nažalost, otvorena sezona udesa...

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: nažalost, otvorena sezona udesa...

Post by caesar »

Mislim da bi u ovoj situaciji i sa malo bržom vožnjom na biciklu isto prošao. Ne vidim ništa loše da dijeca od 16 godina voze vespice od 50cc i tako stiču iskustvo za veće motore nekada. Sjeća li se ko spuštanja niz Goricu sa tadašnjim poni biciklima? Moglo se i tu dostinu puta zaginuti u jarku.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

caesar wrote:Mislim da bi u ovoj situaciji i sa malo bržom vožnjom na biciklu isto prošao. Ne vidim ništa loše da dijeca od 16 godina voze vespice od 50cc i tako stiču iskustvo za veće motore nekada. Sjeća li se ko spuštanja niz Goricu sa tadašnjim poni biciklima? Moglo se i tu dostinu puta zaginuti u jarku.
+1
sLowRider wrote:Zao mi je djecaka. :(
al nigdje se kaciga ne pominje???

Nosili zaštitne kacige
Povrijeđeni dječaci u trenutku udesa imali su zaštitne kacige na glavi, koje su ublažile još teže posljedice prilikom silovitog pada.
Tokom uviđaja na Kakarickoj gori pored vespe, nalazile su se zakačene i dvije kacige. “Po povredama glave pretpostavljamo da je dječak imao kacigu.
Zbog toga ima nagnječenja ali ne i naprsnuća kostiju glave”, rečeno je “Vijestima” u KC-u. Teško povrijeđeni dječak sin je poznatog crnogorskog automobiliste.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

koliko sam ja pročita i čuo od ljudi, u potpunosti se slažem sa Nikgoldom.
nadam se da će dječak bit dobro posle svega.
takođe mislim se i ja sjećam spuštanja sa Gorice biciklom, trotinetom, skejtom itd. pored učenja i vježbanja vožnje motora, premladi momci bi trebalo i da uče osnovne opasnosti koje mogu da izlete vazda. i trebalo bi da im se ukazuje i pokazuje na sto veću opreznost pri bilo kojoj raskrsnici. tek o ovim užim okolnim putevim (prlijelim za vožnju) mora se bit dodatno oprezna, i plitak na gasu.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

caesar wrote:Mislim da bi u ovoj situaciji i sa malo bržom vožnjom na biciklu isto prošao. Ne vidim ništa loše da dijeca od 16 godina voze vespice od 50cc i tako stiču iskustvo za veće motore nekada. Sjeća li se ko spuštanja niz Goricu sa tadašnjim poni biciklima? Moglo se i tu dostinu puta zaginuti u jarku.
Bio jedan od ucesnika tih spustanja :) i nmogih drugih ludorija, a sad kad me sin pita da ide biciklom da se vozi sa drugovima po starom aerodrumu, meni se stomak stegne od muke, a moram ga pustit (nemogu ga drzat pod stakleno zvono) A sto se tice oovih stvari, nisu toliko krive godine za udese, krivo je vasitanje prije svega. Pogledajte djilkose podgoricke koji su prebacili 30 i 40 godina kako se ponasaju za volanom, bilo auta bilo motora. Domogli se jakih masina pa im se cini da su PG oslobodili, da im je more do koljena. Uf...pritisak mi skoci kad pomislim na pojedine....bolje da nista vise ne pisem :evil:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

