Aprilia Capanord 1200

Novosti, komentari novih i starih motora...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Re: Aprilia Capanord/Tuareg 1200

Post by SlavkoPejovic »

bokibd wrote:Mislim da u danasnje vrijeme Aprilija a i ostali talijani(ducati,moto guzzi) nemaju takvih problema. Zasarafljeno je sve kako treba. :D Problem je samo u nama da prihvatimo te cinjenice i otrgnemo se predrasudama. Treba svatiti da se stvari mjenjaju jako brzo i da nije isto kao prije 5,10 godina.
U krajnjem slucaju, dosta japanaca se proizvodi u Italiji pa im nista ne fali. A da ne spominjem Kinu gdje se proizvode japanci, cak i neki modeli BMW-a ne mogu se tacno sjetit koji znam da sam negdje citao o tome.
Tako da sto se kvaliteta tice nisam zabrinut, mene vise ovaj izgled brine. koliko mi je multistrada lijepa toliko mi je ovo ruzno. Ali ukusi su razliciti i svako ima slobodu izbora.
Vjeruj mi ja sam pristalica svega sto dolazi iz Italije... I apsolutno sam upoznat podizanja kvaliteta pocev od Fiata, Alfe... Ko zna mozda se i Lancia vrati na puteve stare slave... Isto tako je bilo i sa moto-industrijom, poslije kolektivne propasti, ponovo vidimo "svjeze" moto guzzi-e vec godinama, da ne pominjem Ducati kao renesansu citave industrije, Aprilije koja se evo maksimalno oporavlja (koliko sam ja upoznat jos uvjek boluje, od italijanskih bolesti 80-tih godina, nepouzdana elektronika, losa zavrsna obrada, jeftina plastika, fantomski kvarovi...) Znam da je stari Caponord bio po tehnickim podacima perfektan motor a da su mu najveci nedostaci bili bas ovi koje sam gore naveo... Zato FORZA ITALIA!
...Da su Japanci bili pametni pa da posalju dizajnere samo da se setaju Italijom i... "dolce vita"... Dje bi im kraj bio...
Last edited by SlavkoPejovic on 08 Feb 2012 00:02, edited 2 times in total.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Me like it!

Barem ove prve fotografije su mi skroz ok. A ovde se vidi razlika u mišljenjima,uglavnom isti ljudi koji su rekli da im je Multistrada lijepa to nisu isto rekli za Caponord, i obrnuto kao npr ja,meni je MTS odlična u Pikes Peak verziji gdje je onaj kljun crn pa ne dolazi do izražaja.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

bokibd wrote:Mislim da u danasnje vrijeme Aprilija a i ostali talijani(ducati,moto guzzi) nemaju takvih problema. Zasarafljeno je sve kako treba. :D Problem je samo u nama da prihvatimo te cinjenice i otrgnemo se predrasudama. Treba svatiti da se stvari mjenjaju jako brzo i da nije isto kao prije 5,10 godina.
U krajnjem slucaju, dosta japanaca se proizvodi u Italiji pa im nista ne fali. A da ne spominjem Kinu gdje se proizvode japanci, cak i neki modeli BMW-a ne mogu se tacno sjetit koji znam da sam negdje citao o tome.
Tako da sto se kvaliteta tice nisam zabrinut, mene vise ovaj izgled brine. koliko mi je multistrada lijepa toliko mi je ovo ruzno. Ali ukusi su razliciti i svako ima slobodu izbora.

Neka te nista ne brine. Kad si pregrmio onog starog grdnog Versysa i narucio jos grdjeg novog :mrgreen: , nista ti ova Aprilia nece smetati :mrgreen:

Sto se kvaliteta tice, nadam se da se stvari mijenjaju, jer je recimo za stari RSV Mile bilo poznato da su vlasnici najcesce za kuma zvali svoga mehanicara :)
I kad stojim tesko me pratiti...
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Dobru politiku Aprilija vodi..

Taman se cjenom i ponudom smjestila izmedju konfekcije i "kreme" moto svjeta.

