Alpen Masters 2010

Novosti, komentari novih i starih motora...
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Alpen Masters 2010

Post by bokibd »

velimlje wrote:Jesu li odabrali ovogodisnjeg pobednika ?
U Uzi izbor su usli:

Suzuki GSX 1250 FA
Honda CBF 600
Honda CBF 1000 F
BMW R 1200 GS
BMW S1000 RR

Ceka se sledeci broj da vidimo koga su iz ove grupe izabrali za apsolutnog pobjednika 2010 godine.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Valjda će sa ovom grupom biti i prošlogodišnji pobjednik, Honda CB 1300 S :think:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Jel izasla ta Moto revija ??
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Danas je u Zagrebu još nije bilo za kupiti, tako da ne znam da li je kod vas već mogla doći...
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Poredak je ovakav:

1. BMW R 1200 GS
2. Honda CBF 1000 F - kažu nikada drugoplasirani nije bio toliko blizu prvoplasiranom
3. Honda CB 1300 S
4. Suzuki GSX 1250 F
5. BMW S 1000 RR
6. Honda CBF 600

Dosadašnji pobjednici

2005. - Suzuki V-Strom 650
2006. - Suzuki V-Strom 650
2007. - BMW R 1200 R
2008. - BMW R 1200 R
2009. Honda CB 1300 S
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Kupio sam taj broj i citao da su se test vozaci dobro libili koji ce motor uzeti krunu.Bas je bila mrtva trka izmedju GS-a i CBF1000F.
Ipak je BMW odnio tron,ali je ova Honda mnogo dobra i vidio sam je uzivo kod nekih Ceha i bas mi se dopala.
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Voleo bi da iznesem svoje misljenje , nema ljutnje ...

pre par meseci neko je u nekoj temi pomenuo Alpen Masters , nisam imao pojma o cemu se radi , pa sam bio ''upucen''

Nedavno sam bio kod nas i uzeo sam na trafici taj magazin sa prvim delom testa , i jako me je interesovao ''zakljucak''

Ali ....

uz sve postovanje Motorradu

Glupljeg testa nisam nikad video

Nezavisno ko je pobedio ove ili one godine , ali taj test brka babe i zabe , jabuke i kruske i jos ponesto .... a ne ubacuje u test motore koji su u u svojoj klasi daleko izpred , mozda cak najbolji u nekoj klasi ...

I ja volim da procitam dobar test , ali test je najbolji kad se ogranici na neku klasu motora

Jeste , pobedio je GS , i pored toga sto vozim GS , misljenja sam da je ovaj test TOTALNA GLUPOST

Hvala na paznji ... i bez ljutnje ...
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ne želim da pametujem,ali zašto smatraš da je test glup?
Test se zove Alpen masters,znači,odabrali su etapu u Alpima i tuda voze novitete u klasama. Ne testiraju sve modele,samo novitete. Po meni,to liči na svaki test RR klase,samo što se tamo motocikli sukobljavaju na stazi,a ovde na djelu puteva kroz jednu regiju. Tako kroz tabele i prikaze,kao i kroz sam text upoznaš model koji te interesuje,možeš da uporediš sa drugima. Po meni,to je najbitniji pokazatelj tog testa jer se sve dešava u realnim,stvarnim uslovima,a ne na stazi jer se mi uglavnom i vozimo po uslovima koje oni imaju na testu,tj,vozimo se po cesti. Po meni,poenta je da se traži najsvestraniji motocikl,bez obzira na klasu. To što oni možda brkaju babe&žabe,to smatram da je iz razloga jer ne voli svako svaku klasu.
Sigurno da su neki modeli već u startu hendikepirani jer se boduju stvari kao smeštaj prtljage ili ABS ali ipak se traži najsvestraniji motocikl.
Šta znam,ja volim da čitam Motorrad-ove testove,pa i ovaj.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
velimlje
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by velimlje »

Galiot wrote:Ne želim da pametujem,ali zašto smatraš da je test glup?
Test se zove Alpen masters,znači,odabrali su etapu u Alpima i tuda voze novitete u klasama. Ne testiraju sve modele,samo novitete. Po meni,to liči na svaki test RR klase,samo što se tamo motocikli sukobljavaju na stazi,a ovde na djelu puteva kroz jednu regiju. Tako kroz tabele i prikaze,kao i kroz sam text upoznaš model koji te interesuje,možeš da uporediš sa drugima. Po meni,to je najbitniji pokazatelj tog testa jer se sve dešava u realnim,stvarnim uslovima,a ne na stazi jer se mi uglavnom i vozimo po uslovima koje oni imaju na testu,tj,vozimo se po cesti. Po meni,poenta je da se traži najsvestraniji motocikl,bez obzira na klasu. To što oni možda brkaju babe&žabe,to smatram da je iz razloga jer ne voli svako svaku klasu.
Sigurno da su neki modeli već u startu hendikepirani jer se boduju stvari kao smeštaj prtljage ili ABS ali ipak se traži najsvestraniji motocikl.
Šta znam,ja volim da čitam Motorrad-ove testove,pa i ovaj.
Evo , iskopah taj broj Motorevije ... sve zivo u vezi motora sam kupio kad sam bio kod nas :oops:

Nemoj pogresno da me shvatis , i ja volim da procitam sve o motorima , mada mislim da su mogli to malo bolje ...

Kazes noviteti , ne razumem . Na 19 strani pise koji su motori bili prisutni proslih godina , koji su pobedili itd ...

V-Strom 650 i BMW R1200R pobedili svaki dve godine za redom , kako onda to ?

Neznam , meni se jednostavno cini da su mogli to nekako drugcije uraditi ... Testiranje u realnim uslovima je OK , ali neko koga interesuje R , nece ni da gleda GS-a , a onaj koji gleda GS-a , nece ni da gleda V-Stroma ... da su podelili na primer na sportske i turing motore , vec bi bilo bolje ...

Nema veze , ionako ne citam Motoreviju , jer je ovde nema ... :D
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Post by Sledgehammer »

Alpen Masters je test koji i nema naglasak na samim klasama motocikala, već na odabiru jednog motocikla sa kojim bi bilo naj-naj-naj proći jedno takvo putovanje kakvo je tura po Alpama. Naravno da za takav zadatak nisu podesni svi motocikli, kao što i nema motocikla koji bi bio izvrstan i odličan baš svugdje. U uvjetima penjanja po serpentinama planine normalno je da jedan R nije adekvatan motocikl tza takve namjene, iz prostog razloga što je previše usko specijaliziran, pa će ga uvijek pokopati ostali zahtjevi koji se postavljaju pred putnike - komfor, oprema, udobnost, ovjes...

Takav motocikl nije niti jedan Gold Wing, no i on opet zbog nekih svojih sasvim drugačijih svojstava. Kako se tu vozi uglavnom manjim brzinama, ne čudi ni što nakedi prolaze dobro, ili općenito motocikli kojima zaštita od vjetra nije nekakva očaravajuća. Znači, traži se motocikl koji može najbolje objediniti različita svojstva koja traže putnici na takvim vrstama putovanja.
Post Reply