Jedno pitanje za mehanicare

Novosti, komentari novih i starih motora...
Sasa
Stoper
Stoper
Vozim: Suzuki Srad 750

Jedno pitanje za mehanicare

Post by Sasa »

U pitanju je Suzuki srad 750 direktno ubrizgavanje e sad, ovakva je sitacija trosi goriva kao da je spacek :? 10e goriva to je nekih 8ili9 l, nisam siguram 20 kilometara onako osrednje voznje, moje pitanje glasi jeli moze biti da usisna grla nisu sinhronizovana pa smjesa vazduha i goriva ne valja ili nesto drugo da je u pitanju sta mi je cinjeti :?: zamjenio sam sva vakum crijeva tako da ne vuce fals vazduh.Ja mislim da grla nisu ustelovana ali eto misljenje nekoga ko je mozda imao slican problem.
Image

Jos ga nisam isprobao sjutra cu cisto da vidim u kakvom su stanju grla nadam se da je samo to u pitanju...
GasTiresOil
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Re: Jedno pitanje za mehanicare

Post by SuperMoto_Fan »

Kako ti se ponasa motor? radi li fino, vuce li normalno?
Cekaj da se javi Jovan, on ce ti sigurno odgovoriti na pitanje i dati neke smjernice..:)
Sasa
Stoper
Stoper

Post by Sasa »

Ide dobro vuce ubija ali na male obrtaje cima nemoze da se vozi kad radi u ler ima varijacja kad mu dam gas i pustim nece odmah da padnu obtaji nego ga zadrzi na i tek onda padne na 900 ili1000
GasTiresOil
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ne direj ništa dok Jovan ne dođe :)
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Post by SuperMoto_Fan »

Po tim simptomima bi mogao i fals zrak da bude u pitanju :roll: ... u svakom slucaju, poslusaj poku, ne diraj nista dok se ne javi Jovan..:)
Sasa
Stoper
Stoper

Post by Sasa »

Necu:)
GasTiresOil
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

meni ne jasno kako se radi sinhronizacija kod motora sa direktnim ubrizg.??
Sasa
Stoper
Stoper

Post by Sasa »

Valjda se zunhronizuju grala sta znam po pracilu bi tps senzor trebao sve da to zavrsi ali sam gledao da se i oni na vakum metre steluju.
GasTiresOil
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Ne ocekuj previse od mene, nijesam ja bas pretjerano dobar majstor, ali da se ukljucim i ja, mozda pomognem :D
I meni lici da motor vuce fals vazduh, pregledaj usisne gume izmedju leptirastih tijela i glave motora, mozda su ostecene. Pregledaj sva crijeva i mjesta dje bi mogao vuci fals vazduh. Javlja li se neka FI (fuel injection) greska, na displeju ispod obrtomjera ispisuje greske. Ako je sve u redu na displeju treba da stoji C00. Ako je neki senzor neispravan na displeju ce pisati kod greske C XX. Trebalo bi podesiti zazor ventila, uraditi sinhronizaciju leptirastih tijela.
Vedza, sinhronizacija se kod motora sa ubrizgavanjem radi isto kao kod karburatora. Vazno je da podpritisak (vakum) u usisnim granama iza leptira bude priblizno jednak za svaki cilindar, da svaki cilindar usisava priblizno jednaku kolicinu smjese. Ako je neki leptir vise otvoren, taj cilindar ce usisavati vise i bice vise opterecen, zato se i radi sinhronizacija, da se dobije ujednacen rad svakog cilindra.
Ovaj motor je vozio moj drug, kupio ga je 2005. god, bio je kod mene, dosta sam ga vozio, mnogo dobar i izdrzljiv motor.
Sasa
Stoper
Stoper

Post by Sasa »

Hvala Jovane informacijama:)sve sam pregledao i tps senzor je na poziviji na kojoj treba da bude na sredini je crtica kad stisnem gas ode do vrha i vrati se na sredinu vakumi su pod kontrolom fals vazduh na vuce zakljucak smjesa vazduha i goriva ne valja nisu grla ustelovana da valja Mora na vaku metre da ide...
GasTiresOil
Post Reply