Tako da za nekog tko zeli nesto drukciji bajk, a ne zeli ili ne moze iskrcat nebulozne cifre za nekakve top end bajkove Aprilija je odlican izbor.

Na kraju krajeva, i o njenoj financijskoj bilanci ovisi i Moto Guzzi, tako da joj ovim putem zelim sve najbolje u buducnosti! :mrgreen: ;)
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

pricajte vi sto ocete...meni se ovaj motror svidja..i jos ima V4 iz tuona i rsv4..pa to je prava zvjerka od motora...
cinjenica je da je Evropsko trziste u veliok usponu i da su ovo definitivno njihove godine uspijeha i uspona....ja sam velika pristalica honde i japana..ali nikako nisam iprotivnik evrope..pogotovo ne ktm-a,trifuna. i td..ocito da su ducati i aprilia preboljeli sve bolesti sto se tice elektronike i opet idu uzlaznom putanjom i cini mi se postavljaju neke nove standarade po tom pinju z acem je i panigale dokaz a i rsv4. o dizajnu necu pricati jer im tu niko ne moze nista definitivno....
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

bu2rider wrote:pricajte vi sto ocete...meni se ovaj motror svidja..i jos ima V4 iz tuona i rsv4..pa to je prava zvjerka od motora...
cinjenica je da je Evropsko trziste u veliok usponu i da su ovo definitivno njihove godine uspijeha i uspona....ja sam velika pristalica honde i japana..ali nikako nisam iprotivnik evrope..pogotovo ne ktm-a,trifuna. i td..ocito da su ducati i aprilia preboljeli sve bolesti sto se tice elektronike i opet idu uzlaznom putanjom i cini mi se postavljaju neke nove standarade po tom pinju z acem je i panigale dokaz a i rsv4. o dizajnu necu pricati jer im tu niko ne moze nista definitivno....
Nema, V2 iz Dorsodura je upakovan ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Space Director wrote:

Neka te nista ne brine. Kad si pregrmio onog starog grdnog Versysa i narucio jos grdjeg novog :mrgreen: , nista ti ova Aprilia nece smetati :mrgreen:

Sto se kvaliteta tice, nadam se da se stvari mijenjaju, jer je recimo za stari RSV Mile bilo poznato da su vlasnici najcesce za kuma zvali svoga mehanicara :)
Pitacu te ljeti poslije neke ture od 400-500km kako se osjecas kad sidjes sa onog tvog kostolomca. Ima u tom trenutku moj motor najljepsi nasvijet da ti bude. :twisted: :mrgreen:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

wulfy wrote:
bu2rider wrote:pricajte vi sto ocete...meni se ovaj motror svidja..i jos ima V4 iz tuona i rsv4..pa to je prava zvjerka od motora...
Nema, V2 iz Dorsodura je upakovan ;)
eto vidis nisam ni pratio....e onda ne valja nista motor :lol: :lol: :lol:
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

bokibd wrote:
Pitacu te ljeti poslije neke ture od 400-500km kako se osjecas kad sidjes sa onog tvog kostolomca. Ima u tom trenutku moj motor najljepsi nasvijet da ti bude. :twisted: :mrgreen:
Zasto bi uopce vozio 400 - 500km u komadu? Jel ga vragovi gone?

Ja kad idem djegod vazda stajem svako 100- 150km, mozda 200km. POpit stogod, pojest, natankat, razgibat kosti, ili nabijat na nos kolegama koji se voze samnom kako sam ih opro' na dobroj cesti.. :lol:
Kamiondzije i oni koje vragovi gone prolaze 400km i vise u komadu :mrgreen: ;)
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Space Director wrote:
Pogresno si ga shvatio, mislio je na 400-500km cjelodnevne voznje, sa stajanjima.
Aha..
Oukej, moja greska..

Onda bi Vam, gerijatrijo, trebala redovna mjesecna masaza ako ne mozete toliko odvozit bez bolova :mrgreen: ;)

U najgorem slucaju, kroz god ili dvije Vam ne gine goldwing :twisted:
Post Reply