Enduro vs Naked 1:0

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Enduro vs Naked 1:0

Post by Bandit »

Podgorica,pocetak juna. Čaplin.
Ja: Dušane,mogli bi poć vala u planinu,da prespavamo nedje,da se maknemo iz ove klačine!
Duka: Mogli brale,kad god ‘oćeš! Što god dodje,ja sam mu naredan! Ja se ne bojim dva oka u glavu…

Subota,30. juna,6h ujutru… Magarad nasamarena I natovarena. Idem do bankomata da uzmem koji eler,ali bankomat guta karticu( Marfijev zakon). Odličan početak!!! Naravno,Duka priskače u pomoć sa svojom karticom,pa sam cijeli put bio na njegovu grbaču,na cemu mu zahvaljujem.

Honda Varadero I Yamaha MT-01,napunjeni I lagano se krecemo iznad Klopota. Mogu reci da nijesmo mnogo ostavili do Opasanice,dochim je Duki bilo malo teze jer je vozio MT do Bara Kraljskih.

Image

Image

Image

Prva kafana prema Barama. Sjedi covjek,pije prvu jutarnju…stajemo. Pijemo I mi prvu jutarnju…shljivu. Vlasnik U.O. je gospodin Djinovic,bas dobar lik. Popricali,ponudio nam vikendicu iznad Shtavne kad god ocemo,bez pare I dinara. Posteno!Objasnjava nam kuda da idemo,sto da vidimo. Pozdravljamo se sa njim,mijenjamo motore I nastavljamo.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image

Skrecemo za Shtavnu,idemo polako za autom jer vozac nije htio da se pomjeri,pa je dizao prashinu,I naravno,ljutio me. Stajemo,kad ono neki cicica,jado neki,sa zenom I cerkicama. Nije bilo smisla ista reci. Jesmo li bili ljuti-jesmo,ali…
Na eko selu nas docekuju vlasnici,brat I sestra Guberinic,mladi I vrijedni ljudi. Shtavna je uredjena odlicno,doruckujemo poparu,posle toga idemo u setnju,pa sigurno jedno 200m I prilegnemo da malo pochinemo.

Image

Image

Odatle,via Andrijevica,kafa u basti hotela “Komovi”.

Image

I pravac Plav,Kula Damjanova na samom jezeru. Odlicno uradjen objekat,prijatno sam iznenadjen sadrzajem. Nastavljamo do Savinih izvora. Tu se osvjezimo,zakishasmo ove chapure I krenusmo da vidimo Gusinje. Na izlazu iz Gusinja sam sreo drugove iz PG Veja I Gara Šoškića koji nas svrnuse na pivo kod njih kuci. Fala im.

Image

Image

Savini izvori

Image

Image

Image

Image

Image

U Andrijevicu stajemo da uzmemo potrebstine I eventualno nadjemo mjesto za kampovanje ,ali zakljucujemo da je ljepse spavati oko Bara Kraljskih.U planinu!

Image

Image

Image

Oko Bara Kraljskih smo dobili savjet da nije bas preporucljivo ostavljati motore pored puta. (???)
Krecemo prema Kolasinu,I ispod kafane ‘Tara’ vidimo odlicno mjesto za čador.Ulazim u kafanu da pitam mozemo li postaviti šator ,unutra sjede neki ljudi,gledaju me kao ludoga. Prenosim vam razgovor:
Ja: Pomaga vi Bog ljudi!
Jedan od njih: Bog ti pomoga!
Ja: Bismo li mogli postavit sator pod ovu kafanu,na ovu poljanicu?
Drugi od njih: Okle ste?
Ja: Ja sam Vukcevic iz Ljesanske nahije,a ovi mi prijatelj Draskovic sa Čeva .
Treci od njih: Vukcevic? Draskovic? Poznajete li vi ( I onda poče nabrajanje rodjaka ,prijatelja I kumova...)
Ispade da smo posredno prijatelji,a sa Dukinom familijom veliki prijatelj.Čovjek se zove Učo (bio je učitelj pa mu ostao nadimak) Borilovic sa Cetinja. Vlasnik kafane je Ivica Šćepanović iz Kolašina ( brat Učov) a treci je bio jedan Vešović sa Veruše. Ti su nas ljudi tako dočekali da me je sramota! Jedva su nas pustili da spavamo van,htjeli su u kucu da nas prime.
Par rijeci o kafani: Majka vlasnika je bila kuvarica 40 godina u hotelu Bjelasica sto vam dovoljno govori o kvalitetu hrane. Kačamak,priganice,cicvara,meso,sve je vrhunsko a cijene zaista pristupacne. Uz to TARA je postala biker friendly!

