Kad se neko napije savrseno mu je sve jedno jel' zakon 0,0 ili 0,5... Tako da ce ovo pogoditi najvise ljude koji su popili casu dvije... U Hrvatskoj je bilo isto usvojeno 0,0 i sad je vraceno na 0,3...
VeDzA wrote:Ja mislim da jeste,pocevsi od svopstvenog primjeracaesar wrote:Zakon i sankcije u zakonu nisu predvidjeni za edukaciju i podizanje svijesti. Voznja u alkoholisanom stanju je pitanje svijesti i kvaliteta obrazovnog sistema. Sa poboljsanjem edukativnih programa i marketinskom kampanjom se vise postize nego sa ovim namjenskim punjenjem budzeta. Jeste jeftinije ali... Nije se evropa naucila kulturi od stezanja sa zakonima vec nekim drugim stvarima. Koliko god izgledalo da ce se nesto postici nije tako. Jel se nesto dramaticno promjenilo kod brzih vozaca jer su kazne vece za prekoracenje brzine? Voznja bez alkohola Da ali na ovaj nacin NE.
Do prije 3-4 godine,vozio sam "eto,da nije prebrzo",a preticao sam "onamo dje mogu,otprilike",danas...druga prica.Nazalost,da bi se to postiglo,moralo je 4 puta vozacka da mi se oduzme.
Vjerovatno bih i prije prestao sa takvom voznjom,(nemojte shvatit da je to voznja glava u torbu,vec "ja sam dobar vozac,zakon je glup")da su "vlasti" umjele da mi naplate bezbroj kazni koje su mi ispisali.
Ja se slazem,najbolje bi bilo da i nema zakona,nego da kod svih postoji svijest i savjest,ali..to je utopija.
Jos jedan primjer:vozim se autom i iza mene motor(pistaššš),ocekujem eksploziju pored sebe,ali...
Ogranicenje 50,ja vozim 55-60,na mjestu dje su male sanse da ima policije,i momak ceka i vozi iza mene 2-3 km,i tek me na isprekidanu liniju pretice![]()
...to do prije 2-3 godine,tesko se moglo vidjet...