MNE-SRB-RO-BG-MK-KS-AL-MNE

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: MNE-SRB-RO-BG-MK-KS-AL-MNE

Post by DrMracni »

malo je reci da uzivam :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

Image

Istočna Srbija

Image

Image

Image

Image

Vranje

Image

Image
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

Na benzinskoj pumpi na ulazu u Vranje nailazimo na zanimljiv prizor, šlep služba ,a na njoj ni manje ni više nego pokvaren GS 1200 ADV, nemačkih tabli, pod punom opremom, biva pripreman da se vrati vlasniku odakle je došao. Prizor nam izmami osmEhe na licu i neprimerenu gestikulaciju :lol: Švapsko g.... :lol:

I za kraj dana - grad Skoplje. Napravili su od njega metropolu. Mnoštvo skulptura, mermera, klasična muzika odzvanja gradskim trgom... Ljepota koja sigurno mlooogo košta ;) ...

Image

Za Poku

Image

Image
Last edited by Ivan Grozni on 30 Jul 2013 14:39, edited 1 time in total.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

Image

Image

Image

Image

I anegdota za kraj, u vezi smještaja - dok smo bili u Rumuniji, dali bismo Neveni da nas vodi u centar grada do kojeg smo planirali taj dan da idemo i da traži "accomodation around destination" i palilo je. Medjutim, u Skoplju nas je dovela do hotela sa 5 zvjezdica i cijenom od oko 130 eura za nas dvojicu :o :o
"Ćud je ženska smiješna rabota" :D

Ali, zahvaljujuci boooking.com-u nalazimo smještaj na 10 min. hoda od centra za, već pomenutih, 20 eura.

Sa slikom ispred hotela završavamo za ovaj dan:

Image
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

DAN 5

Image
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

Image

Image

Image

Image

Ovaj dan je bio isprepletan prijatnim i neprijatnim iznenadjenjima, a evo i zašto:

Dakle, htjeli smo da prodjemo kroz Kosovo, ali nismo znali što da očekujemo. Predjeli koje smo na Kosovu prošli bili su prelijepi, narod više nego srdačan (Djordje je znao albanski jezik i kad bi se obratio mještanima za bilo kakvu informaciju, najčešće bi dobijao odgovor na našem jeziku)...
Ljudi na Kosovu bi se raspitivali za život u CG, dnevno-političke teme, davali nam upute za nastavak putovanja, i stvarno, bili krajnje srdačni :clap: .
Dalje, dok smo se vozili jugom Kosova naišli smo na niz, za nas, neobičnih stvari (što se iz zadnje slike i vidi) - srpske tablice na vozilima, zastavu Srbije, natpise na ćirilici... izmamilo nam je to osmijehe, jer smo u jednom trenu pomislili kako smo negdje sigurno omašili skretanje i ponovo ušli u Srbiju :D . Medjutim, to je bilo mjestašce Štrpce, srpska enklava na jugu. Tu napravismo malu pauzu da pripunimo elektronske uradjaje, porazgovaramo sa mještanima, igramo se sa djecom... Bilo nam je teško gledati sve ljude koji tu žive izmedju zamišljenih barikada i granica i pritom se bore za svoj opstanak :( . Najupečatljivije je bilo nerazumijevanje jednog dječačića od 6-7 godina kojem nikako nije bilo jasno kako to da mi svoj dalji put kroz Kosovo ne nastavljamo autobusom, već idemo sopstvenim prevoznim sredstvom :( ...

A neprijatno iznenadjenje je vezano za susjednu Albaniju - nakon vožnje po novizgradjenom auto-putu od granice sa Kosovom do središnje Albanije, stadosmo u mjesto Lezhe da ručamo, a na parkingu, dok smo Djole i ja bili u restoranu, lopovi su ukrali tank torbu sa Djoletovog motora u kojoj je bio foto-aparat sa slikama od zadnjeg dana i njegovim ličnim stvarima :? :? ....
Pošto je u blizini bila vulkanizerska radnja sa 10-tak šegrta, prva sumnja je pala na njih. Razgovarali smo sa vlasnikom te radnje, nudili novac u zamjenu za torbu, uz obećanje da nas počinilac uopšte ne interesuje, kao i da vrijednost ukradene robe nije prevelika, već da se u tom foto aparatu nalaze slike sa našeg puta, ali ništa to nije pomoglo :( .

No dobro, sreća u nesreći je bila da su nam na tom parkingu, na motorima bile i kacige, jakne i moja tank torba, u kojoj su mi bila lična dokumenta, i sve je to bilo netaknuto :roll: .

Sve u svemu, liše ovog dogadjaja, putovanje je bio ekstra, predjeli su bili prelijepi, a ljudi veoma srdačni i gostoprimljivi.
Jedno veliko hvala dugujem i bratu Djoletu na izvanrednom druženju.

Toliko od mene, praštajte što vas smorih sa ovolikom pisanijom ;) .

Do sledeće vožnje,
Pozdrav svima.
Last edited by Ivan Grozni on 30 Jul 2013 19:16, edited 3 times in total.
markobr
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350

Post by markobr »

Momci svaka cast.
Fino ste se vi provozali. :)

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

stani đe ćeš!? vrati se! piši pričaj, ili me vodi na kafu pa viđi što ti je lakše!? :mrgreen:
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

AAAAAOOOO ovoliko pisanije zbog 2000km! :mrgreen: Mada kad na smoru napravis 2000km to i jeste za knjigu! :lol: :lol: Evo sugestije za naslov "Vjerovali ili ne"! :mrgreen: :mrgreen:

p.s. morao sam malo da te cacnem, ne mogu te samo falit. :D
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
milanezi
Stoper
Stoper
Vozim: SUZUKI DL650A K8

Post by milanezi »

Stvarno lepa tura i putopis.Svaka čast momci.Inače,Djordja sam upoznao u Sarajevu i stvarno je ekstra momak.
Za vikend dolazim u Crnu Goru,pa ako neko vidi žutog stroma nek zove na piće :D .Pozdrav
Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i jos čudnije kako nam često bas to malo nedostaje. {Ivo Andrić)
Post Reply