Cudan incident SBK
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Cudan incident SBK
Na prvo gledanje izgledalo je kao da se odsarafio glavni saraf na monoviljusci i odmah sam postao skeptik sto se tice iste ali ipak je nesto drugo u pitanju...
http://www.moto.it/Superbike/superbike- ... rotto.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Re: Cudan incident SBK
na prvo gledanje sam posmilio da je montaža... a onda
nevjerovatno! i opet sreća u nesreći što je izlazio iz krivine i nije išao prebrzo pa je relativno dobro prošao...
nevjerovatno! i opet sreća u nesreći što je izlazio iz krivine i nije išao prebrzo pa je relativno dobro prošao...
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
NikGold wrote:Gledao sam trku, imao je srece .Greška mehaničara
Sto je to mehanicar mogao pogrjesiti da je pukla felga
- bu2rider
- Test vozač kaskader

- Vozim: 990 SMT :)
a dje nije imao srece...zamisli da mu je pukla na vecoj brzini...bruka....
slicna situacija se dogodila prosle godine na grobniku...momak je vozio na prava(na pocetku) i isao je sigurno preko 200kmh..i naletio je na difuzor koji otpao sa nekog motora i probio prednju gumu....imao je srecu i pao je na travnatio dio izmedju staze i bankine...uzas..mi smo bili udaljeni nekih sto metara od mijesta dogadaja..kad smo vidjeli da je momak ustao uhhh..koje olaksanje je bilo
slicna situacija se dogodila prosle godine na grobniku...momak je vozio na prava(na pocetku) i isao je sigurno preko 200kmh..i naletio je na difuzor koji otpao sa nekog motora i probio prednju gumu....imao je srecu i pao je na travnatio dio izmedju staze i bankine...uzas..mi smo bili udaljeni nekih sto metara od mijesta dogadaja..kad smo vidjeli da je momak ustao uhhh..koje olaksanje je bilo
-
NikGold
- NLB Moderator
Ako je pukla onda naravno nije ali ako se ošarafilavickodu wrote:NikGold wrote:Gledao sam trku, imao je srece .Greška mehaničara
+1389+
-
vickodu
- Grijač guma

- Vozim: 1190 adv
NikGold wrote:Ako je pukla onda naravno nije ali ako se ošarafilavickodu wrote:NikGold wrote:Gledao sam trku, imao je srece .Greška mehaničara
Pukla na krakovima
- OBIS
- Grijač guma

- Vozim: Ducati Puma patike
Za drustvo koje nije vidilo ovaj link koji sam stavio ispod videa, pukla felga....NikGold wrote:Ako je pukla onda naravno nije ali ako se ošarafilavickodu wrote:NikGold wrote:Gledao sam trku, imao je srece .Greška mehaničara
http://www.moto.it/Superbike/superbike- ... rotto.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisu bitne tacka A i B vec ono izmedju...
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Felga je napravljena od magnezijumskih legura i pukla je po krakovima kao što se vidi na slici.

Ok, jesu magnezijumske felne relativno nova tehnologija, ali proizvođać ove puknute felne je firma O-Z koja ove godine slavi 40 godina postojanja (osnovani su 1971 godine). Ovdje se bukvalno može primjeniti ona izreka: ,,dešava se i najboljima''. Razlog pucanja felne još nije poznat i poslata je na vještaćenje u O-Z labaratorije.

Ok, jesu magnezijumske felne relativno nova tehnologija, ali proizvođać ove puknute felne je firma O-Z koja ove godine slavi 40 godina postojanja (osnovani su 1971 godine). Ovdje se bukvalno može primjeniti ona izreka: ,,dešava se i najboljima''. Razlog pucanja felne još nije poznat i poslata je na vještaćenje u O-Z labaratorije.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
-
NikGold
- NLB Moderator