Zapremina agregata motocikla koji vozite?

Zapremina agregata (ccm) mog motocikla je:

Manja od 50ccm
0
No votes
Izmedju 50 i 100ccm
0
No votes
Izmedju 100 i 175ccm
3
5%
Izmedju 175 i 250ccm
3
5%
Izmedju 250 i 500ccm
6
9%
Izmedju 500 i 750ccm
30
47%
Izmedju 750 i 1100ccm
18
28%
Preko 1100ccm
4
6%

Total votes: 64

poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Zapremina agregata motocikla koji vozite?

Post by poka »

mexiko wrote:
Kesha wrote: Da li neko zna postoji li mogućnost da se od MUP-a iz njihove evidencije vidi koliko je kojih kubikaža registrovano?
Postoji, i dva puta je trazen i dva puta je dobijena. I to u roku odmah. Sad te informacije mozete dijeliti medju sobom, posto ocigledno nicemu drugo ne sluze
ovo si dobro reka! :) taman
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Dobro, neđe je zapelo - možemo li viđet đe?
Ko će mi proslijedit taj papir: Koliko je u Crnoj Gori registrovano dvotočkaša kojih kubikaža?
Polako žuri - Festina lente
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

evo ja ću:

"Poštovani Milane,
> U 2014. godini, registrovano je motocikla:
> - do 125 .......... 690,
> - od 125 do 500 ... 2.055,
> - od 500 do 1100 .. 712,
> - preko 1100....... 261 komad (ukupno 3.718)"

nisam dobio dopis zvaničan, samo mi je odgovoreno na mail. i evo to je to što piše. oko svega ostalog što ti zanima, ako znam, mogu ti odgovorit.
063299710 / 067606666
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Hm, manje od 1000 preko 500ccm...
Treba dobru priču smislit i argumentovat zašto da se smanji porez na luksuz ovima preko 500 kubika.
Smanjenje gužve u saobraćaju i za parkiranje?
I onda manje stresa i nezgoda?
Smanjenje zagađenja u gradovima i po primorju?
Većina ovih što voze do 500 bi prešli vremenom u višu kategoriju?
Tu bi i prodavci trebalo da imaju interesa...
Kad bude više dvotočkaša - to je reklama i više će ljudi željet da vozi?
To povećava ukupnu masu dažbina i državi bolje: Pdv na prodaju, carine na uvoz, gorivo akcize...?
Srećniji ljudi?

Đe je zapela prošla inicijativa?
I ova za smanjenje registracije i ona za osnivanje moto saveza?
Polako, napravićemo nešto, samo kroz sistem. A možemo se vozit da pošaljemo poruku.

Hvala na informaciji.
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Ja vidim samo jedno rjesenje....a to je da svi odemo u bolnicu i izvadimo potvrdu da smo klaustrofobicni...da ne mozemo zivi u auto uci. Onda da tuzimo drzavu da nas klepaju porezima i uskracuju nam gradjanska i ljudska prava, te da smo diskriminisani samo zbog psihickog nedostatka. Ja cak ozbiljno mislim da ne mogu kolima da se vozim. I to nije uskracivanje mojih prava po osnovu slobode licnog izbora nego hendikepa koji imam.
Worry less, ride more!
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Kesha, u pitanju je porez na upotrebu motornih vozila, a ne porez na luksuz. Ali kako god, preveliki su. A nevidim razlog da se smanjuje samo porez na motore preko 500 ccm. Obzirom na plateznu moc, vise ljudi bi se odlucilo za manje motore ili skutere, ali i iz prakticnih razloga, pogotovo ako uzmemo u obzir koliki broj bajkera ide na putovanja van CG. Kad uporedis cijene registracije, ili samo poreza na upotrebu motornog vozila, shodno zapremini motora, vidi se da je duplo skuplje za motore. Da bi se to rijesilo kroz institucije sistema, neko treba da dobro zasuce rukave, jer tu ima ohoho rabote bez garancije za uspjeh. Pitanje je ko ima toliko vremena i volje da radi u korist zajednice, a da pri tom ne zapostavi svoje obaveze (poslovne, porodicne,...). Ni malo lako, morate se sloziti.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Sigurno da ima posla.
Ali ako nas se nađe 5-6 da rasporedimo, sa sat vremena rada nedjeljno mogli bi za 6 mjeseci nešto i napravit.
Potrebno je definisati jasne i realne ciljeve, istražit šta treba da se uradi - koje poluge da se ispritiskaju (plan akcije neki sa zaduženjima) i raditi na jačanju podrške tj. da svih 3718 motorista plus prodavci plus auto škole, obavezno policija i normalno svi klubovi stanu iza toga.
I ako nešto maalo napravimo zajedno - eto ga Moto Savez.
A medijima će biti interesantno, još ako ih DrMračni, Vedza i Nikgold povedu neđe u čuke da ih ošašave i Blažo dovede neke strance, eto šoua.
Montenegro - biker friendly republic!
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

"Teoretski, ljubav lepo zvuci, malcice je drugcije u praksi,..." kaze dobri Bora Corba :) Od 3000 vlsnika motora, jedva ces 30 skupit da bilo sto urade, i posao ce ti se svesti na dva, tri covjeka. A vjeruj mi rabote nece falit. Ne bih da ovo izgleda kao da te obeshrabrujem, ali ova prica traje od.....vise sam i zaboravio od kad. Ako imas zelju da nesto pokrenes, i imas neke nacine, znas ljude,....samo naprijed. Ja sam tu da pomognem ako nesto mogu, bez obzira sto sam, mozda jedini forumas ovdje koji nema motor, tako da me te stvari u sustini ne tangiraju. Ali zbog nekih mojih prijatelja bajkera koji su ovdje na forumu, a i onih koji nisu, tu sam da podrzim.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Đovani
Stoper
Stoper
Vozim: Aprilia Shiver 750

Post by Đovani »

Evo i novi član da se uključi u raspravu..svakako glas za smanjenje cijene registracije, ali za sve kategorije motocikala. U tom smislu ne bi loše bilo pogledati iskustva u regionu. Imamo u Hrvatskoj prilično brojnu i organizovanu moto zajednicu i evo primjer kako su oni izdejstvovali smanjenje cijene autoputa za motocikle. Pošto su mjesecima nadležni organi ostajali "gluvi" na razne dopise i zvanicna obracanja od brojnih moto udruzenja, oni su se fino organizovali, i svakog vikenda bi po 100, 200 motorista ulazilo na autoput, na više prelaza, i sporom vožnjom u grupi, min. dozoljenom brzinom 40/50 km/h, bi nerviralo ostale ucesnike..Tako su privukli pažnju javnosti (čitaj dosadili svima) i ubrzo je donešena odluka na nivou države da se cijena autoputa smanji za motocikle na više od pola dotadašnjeg iznosa. Možda nešto slično i kod nas upali

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Cekaj da zavrse bar-boljari pa cemo onda :Dp
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
Post Reply