Generic GRS 600

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Generic GRS 600

Post by wulfy »

Invazija kineza na evropsko tle se nastavlja, no, iako su se dobrano probili u klasi skutera i malih motocikla to nije dovoljno, pa sve češće prestavljaju i modele u većim klasama. Prvi konkretan model (sa konkretnim podacima i formiranom cjenom) je prestavljen. Što se tehnologije tiče pokreće ga redni četvorocilindrični vodeno hlađeni motor radne zapremine oko 600 kubika (vodi porijeklo sa Binilejevog prototipa iz 2010 god.) koji razvija 60 KS. Te karakteristike govore da motor nije opterećen kao konkurentni (zlobnici bi rekli zbog tehnologije ili kvaliteta) te vjerovatno neće imati ni veliku potrošnju goriva što bi uz rezervoar zapremine 21 litru omogućavalo solidnu autonomiju. Ja bih se usidio reć' da ovaj motocikl ne izgleda loše, no izgled neće biti glavni adut (kao ni tehnika vjerovatno) već cjena, a ona je za zemlje EU formirana na iznos od 5.499 €.

Image

Image
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Re: Generic GRS 600

Post by bikerboy »

zar nije generic austrijska fabrika :think:
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Hm, i jeste, a opet i nije. Mada, opet, ne tvrdim ništa jer te korporacijske veze se sve teže mogu pohvatati. Poveznica je agregat na čijem deklu piše Benelli ;)

Ako sam ja dobro shvatio priča ide otprilike ovako:

Benelli je dio Qianjiang grupacije koja posjeduje još i Keeway

KSR grupacija je iz Austrije đe postoji oko 100 zaposlenih, no, oni ne čine mnogo oko proizvodnje motocikla već se fokusiraju na saradnju sa pet azijskih kompanija kako bi tržištu Evrope ponudili, kako oni kažu, od nekonvencionalnih vozila na dva točka pa sve do električnih vozila (mislim da već imaju skutere na električni pogon). Jedna od tih pet azijskih kompanija je i gorepomenuti Qianjiang (te je tako u ovaj model i ugrađen Benelli agregat) dok su ostali manji skuteri i motocikli zapravo prepakovani Keeway modeli (ATV vozila su mislim CF Moto). KSR grupacija je radi plasiranja motocikala na tržište Evrope registrovala ime Generic.

Iz sve ove priče mislim da se ovaj model prije proizvodi u kineskim pogonima (Keeway) neko u italijanskim (Benelli)

E, sad, more bit i da je drugačije, zaista nisam siguran :think:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Motor zaista izgleda zanimljivo,samo je slab u odnosu na 600 ccm konkurenciju. FZ6 ima 98 ks,XJ6 ima 78 i kazu da mu fali snage. E sad,mozda je dobar u visokim obrtajima :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750