wulfy wrote:NESREĆA NA MOTORU

Nadamo se da će se dječak probuditi iz kome

U blagoj krivini, a pretpostavlja se i zbog loše preglednosti puta, dječaci nijesu uspjeli da zakoče na vrijeme
Dvanaestogodišnji J.M. sa Konika nalazi se u kritičnom stanju nakon udesa, koji se juče oko 15 časova dogodio na Kakarickoj gori, na pola puta od Omerbožovića ka Kučima.
Dječak je bez svijesti oko 16 časova primljen u Klinički centar u Podgorici, a zbog nagnječenja mozga nalazi se u komi i njegovo stanje je kritično.
Direktor jedinice Intezivne njege Zoran Jovančević kazao je “Vijestima” da su sada prognoze nezahvalne, jer je riječ o teškoj povredi.
“Ima nagnječenje na mozgu, ali nema nekih drugih povreda. Čekamo kontrolni skener, kako bi bolje mogli da vidimo stanje i odlučimo šta da radimo”, kazao je Jovančević, naglašavajući da se nada da će ishod biti pozitivan.
Nesreća se dogodila na Kakarickoj gori, kada se motor - vespa (PG-AH-43) na kojem je bio J.M., a koji je vozio njegov godinu stariji brat od strica N.M. zario u prednji dio “opela” (PG-DG-117), kojim je upravljala Ana Perković.
Kako je rečeno “Vijestima” u policiji, dječaci su iz pravca Kuča motorom silazili niz brdo, dok se Perkovićeva automobilom sa sporednog puta uključivala na krivudavu cestu.
U blagoj krivini, a pretpostavlja se i zbog loše preglednosti puta, dječaci nijesu uspjeli da zakoče na vrijeme već su motorom direktno udarili u lijevi prednji dio “opela”.
Od siline udara, dječaci su odletjeli desetak metara, a prilikom pada mlađi od braće zadobio je teške povrede, dok je N.M. zadobio povredu koljena.
“Dječak je nepomično ležao na cesti. Moja snaha Ana je plakala, a mi smo na sve načine pokušavali da ga povratimo. Sa njom su bile i njene dvije kćerke. Dječaku smi davali vještačko disanje i molili se da ekipa Hitne pomoći što prije stigne do nas”, ispričao je djever Perkovićeve, čije se kuće nalaze u blizini mjesta nesreće.
Tek 45 minuta nakon udesa ekipa ljekara uspjela je da nađe mjesto gdje se dogodila nesreća, jer ka Kučima iz pravca Podgorice postoje dva puta preko Kakaricke gore.
“U jednom trenutku je pomjerio ruku. Nadamo se da će se dječak probuditi iz kome”, kazao je Perković.
Zbog teškog stresa, vozač “opela” je takođe prebačena u Klinički centar, gdje su joj ljekari uključili infuziju.
Nakon nesreće ekipe, policija je sa dežurnim tužiocem obavila uviđaj na Kakarickoj gori.
Nosili zaštitne kacige
Povrijeđeni dječaci u trenutku udesa imali su zaštitne kacige na glavi, koje su ublažile još teže posljedice prilikom silovitog pada.
Tokom uviđaja na Kakarickoj gori pored vespe, nalazile su se zakačene i dvije kacige. “Po povredama glave pretpostavljamo da je dječak imao kacigu.
Zbog toga ima nagnječenja ali ne i naprsnuća kostiju glave”, rečeno je “Vijestima” u KC-u. Teško povrijeđeni dječak sin je poznatog crnogorskog automobiliste.

Image

Image

izvor: http://www.vijesti.me" onclick="window.open(this.href);return false;

Sudar motocikla i automobila: Dječak teško povrijeđen

PODGORICA – Jedanaestogodišnji J. M. teško je povrijeđen u utorak oko 15 sati u saobraćajnom udesu u Kučima, nadomak Podgorice, kada se motocikl na kojem je bio sa svojim starijim bratom sudario sa automobilom.
Dječak je u teškom stanju i ljekari se bore za njegov život.
- On je u veoma lošem stanju. Ima tešku povredu mozga. Diše spontano, ali je situacija veoma teška – rekao je sinoć Pobjedi načelnik Intenzivne njege dr Zoran Jovančević.
Ljekari Kliničkog centra sinoć oko 20 sati počeli su operaciju, ali do zaključenja našeg lista ona nije bila gotova.
Udes se dogodio na zaobilaznom putu od Omerbožovića ka Kučima. Još se utvrđuju uzroci sudara motora koji je vozio stariji brat J. M. i „opela“, za čijim volanom je bila Ana Perković.
U udesu je povrijeđen i brat J. M.

izvor: http://www.pobjeda.me" onclick="window.open(this.href);return false;
OPERISAN U KC

Nesreća na Kakarickoj gori: Ima nade da se dječak oporavi

Teško povrijeđeni J.M. (12), koji je zadobio ozbiljne povrede glave poslije pada sa motora, operisan je u Kliničkom centru u Podgorici i ljekari vjeruju da ima nade da će se dječak oporaviti.
Direktor Jedinice intenzivne njege KC-a Zoran Jovančević kazao je “Vijestima” je još rano za saopštavanje prognoza o daljem oporavku povrijeđenog dječaka.
"On ima teške povrede - nagnječenje mozga i riječ je o krajnje ozbiljnim i po život opasnim ozljedama. Dječak se i dalje nalazi u komi, a ako sve bude kako se nadamo, oporavak će biti dugotrajan”, naveo je Jovančević.
Ljekarima u Kliničkom centru uliva nadu i činjenica da dječak ima slične povrede, koje je prošlog maja zadobio crnogorski skijaš Bojan Kosić, nakon nesreće sa motorom u naselju Duko kod Nikšića. Oporavak crnogorskog olimpijca trajao je dugo, ali su iz teškog udesa ostale minimalne posljedice.
Dvanaestogodišnji dječak povrijeđen je u utorak oko 15 časova kada je doživio saobraćajnu nezgodu na Kakarickoj gori, na krivudavom i uskom putu od Kuča ka Omerbožovićima. Dječak je bio na vespi, koju je vozio njegov godinu stariji brat od strica N.M. a do nesreće je došlo dok su silazili niz strmi put i u nepreglednoj krivini direktno udarili u “opel”, kojim se Ana Perković uključivala na cestu.
Od siline udara dječaci su pali desetak metara dalje od mjesta udesa, a J.M. je zbog povreda glave odmah bio bez svijesti. Njegov brat od strica je povrijedio koljeno, a ekipe Hitne pomoći su tek 45 minuta nakon nesreće uspjele da se domognu mjesta gdje je došlo do udesa.

brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

DOBRE VIJESTI

Dječak povrijeđen na Kakarickoj gori izašao iz kome

Nesreća u kojoj je dječak povrijeđen dogodila se na Kakarickoj gori, kada se motor na kojem je bio J.M. zario u prednji dio “opela”
Iako su prve prognoze bile mučne i nezahvalne 12-godišnji J. M. sa Konika izašao je iz kome i dobro se oporavlja od posljedica teškog udesa, koji se prije 12 dana dogodio na seoskom putu od Omerbožovića ka Kučima.
Dječak je osam dana bio u komi, ali je prebrodio početnu krizu i sada se nalazi na liječenju Odjeljenja neurohirurgije Kliničkog centra u Podgorici, gdje ga čeka dug oporavak.
"Vijestima" su ljekari u KC-u kazali da je prilikom nesreće došlo do nagnječenja mozga, ali pošto je riječ o djetetu od prvog dana su se nadali da će se on oporaviti i da je operacija urađena još prve noći bila uspješna.
Nesreća u kojoj je dječak povrijeđen dogodila se na Kakarickoj gori, kada se motor - vespa (PG-AH-43) na kojem je bio J.M., a koji je vozio njegov godinu stariji brat od strica N.M. zario u prednji dio “opela” (PG-DG-117), kojim je upravljala Ana Perković.
Kako je tada rečeno “Vijestima” u policiji, dječaci su iz pravca Kuča motorom silazili niz brdo, dok se Perkovićeva automobilom sa sporednog puta uključivala na krivudavu cestu.
U blagoj krivini, a pretpostavlja se i zbog loše preglednosti puta, dječaci nijesu uspjeli da zakoče na vrijeme već su motorom direktno udarili u lijevi prednji dio “opela”.
Od siline udara, dječaci su odletjeli desetak metara, a prilikom pada mlađi od braće zadobio je teške povrede, dok je N.M. zadobio povredu koljena.
“Dječak je nepomično ležao na cesti. Moja snaha Ana je plakala, a mi smo na sve načine pokušavali da ga povratimo. Sa njom su bile i njene dvije kćerke. Dječaku smi davali vještačko disanje i molili se da ekipa Hitne pomoći što prije stigne do nas”, ispričao je tog dana djever Perkovićeve, čije se kuće nalaze u blizini mjesta nesreće.

Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Oboren vozac skutera kod lokala Frka

Post by Freeman »

Prije jedno pola sata sam prosao pored lokala Frka i bijase oboren vozac skutera. Iz Dalmatinske ulice se lijevo ukljucivao Punto picerije Tabasko, po mom misljenju nije vidio skuter (isto raznosac brze hrane) koji je isao pravo od male pijace. Bio je tu i jedan taksi, ali mislim da on nije ucestvovao u sudaru.

Ako neko zna sta se desilo sa vozacem skutera neka napise.
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

CETINJANIN K.D. SLETIO SA PUTA U MJESTU JANKOVIĆA KRŠI, NA PUTNOM PRAVCU PODGORICA–CETINJE

Motorom u provaliju

Motociklista sa Cetinja K.D. sletio je sinoć u provaliju duboku oko 50 metara u mjestu Jankovića krša, na putnom pravcu Podgorica–Cetinje i pritom zadobio teške tjelesne povrede.
Kako nezvanično saznajemo iz policije, nesreća se dogodila oko 22 sata, kada je K.D. krećući se iz pravca Podgorice ka Cetinju iz za sada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad motorom nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sletio u provaliju.
Brzom intervencijom policije i hitne pomoći povređeni K.D. u svjesnom tanju je izvučen iz provalije i odvezen u Klinički centar Podgorica, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

izvor: http://www.dan.co.me" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator

Post by wulfy »

SUDAR SA KAMIONOM

U udesu u Budvi teško povrijeđen motociklista

U udesu kod tunela Mogren iznad Budve teško je povrijeđen motociklista A.N. (23) iz Kragujevca.
Zbog povreda zadobijenih u sudaru sa kamionom on je hitno prebačen u bolnicu u Kotoru.
Saobraćaj na putu Budva - Tivat zbog nesreće je bio u prekidu od 5 do 8 časova, a vozila su usmjeravana na alternativni put preko brda Topliš.

pretpostavljam da je ovo bilo jutros kada se vraćao sa Jaza (Summerfest) :think:
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Prekjuče je žena u centru Risna oborila motociklistu. Prilikom polukružnog okretanja nije primjetila nadolazeći motocikl i udarila ih je u desnu stranu iako je vozač svirao i bježao lijevo. Udarila ih je na taxi stajalištu sasvim izvan kolovozne trake,eto koliko su se sklanjali.Suvozač,koji je preletio preko,je prošao bez povrede a vozač je zadobio teške tjelesne povrede-smrskano koljeno i otvoreni prijelom potkoljenice na tri mjesta. Kažu da je bilo strašno za vidjeti jadnog momka,djelići kostiju su bili ispali na parking.

izvor: http://www.vidiokomsijaiznadmene.com" onclick="window.open(this.href);return false;
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Post Reply