==================================================================================
Pojavile su se prve špijunske fotografije cestovnog testiranja novog tourera iz kuće Triumph, koji će imati modelski naziv Trophy. To je najvažniji model još od pojave modela Daytona 675 godine 2006.-e. Ovaj model Trophyja je potpuno nov, ima kardan, i prvi je iz slijedeće generacije Triumpha velikog kapaciteta.

Iako su se inženjeri potrudili maknuti apsolutno sve oznake sa motocikla koji bi ukazivali da je riječ o Triumphu – čak su i strojno skinuli oznake sa poklopaca na motoru i logotipe sa kočionih kliješta – jasno je da je riječ o novom Triumphu. Pored toga, vozač je obučen u poznato Triumph tvorničko kožno odijelo, registarske pločice DVLA govore da je motocikl registriran kao Triumph i da je iz Hinckley okruga, u kojem je smještena Triumphova tvornica.

Ljudi bliski Triumphovim krugovima tvrde da novi pogonski agregat nema ništa zajedničko sa tvorničkim agregatima od 1050 ccm ugrađenim u modele Sprint ST i Speed Triple. Umjesto njih, ovo je potpuno novi projekt i razvoj, koji bi mogao zamijeniti tu jedinicu od 1050 ccm, koja je već i pritisnuta godinama jer vuče porijeklo još iz modela T595 Daytona iz – za razvoj takovih sportskih agregata - daleke 1997-e godine. Taj novorazvijeni agregat bi trebao biti pogonska osnovica koja bi diretno napala pozicije BMW-a R1200GS – barem tako smatraju u Triumphu.

Točna zapremina motora još nije poznata, ali za motocikl te veličine - koji time konkurira jednom Kawasakiju 1400 GTR ili BMW-u K 1300 GT – sa velikom sigurnošću se pretpostavlja da će biti najmanje 1200 ccm zapremine, jer bi bilo koji manji pogonski agregat unaprijed izgubio bitku sa navedenim modelima. Upućeni također tvrde da bi Triumph lako povećao zapreminu i na, pa i preko impresivnih 1400 ccm, što za Triumph, poznat i po puno većim zapreminama pogonskih agregata, sigurno nije nikakav problem.
=================================================================================
Meni ovo izgleda veeeery interesting, ali sam siguran da će Triumph i jope učiniti nešto na prečku, pa će ga uništiti cijena, jer Triumph nikako ne može naučiti gdje mu je mjesto, iako nedvojbeno rade dobre stvari...
Dizajnerski, izgleda mi kao da su previše pregledavali BMW-ov katalog, pa mi rješenja i dizajn prednjih retrovizora, bočnih kofera i još nekih detalja prenapadno djeluju kao da su skinute sa nekog RT-a i našarafljene na Triumph...