U službi naroda - to SERVE and PROTECT

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
npedja
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Kawasaki Versys

U službi naroda - to SERVE and PROTECT

Post by npedja »

Nisam znao gdje da postavim ovaj post pa ako sam pogriješio rubriku :oops:
Naime radi se o jedno događaju, koji bi više predstavio kao djelo svih nas nego moje lično, a s ciljem da nas upravo dožive sve generacije i strukture onakvim kakvi u stvari jesmo.
Prije par dana na kružnom toku kod tržnog centra Gintaš ispred mene (bio sam na motoru) izleće žena na sred ceste sa povicima da je hitno prebacim. Malo usporih kad čuh da joj je neko ukrao biciklo i prstom pokaza na siluetu koja je već bila kod semafora (onih u blizini Dječević servisa), moleći da sustignem dotičnog.
Malo dodah gas i kad skrenuh sa semafora u onu ulicu koja vodi put Bastona, vidjeh da se osoba na biciklu prebacila na trotoar. Produžih do sledećeg skretanja, siđoh sa motora sa sve kacigom (što znam može mi valjat) i presretoh ga. Momak oko 24 godine, zaustavi se uz povike "ne ne ne ne". Naredih mu da siđe sa oduzete pokretnosti a on reče "A nisam samo sam htio da se provozam". Dok sam oduzimao bicikl on se dohvati mobilnog pa polako produžavajući neočekivano brzo uspostavi vezu i reče onako da ga ja čujem "Evo brate nemogu stići na vrijeme nikako".

U to stiže i žena sa taksijem, zahvalna govoreći da bi joj ovo bilo drugo biciklo što su joj ukrali. Predpostavljam da joj je ovo mnogo značilo, otprilike mi je djelovala da je za nju to velika investicija a i njene godine oko 50 su u meni pobudile dodatno sažaljenje.
Na pamet mi nije padalo da momka koji je pokušao da ukrade biciklo nešto "hapsim" ili zadržavam, izvlače se i ovi veći bez ogrebotine za sve i svašta pa neka i on dobije drugu šansu (NADAM SE NE ŠANSU ZA KRAĐU).

Eto pomalo smiješna priča ali svakako kao što sam na početku rekao, ispričana sa namjerom da se pripiše kao djelo bilo koga od nas jer sam siguran da bi svako isto postupio.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: U službi naroda - to SERVE and PROTECT

Post by sLowRider »

Coek svaka cast! Samo si treba ovoga malo iskubs za uvo, cisto da razmisli drugi put.
RESPECT!
Hold your horses, man
Freeride
npedja
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Kawasaki Versys

Post by npedja »

Zao mi ga je bilo ličio je na one iz domova. A i način kako je ukrao biciklo govori u prilog tome da nije neki lopov sa stažom. Naime žena je valjda bila ušla u prodavnicu i on onako na prepad vidio biciklo ispred i oteo. Ova žena je čak trčala za njim jer ga je vidjela iz prodavnice.

Što se tiče pohvalnih komentara, hvala ali kao što rekoh (a nije fraza) to bi bilo ko od bajkera uradio tako da je ovo u stvari dio onoga što se inače od strane bajkera na ovom forumu i van njega radi - međusobno se pomažemo i pomažemo drugima
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

npedja wrote: Momak oko 24 godine, zaustavi se uz povike "ne ne ne ne". Naredih mu da siđe sa oduzete pokretnosti a on reče "A nisam samo sam htio da se provozam". Dok sam oduzimao bicikl on se dohvati mobilnog pa polako produžavajući neočekivano brzo uspostavi vezu i reče onako da ga ja čujem "Evo brate nemogu stići na vrijeme nikako".

Ma po ovome se vidi da je narkomance prekaljeno...ali nije nase da dijelimo pravdu(jer bi te taj isti odmah prijavio-to im je institnkt da trece u policiju i prijave).Postupio si kako treba...dobri Samaricanin :D
14:23
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

:clap: ja sam ipak za poštovanje zakona. prijavio bi ga. bratov bicikl je ukraden prije neki dan iz dvorišta. u sred bijela dana na 2m od ulaznih vrata u kucu. da mi ga je nac
bravo za reakciju!
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

Svaka cast drugar, za pohvalu!!!!
I varas se, na zalost sve je manje ljudi koji bi uradili ono sto i ti, samim tim je i tvoj gest veci - BRAVO!!!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Tebi svaka čast!! :clap:

Ali meni ovo sve "smrdi" na nameštaljku. Naime,žena te startuje,ti ideš motorom za tipom i naglo staješ,ideš do njega i onda drugi lik sjedne na motor i tebi otperja motor! Ti si imao ustvari sreće jer si bio na Versysu a njega ni lopovi neće!! :lol: :lol: :lol:

Ne zamjeri,kao što neko reče,mala interna šala ;) :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

samo bih ti jednu stvar predložio, drugi put(ako ga ikad bude) potrudi se da ti kaciga bude dobro pričvršćena za ruku jer ti može više tako koristit nego na glavu. mislim da bolje bije kaciga nego ruka :))
drug, svaka čast na reakciju i ta žena ti je sugurno puno zahvalna :clap:
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Treba si ga uhvatit i prodat biciklo,sam ili popola sa njim :D

Kupicu ti ovo odijelo,a i ostali mogu da poruce sve cemo se dogovorit:

Image
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Salu na stranu,napravio si pravu stvar i postupio ispravno!!!

Niko od nas ne bi ostao ravnodusan i pustio da tako stvari prodju,a da ne reaguje.

Samo se treba pazit da takva neka bitanga nema noz ili vec....a isklepat ga je najmanji problem.

Neka si reagovao jer si pravedan,a da je vise takvih ovaj grad bi bio bolji! Svaka cast!!!
Post Reply