nacin na koji dizete na zadnji?

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: nacin na koji dizete na zadnji?

Post by djodja »

Space Director wrote:
bu2rider wrote:meni je to trip ostao josdok sam bio klinac i gledao kako to drugi rade i divio se misleci da su svemoguci i da je to cudo..i uvjek sam se pitao hocu lij ato nekada moci napraviti... :think: :think:
i uspio sam i mogu vam reci da me ispunjava tajosjecaj....mada da ne shvatite pogresno nije to jedino i toliko cesto sto ja radim...volim ja i krivine mnogo vise nego dizanje na zadnji.... :whistle: :whistle:
kazem volio bih jos danaucim u stojecem polozaju...a istina je direktore da se najvise nezgoda desi upravo tada usred tog "nazovi ludiranja ili glupiranja" ali....zabranjeno voce je najsladje :roll: :roll:
ih ala sam pametan :D :D
pozz ljudii
Nadji Vladane onda komsijinu zenu i deri! :D
Manje je opasno od dizanja na zadnji po putu :D
:lol: Genijalno
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

hmmmm
direktore..to je diskutabilno...ovo kad padnes sa motora..pretrpis povrede..a ko znakakv je komsija bre....i na sta je sve spreman...mada kazu da je svaka tudja zena lijepa..ziva istina :D :D :D
ali zabranjeno je voce..zabranjeno...tako daga u svakom slucaju treba probati :dance: :dance:
shajo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: xrv750 rd04
kawasaki 250r

Post by shajo »

komshija ima tandzaru

kad sam imao dominatora lagano se dizao na gas prvom bez kvachila i bilo chega

sad afiku nije shto ne mogu, ili mozda ne mogu, nego ne smijem :)
Highway_Curves
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500

Post by Highway_Curves »

Space Director wrote:
Highway_Curves wrote:bash je tripozna stvar...ima mnogih koji to rade na bulevarima i kroz saobracaj, da se pokazhu ili shto vec...

ali znam, bar iz moje vozhnje bicikla da je veoma dobar osjecaj, neka MoC i Snaga, adrenalin...uff super :D :drool: :dance:

a koliko sam bar ovako na net istrazhivao, dosta je sigurnije i lakshe sa kvachilom...zavisi i od tipa i snage motora... eto tako :mrgreen:
Sto se mojih istrazivanja tice i iskustava koja sam prikupio od ljudi koji voze duuugo, kazu da im je najveci broj padova bio kad su se glupirali i izvodili budalastine sa motorom, maltene 90%.

Yamahu koju vozim NIKAD nisam ni pokusao da dignem na zadnji tocak, zato je u idealnom stanju isto kao i lanac i lancanici, koji se najvise stete od takve zajebancije.
Jedino sto sam dizao na zadnji tocak, tj. nisam ja, to je on sam, samo zavrnes gas, je KTM 450EXC, to je kreten od motora, dize se na zadnji u bar 3 prve brzine. I nije mi se nista posebno svidjelo, da bi to opet radio.
pa dobro, svako ima nesto svoje...ti si nam ultimativni glas razuma ovdje, usmjeravash nas stalno ka pravom putu i razmishljanju u motociklizmu....... :)
ipak, adrenalin je adrenalin, ja ne mogu sa kosharke doci kuci bez nekih povreda...vjerovatno si sve u pravu, ipak, dosta je u ljudskoj prirodi da vole da se igraju sa djavolom,
ma koliko im to drugi objashnjavali, iskustvo je iskustvo......to naravno ne podrazumijeva radjenje glupih i bezumnih akrobacija, vec...sta znam....sa vremena na vrijeme, definition of power... :D
...
..
.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Nikad nisam probao da dižem na zadnji,svjestan sam činjenice da ne znam iako itekako imam sa čime. U potpunosti podržavam direktora da se najviše gluposti desi baš tako,a ja sam se dobro oznojio da bi si priuštio Trifuna tako da ne mislim ni probavati. Moj dobar prijatelj je tako "okrenio" glanc novu CBR-ku,bila je totalna šteta,samo da bi se malo ku.čio. Zato,ne hvala,barem dok ne nadjem neku ragu da me nije stalo.
Ali,skidam kapu svakome ko to zna i ko to radi tako da to izgleda dobro. Ovde prvenstveno mislim na Trefa koji to radi sa takvom lakoćom da mi se svaki put čini kao da se njegov motor ni ne može drukčije voziti :lol:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

meni se omaklo samo par puta i nesto nisam odusevljen tim feeling-om , jer je odmah poslije slijedila jedna doza bola u donjem dijelu stomaka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

a meni se omakne skoro svaki put kad sjednem na motor..i to bar po jednom :D :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ja cu morati da vjezbam posto planiram sve vise da offujem ovim sumama i brdima, a ponedje se bez toga ne moze 8-)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Evo kako ;)

kako se sprema motorin za ,,stunt''

lanci i zupčanici

pritisak u gumama

odabir mjesta za vježbu

odjeća

kontrola gasa