog sa takvim izjavama , jer niko ne vreda ni tebe
Moze li ova razprava da se premesti u Kontejner ?
jer tamo i pripada ...
Simo
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Nit sam ja rekao da imas 65 god. nit da imas stomak ili debelu zenu... rekao sam kad JA budem imao sve to da cu ga mozda kupiti.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
velimlje
- Silovatelj krivina

Da nastavimo gde smo stali ...
Jay Leno , poznati americki talkshow voditelj i zaljubjenik u sve na dva , a vise 4 tocka , odrzao je u svojoj garazi predstavljanje K1600 u isto vreme kao i na sajmu u Cologne
Medu gostima , to nisam do sad znao , je bio i Harison Ford , motorista i vlasnik BMW-a ( ne kazu kojeg ... )
Evo ga i video , interesantan je jer na kraju predstavnik BMW-a dozvoli Lenu da upali motor i malo ga izturira , mada na kraju i Leno kaze da je ''vrteo'' samo do 4500 , i da ne moze da se motor testira jer je to jos uvek prototip ...
http://www.jaylenosgarage.com/at-the-ga ... veiling-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jay Leno , poznati americki talkshow voditelj i zaljubjenik u sve na dva , a vise 4 tocka , odrzao je u svojoj garazi predstavljanje K1600 u isto vreme kao i na sajmu u Cologne
Medu gostima , to nisam do sad znao , je bio i Harison Ford , motorista i vlasnik BMW-a ( ne kazu kojeg ... )
Evo ga i video , interesantan je jer na kraju predstavnik BMW-a dozvoli Lenu da upali motor i malo ga izturira , mada na kraju i Leno kaze da je ''vrteo'' samo do 4500 , i da ne moze da se motor testira jer je to jos uvek prototip ...
http://www.jaylenosgarage.com/at-the-ga ... veiling-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
Ja jos uvjek mislim da je ovo jedna od kvalitetnijih rasprava na forumu..
Ne treba nista pri srcu ni osobno uzimati, podosta nas se osobno zna sa foruma pa se "bockamo" tu i tamo. MOzda je tebi iz daleka to neshvatljivo al eto, cisto da spomenem.
Vecina nas kritizira odredjeni motor (ovom slucaju novog bavarca, koji tek treba izac), po svojim nekim "smjerovima".
I ja sad mogu reci da je enormno velik, tezak, trom, neupotrebljiv, neinspirativan.. I iz ovog se moze iscitati kakve motore JA volim. AL to su gluposti, treba ga se gledat i kritizirat u skladu sa svojom klasom i namjenom. Takodje bi osobi koja voli i vozi touring motore moj motor bio presmjesan ili stogod vec. To su krivi pogledi..
Ta moto revija, u kojoj se BMw raspao je djubreto da vece ne moze biti. Svak ko se imalo razumije u motore zna zbog cega ovo govorim i vjerovatno ce podrzat ovaj stav.
Ne treba nista pri srcu ni osobno uzimati, podosta nas se osobno zna sa foruma pa se "bockamo" tu i tamo. MOzda je tebi iz daleka to neshvatljivo al eto, cisto da spomenem.
Vecina nas kritizira odredjeni motor (ovom slucaju novog bavarca, koji tek treba izac), po svojim nekim "smjerovima".
I ja sad mogu reci da je enormno velik, tezak, trom, neupotrebljiv, neinspirativan.. I iz ovog se moze iscitati kakve motore JA volim. AL to su gluposti, treba ga se gledat i kritizirat u skladu sa svojom klasom i namjenom. Takodje bi osobi koja voli i vozi touring motore moj motor bio presmjesan ili stogod vec. To su krivi pogledi..
Ta moto revija, u kojoj se BMw raspao je djubreto da vece ne moze biti. Svak ko se imalo razumije u motore zna zbog cega ovo govorim i vjerovatno ce podrzat ovaj stav.
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

-
velimlje
- Silovatelj krivina

Shvatam to , ne ljutim se ja , niti mi je neshvatljivoDu-Monster wrote:
Ne treba nista pri srcu ni osobno uzimati, podosta nas se osobno zna sa foruma pa se "bockamo" tu i tamo. Mozda je tebi iz daleka to neshvatljivo al eto, cisto da spomenem.
AL to su gluposti, treba ga se gledat i kritizirat u skladu sa svojom klasom i namjenom.
100 posto saglasan , i to vazi za svaki motor
Hvala !!