Stop War in Syria

RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Re: Stop War in Syria

Post by RockerArm »

Mozda bas tako.
Ako ima na ovom forumu jos par ljudi koji su za ovo zainteresovani da se sastanemo...ulozimo po 20E i damo oglas u sve CG novine...da dodjemo do svih motorista. Da ih pitamo da li su za smanjenje poreza koji se placa za registraciju motora i da znamo tacno shto i koliko bi neko bio spreman da pomogne u ovoj akciji.
Ovo mislim ja i jos neko kao pojedinac. Valjda za neshto takvo ne mora postojati neka organizacija. Znaci za pocetak ispitivanje javnog mnjenja motociklista. Znaci anketa. Da vidimo dje smo?
Worry less, ride more!
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Nausput zabiljezimo tacno ko shto vozi....pa da tacno znamo kubikaze koje se registruju. Neka u svakom gradu u CG po jedan dobrovoljac ili neko koga se odredi odradi posao u svom gradu. Da vidimo do koje cifre cemo doci nakon mjesec dana. Onda, idemo dalje...napravi se moto-savez...itd
Worry less, ride more!
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

I traženje smanjenja poreza - registracije je - politika.
Osnivanje moto kluba je politika.
Neki ljudi se nešto dogovaraju jer žele neki efekat da postignu.

Dešavanja hiljadama kilometara daleko utiču i na nas, makar zbog cijene goriva. Da ne spominjemo migrante, zatvaranja granica u regionu itd.
Zbog tih situacija mi ne možemo da putujemo u najinteresantnije zemlje: Sjever Afrike, centralna Azija, bliski istok.

Ja bih cijenio toga Sirijca koji je bio protiv rata u Jugoslaviji, da ga ima i da ga znam.
Sva misleća Amerika i Evropa su pravili demonstracije protiv ratova i to ste gledali na TV. Sve je povezano.

Ovđe efekat ne može biti značajan po promjenu politika glavnih siledžija, ali može reći nešto o tome ko smo mi.
Gledamo li u cojelu planetu i čovječanstvo, ka zvijezdama ili samo u svoju njivu?
Image

Tolstoj je bio mirovni aktivista.
Gandi.
Martin Luter King.
Džon Lenon.
Pablo Pikaso je nacrtao golubicu mira koja nosi maslinovu grančicu - jer je bio mirovni radnik.
Image

Naš motoristički pozdrav je "Mir, brate, mir"
Image

"Ispolitiziraće se"? Treba i pred Rusku i Američku ambasadu. Ako hoćete i pred ambasade ostalih članica Savjeta Bezbijednosti, da nam niko ne kaže da smo pristrasni ili da navijamo za ove ili one.

Na današnji dan se u svijetu vodi 37 ratova.

Ovo je samo viđenje i pomisao, nije nikakva obaveza.
Last edited by Kesha on 04 Oct 2015 19:56, edited 2 times in total.
Polako žuri - Festina lente
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

RockerArm - tako valjda nekako.
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Da.To sam mislio o pacifizmu!
No da nastavimo o ovome udruzivanju motociklista u cilju popravljanja kvaliteta zivota. Shto bi ti recimo prvo napravio?
Worry less, ride more!
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Izgleda da samo ti i "mexiko" znate neshto o tome pa ce vasi savjeti biti dragocjeni bilo kome ko udje u tu pricu.
Worry less, ride more!
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

RockerArm wrote:Da.To sam mislio o pacifizmu!
No da nastavimo o ovome udruzivanju motociklista u cilju popravljanja kvaliteta zivota. Shto bi ti recimo prvo napravio?
To je za onaj drugi topic.

U svakom slučaju viđet đe je sad ta inicijativa i zašto stoji.
Koji ljudi rade na njoj i šta je pripremljeno dosad, pa da se pomogne ili da se preuzme ako ne žele oni da nastave.
Da se nađeno 5-6 nas koji će to da rade i da se napravi neki plan.
Podatak o broju registrovanih motora po kubikaži je odličan. Treba viđet koji zakoni itd. uređuju ovo pitanje i koje su službe nadležne (nadliježne?!). I zašto je to toliko - na osnovu čega je neko to odlučio (kao što ti danas reče) - neka analiza stanja. Takođe kako je to u regionu.
Definisat ciljeve, uz konsultacije sa što više bajkera (ona tvoja anketa) i tom prilikom snimit koliko podržava to (npr smanjenje poreza na upotrebu na 50eura i smanjenje poreza na prenos za 50% ili da se koristi neki katalog ili procjena koji napravi neko - ko? ).
I onda napraviti neku manifestaciju: koncert Partirejkersa npr. I pozvati novinare i Ministra.
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

A nemoj politicare da zovemo....da zovnemo neke ne politicke licnosti.
Recimo da zovemo umjesto ministra nekog poznatog naucnika koji je bio bajker u mladosti....nekog velikog umjetnika...nekog cuvenog medicinara....nekog pravog profesionalca...
Worry less, ride more!
Montenegro
Grijač guma
Grijač guma

Post by Montenegro »

Kad bi samo znao koji ministar vozi motor - smucio bi ti se i motor i zivot :)
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Momci moji dragi...ovo je cini mi se treci topik na kome se provlaci ova prica, pa bih uz pust zamolio moderatore, administratore,...da ovu pricu prebace na ranije postavljenu temu. A situcaija vam otprilike ovako stoji. Ko je zainteresovan za smanjenje registracije? Odgovor je : svi vlasnici motora u CG. Kome treba da se obratite za smanjenje cijene? S obzirom da je u pitanju visoka cijena poreza na upotrebu motornih vozila, treba se obratiti ministarstvu finansija. MUP je dozvolio registraciju na manje od godinu dana, to jest, dao ej tu mogucnost u novom zakonou o bezbjednosti saobracaja, ali to bas ne prate ostali zakoni koji su vezani za formiranje cijene registracije. Takodje, ali nisam siguran, to ne prate ni osiguravajuca drustva. E sad da bi to postigli treba vam neka organizacija, koju treba registrovati. Prije toga istraziti kako se to sve krece u zemljama EU i u okruzenju i napraviti dobre argumente da bi se uslo u pricu sa nadleznim. E sad, onaj dio dje uglavnom sve stane: ko ce to sve da radi? Znam da se dva ili tri puta pokusavalo i pojedinci su krenuli u tu pricu i zastali. Zbog cega, ne znam, ali mogu da pretpostavim. E sad od skoro 4000 vlasnika motora treba da se nadje tri cetri covjeka koji ce sve to da iznesu, jer ostatak nije skoro apsolutno zainteresovan i samo ceka da to neko za njih odradi. A da bi to pripremili kako treba, moraju znati ljude na raznim pozicijama, koji ce mi u odredjenom trenutku dati savjet, informaciju,...treba ostaviti sate i sate na internetu da se nadju dokumenta iz kojih se vidi kako je to rijeseno u EU i okruzenju. Uf...zapisah se...:) Nadam se da i dalje imate volje :lol: :lol:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Post Reply