18.Krecemoiz Bg-a dan suncan i lijep. Da bi sto prije stigli na odrediste idemo auto putem. Ujedno i po malo zurimo do Villacha jer draga nema nikakvu opremu osim kacige pa da nas nedje uz pu ne uvati kisa.
Stizemo u Villach skidamo kofere sa motora prijavljujemo se u hotel i kisa pocinje da pada. Dobro je, da smo isli obicnim putevima pokisli bi. Plan je bio da sutra dan svratimo do Louisa da djevojci kupim opremu da bi mogli bezbrizno nastaviti putovanje. Odatle smo planirali da se popnemo na Grosglockner i preko Cortine di Apeso preko pasova dodjemo Do Passo dello Stelvio. E sad planovi su jedno a realnost druga prica.
Budimo se 19. ujutro kisa i dalje pada, gledam na internet na svim prelazima palo pola metra snijega. Odlucujemo se da idemo u Louis da zavrsimo pricu sa opremom i da u Villachu ostanemo jes jedan dan.

Sledece jutro osvanuo je lijep i suncan dan ali dzabe sve kad je u Alima i dalje snijeg. Znaci od Alpa nema nista. Oblacimo se i krecemo prema Italiji. Napolju temperatura oko 10 stepeni. Krecemo prema Liencu. Sto se vise penjemo temperetura sve niza. Oko nas se polako pojavljuje i snijeg. Kod Lienza hvatamo pravac prema Bolzanu ali ne preko passova nego preko nizih predjela. Odatle nastavljamo prema Trentu. Ovdje su temperature vec prijatnije. Posto je mojoj djevojci ovo prva duza tura malo se umorila pa se penjemo na auto put i nastavljamo prema Milanu. Tamo upadamo u stravicnu guzvu svi se vracaju kuci s posla. Mislio sam da je u Budvu ljeti katastrofa ali ovo je 3 put veca katastrofa.

Sledece jutro nastavljamo prema azurnoj obali. Posto je cura jos uvjek slomljena od puta dogovor je da to spicimo auto putem. prije toga svracamo u u veliki prodajni salon Ducatia da malo rzgledam motore. Iz prva je na auto putu dosadno kao i uvjek. Ali kad dolazimo do obale mediterana postaje interesantno. Lijepi prizori se smjenjuju jedan za drugim a uz to auto put vise nije jedna bekonacna pravina. Auto put poprima je sa 3 trake pun dugackih krivina mostova i tunela i covjek se ne smije opustiti ili zamisliti jer su poneke krivine dosta ostrije nego sto bi se nadao na auto putu. Tako da mi je mogu reci bilo i zabavno voziti tuda. Stizemo u Nicu u hotel. tusiranje spavanje.

Ujutro se budimo idemo u razgledanje Nice. Turisticko mjesto zivo sezona im traje do 1. novembra. Lijep stari grad. Svugdje puno turista. Malo smo smo iznenadjeni visokim cijenam. Mislim znal smo da ce bit skupo ali da ce kugla sladoleda kostat 3 eura to nisam znao. Pica 15 eura, kolaci 8 eura. Meso, na razne nacine od 18 do 30 eura. Kafa 3-5 eura koka kola 3-5 eura....

nastavak sutra