Šta se promašuje u ovoj Zemlji

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
Đorđe
Stoper
Stoper
Vozim: za sad u potrzi

Re: Šta se promašuje u ovoj Zemlji

Post by Đorđe »

:clap:
Ljubishnja
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM EXC 450

Post by Ljubishnja »

Eeeee kad radim kod privatnika pa ne mogu ni 4 min da izadjem sa posla a ne 4 dana sa vama.Sve pohvale za vas momci,volio bih da sam mogao sa vama da idem na casove voznje... :clap:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Vodiće tebe brat svuđe ali kad porasteš ;)
+1389+
Filip
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Spyder 50cc

Post by Filip »

bas lijepo.. nema no su Kuci za ove stvari dusu dali.. :)
Ni3ous
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha Tenere XT660Z

Post by Ni3ous »

Janko hvala na ispravkama.

Bilo je lepo ispod Kučkog Koma ali morali smo nekako da dođemo do Katuna Stavne, pa smo trebali napustit ovu prekrasnu planinu!
Image

Tako se mi puštamo nizbrdo, napunimo još naše Camelbacke sa vodom iz hladnog i čistog planinskog izvora i pičimo dalje nizbrdo. Vozimo mi tako dolinom, priječimo nekoliko malih riječica, radoživo se malo pljuskamo vodom, kad naljetimo na ove momke sa autom. Nisam bio siguran šta se dešava, jeli je to blokada ili šta? :P
Image

Janko išao provjeriti a ja sam se međutim uplašio i sakrio ispod ovog lista, da sačekam na čisti vazduh
Image

KAsnije saznali da su to dobri dečki, pa sam mogao da se vratim iza zaklona i vozimo naprijed sa dečkima uzbrdo ovim putem
Image

He sad se stvarno približavamo Margariti, kad ugledam tu livadu na vrhu, odmah mi počnu sjati oči, jer želim da se popnem motorom do vrha
Image

Naravno svi i došli do vrha, i Janko se raspričao o tim i onom vrhu planina, zna on mnogo tih imena vrhova i bilo ga sjajno slušati, pa se tako međutim malo odmorimo i ishladimo na vjetru. Ali kako vidjeli, nisam baš mnogo zapamtio šta nam Janko pričao, žao mi je zbog toga, jer krajolik i sva ta priroda, koju smo vozili je prekrasna i čini mi se, da sam barem trebao zapamtiti sva ta imena.
Image
Image

Dobro sad smo se več pustili i samo treba da se penjemo prema Stavni ovim putem, ali Jankov DR nešto štrajka i ponekad neče da pali, pa smo trebali da pronađemo grešku i tako poderali prijednji dio da dođemo do svi električkih žica. Jer nam se činilo da je to električki problem.
Moj je alat iz Tool Box-ova stvarno došao nam dobro ovih dana i trebao nam svaki dan po nekoliko puteva da spašava koju situaciju.
Image

Ali bilo je to dobro mjesto za kvar, jer 5 metara odavde međutim ispravljanja greške, sa ostalim momcima u kafani popili smo jedno pivo i nije nam baš bilo teško. Ispravili grešku i za 20 miunuta več pičimo dalje ali taj put ja vozim DR-a i Janku dajem Teneru da malo isproba težiji motor, a meni je godilo da malo vozim taj laki picikl i odmorim se malo. Stvarno je top prava laka igračka, koja te može mnogo zabavljat, jer odpušta mnogo greška i možeš dda jih ispravljaš.

Image
Ali opet kvar sa elektrikom na DR-u. Ovaj put gasio je među vožnjom i nije više htio da upali, pa tako mi opet poderamo sve, da nađemo koja žica nam stvara nevolje.
Image

Ovaj put Janko je več brz i več zna kako da dođe do žica, ali previše se žurio i pogrešno je stavio natrag prijedju masku od svijetla motora
Image
Ljubazno mu objasnili da je malo pogrešio i tako odmah sve sredili stavili masku na svoje mijesto i pičili naprijed prema Katunu Stavna i tamo došli na mrak u večer.
Image
Ali ne nije to svršetak, nečemo još da odmaramo, jer nemamo mekaničara da nam sve ispravi, dok spavamo, pa smo tako svako po malo trebali da popravimo svoje motore.

Peter je tog dana imao neke nevolje sa motorom i nije mu lijepo radio, pa je odlučio, da izprazni vodu sa rezervoara, koju mu uvuklo još u Sloveniji, kad smo endurirali i zaronio je cijelim motorom ispod vode u rijeku, kao da vozi Kursk.
Image

U Stavni tog večera nije bilo struje, jer je prošlog dana struja ubila nekog električara, pa do sad policija još nije sredila slučaj i dotad nije sozvoljavala da se uključi struja, pa smo tako bili uz sviječica i malih svjetiljka, a i nije nam mnogo trebalo da se malo zabavimo pre spavanja.
Image

Sljedeče jutro probudio se oopet rano kao uvijek, i išao sam vani. Baš sam uhvatio sunce koje se diže iza horizointa i bilo je stvarno lijepo. Kakav krasan pogled na sunce, planine, livade... prekrasno, mirno i tiho, prava idila.
Image

Brzo se svi skupili, pojeli doručak, popili koju rakiju za zdravlje i opet malo pogledali u mapu, da vidimo šta je plan tog dana, koliko i kdje čemo se vozit...
Image

Brzo spakovali sve na motore vrlo voljni novih avanturaaaaa! Pa tako štobrže išli na livade iznad Stavne!
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Jel' vi ovo stvarno vozite ili je "montaza'... :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Ni3ous
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha Tenere XT660Z

Post by Ni3ous »

Evo da pokažem, da se stvarno i malo vozimo :)

DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ni3ous wrote:Evo da pokažem, da se stvarno i malo vozimo :)
http://www.youtube.com/watch?v=E384x_8XJoI" onclick="window.open(this.href);return false;

moram da te zamolim da nas ne stedis snimaka, znam da ih ima :D

:clap: :clap: :clap: :clap:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ovo su za sad tek prva dva dana od ukupno 4 , Romane da necete opet dolazit jer od CG enduro ekipe nema vajde :( .
+1389+
fukara
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Piaggio Beverly 200 na klocne :(

Post by fukara »

Kao da nismo odavde, grota da imam kakvu pilu za ove terene nik ne bi mi zalio bubrege i ektremitete. Sad za sad veliko postovanje za tebe i ekipu koja ima sto da pamti!!! :clap:
Beskontaktne (pristup karticom) Brave za Hotele, Apartmane, Ormarice...
Darko 069-151-476
Post Reply