Image

Image

Image

Učo Borilovic,legenda!
Image

Image

Image

A Učo Borilović je jedan jako harizmatičan čovjek,koji za sebe kaze da je kao Varburg: ne moze da pije samo pivo,nego mora I vino pa ‘radi na mjesavinu.’ Druzili smo se cijelo popodne,popila se po koja,a uveče su se I gusle do’vatile…

Spavanje na 5 metara od rijeke Tare…pojedinima je zafalilo pokrivača pred zoru. Spavali smo snom pravednika,premda nijesmo imali podloške,nego smo na crnu zemlju studenu zakonačili.I osvanuli.

Ujutru su nas zadrzali na doručak,priganice I lisnati sir. Pozdravismo se sa ovim časnim I poštenim ljudima I krenusmo ka Zabljaku. Cijelo vrijeme sam se rvao sa motorom,pogotovu uz Taru. Sve sam mislio da cu nedje glavu izgubiti. Tek sam se u Nikšić sjetio da je zadnji amortizer premek. I bio je.

Na Zabljak se nismo zadrzali,na Trsu jeli neke cevape sa dosta kaučuka u njima. U Pluzinama svratili u ZVONO na medovinu,a dobra li je!!! U NK sam stegao amortizer pa me vjetar unistio do PG.

Image

Image

Image

Motori su sluzili odlično,mada MT nije mogla doci do izrazaja ovakvim putevima.
Honda…je Honda.
E moji dobri ljudi,malo ga oduzih,ni da smo bili do Vladivostoka! Prastajte sto vas udavih,ko ne razumije pojedine riječi neka ne zamjeri,volim da koristim starocrnogorske izraze.

Majstori,ziveli!
Last edited by Bandit on 11 Jul 2012 22:43, edited 2 times in total.
14:23
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Enduro vs Naked 1:0

Post by sLowRider »

Brao vi ga drugari! Dobro je kad ne povukoste vlagu, mrcila vi se mlados, na spavanje bez podloske. Uh, opasno.. Lijep djir.

P.S. Ja sam drza do sad da ste strejt, no ajd, vele svako se svoga posla :lol: :lol: :lol:
Hold your horses, man
Freeride
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

zna li ti brat da si do shtavne rga ovu mt01 ? e kad sazna, necete je gledat vise...........
risk,is what makes life worth living.
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

sLowRider wrote:Brao vi ga drugari! Dobro je kad ne povukoste vlagu, mrcila vi se mlados, na spavanje bez podloske. Uh, opasno.. Lijep djir.

P.S. Ja sam drza do sad da ste strejt, no ajd, vele svako se svoga posla :lol: :lol: :lol:
A nismo mi brate od tih...vidis da ne nosimo mindjuse!Totalno smo strejt. :lol: :lol: :lol:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

lijepo! :clap:
dje je tačno ova kafana Tara?
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

poka wrote:lijepo! :clap:
dje je tačno ova kafana Tara?
Od Mateseva prema Kolasinu,5,5 kmod Kolasina.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Odličan 5-
+1389+
tdm93
Grijač guma
Grijač guma