Ovaj dio Bjelasice i Komova koji gravitira ka Andrijevici smo sve obisli, pa dobro znam kuda su interesantni predjeli da se podje i prodje Kad budem dokon, pripremicu par preporuka za Google Earth.
Ocekivao sam da ce najvise komentara uglavnom biti za ove Vasojevke na motorima )
Steta sto nemam neku valjanu kameru da snimim Dejove vratolomije...
Brato haj ti meni se raspitaj za jedan put kojeg ima na kartama a kad pitam ljudi ne znau. Znaci Andrijevica-Jošanica (dolazio sam do karaule u Jošanicu dotle ima i asfalta i malo daljepar stotina m uz Mojansku rijeku sam išao )~ Lomovi~ Kočevi~ Crkva na Sumor. I sa ove strane Sumora sam krenuo da se spuštam ali se prepadoh nevremena i da me mrak ne uvati na nepoznatom terenu pa sam odustao . A plan mi je za sledeću vožnju to da odradim ,tj Pg-Rikavacko jezero- Širokar-Vučin potok-Sumor-Kočevi-Andrijevica(tankanje)-Konjuhe-Štavna katun Vulića-katun Martinovića-Margita- Opasanica-Mokra-Pg. Haj provjeri i javljaj .
U dolini pokraj Lima Vasojevka svaka fina
a koja se ne motoriše Vasojevka nije više
Moja mala ćera modu
na motoru nosi vodu
motor je plave boje
od njega se ovce boje poz i svako dobro
NikG, raspitivao sam se malo, i niko mi nije potvrdio da mozes izaci motorom putem koji si naveo. Jedino mozda na konju ili neki laki kross, pa da picis šumom.
Ja sam dolazio do jednog mjesta - drvenog mosta (krećući se putem koji prati mojansku rijeku), i odatle se put završava. Iznad toga su sume i livade kako reče jedan mještanin.Predio nije poznat. Ako ove godine obidjem to pješke, jaljam.