Krv u alkoholu

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Re: Krv u alkoholu

Post by SlavkoPejovic »

Bas je u tome poenta, znaci dosadasnji zakon je funkcijonisao, eto sam si naveo usporio si zbog vozacke pa postujes propise...
Kad se neko napije savrseno mu je sve jedno jel' zakon 0,0 ili 0,5... Tako da ce ovo pogoditi najvise ljude koji su popili casu dvije... U Hrvatskoj je bilo isto usvojeno 0,0 i sad je vraceno na 0,3...

VeDzA wrote:
caesar wrote:Zakon i sankcije u zakonu nisu predvidjeni za edukaciju i podizanje svijesti. Voznja u alkoholisanom stanju je pitanje svijesti i kvaliteta obrazovnog sistema. Sa poboljsanjem edukativnih programa i marketinskom kampanjom se vise postize nego sa ovim namjenskim punjenjem budzeta. Jeste jeftinije ali... Nije se evropa naucila kulturi od stezanja sa zakonima vec nekim drugim stvarima. Koliko god izgledalo da ce se nesto postici nije tako. Jel se nesto dramaticno promjenilo kod brzih vozaca jer su kazne vece za prekoracenje brzine? Voznja bez alkohola Da ali na ovaj nacin NE.
Ja mislim da jeste,pocevsi od svopstvenog primjera
Do prije 3-4 godine,vozio sam "eto,da nije prebrzo",a preticao sam "onamo dje mogu,otprilike",danas...druga prica.Nazalost,da bi se to postiglo,moralo je 4 puta vozacka da mi se oduzme.
Vjerovatno bih i prije prestao sa takvom voznjom,(nemojte shvatit da je to voznja glava u torbu,vec "ja sam dobar vozac,zakon je glup" :) )da su "vlasti" umjele da mi naplate bezbroj kazni koje su mi ispisali.
Ja se slazem,najbolje bi bilo da i nema zakona,nego da kod svih postoji svijest i savjest,ali..to je utopija.
Jos jedan primjer:vozim se autom i iza mene motor(pistaššš :) ),ocekujem eksploziju pored sebe,ali...
Ogranicenje 50,ja vozim 55-60,na mjestu dje su male sanse da ima policije,i momak ceka i vozi iza mene 2-3 km,i tek me na isprekidanu liniju pretice :shock: :clap: ...to do prije 2-3 godine,tesko se moglo vidjet...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Neka je, je li Bog da, sve bih ja to zabranio i uveo drakonske kazne, i za one sto telefoniraju ( i voze ka izgubljeni) i one sto ne daju zmigavac (od njih me posebno strah) i ove sto pushe i bacaju opushke i svakakvo smece iz auta na ulicu (taxista ispred mene XXL kesu smokija na sred bulevara)... sve to fino klepis po novcanku a tu najvise boli. Dvije godine rigorozne kontrole i da vidis kako bi se doveli u red. Ko' bele lale.
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

bokibd wrote:Sve je to liepo i super sto kazes ali ja ipak mislim da covjek ako je siromasan ne znaci da mora da se ponasa kao neki kreten, vozi ko manijak, baca smece dje mu pane na pamet,pusi tamo gdje to nije dozvoljeno, ne postuje red u posti, banci, bude neljubazan prema osoblju kafica ili restorana... kod nas je normalno da se konobar oslovljava sa "ti" a i konobari rade isto. To nisam vidio nidje nego kod nas. Ako je neko konobar i sluzi te ne znaci da je gradjanin nizeg reda. To mu je jednostavno posao.
Nije izgovor ja sam siromasan. Problem sa nama je sto smo neotesane seljacine koje zabolje za sve osim za sebe samog...
ahahahahahahahahahahahahahhahaahhhahhahahahhahahahahah
ahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahaahhahahahahaha

+1 !!!
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Post by Falco »

SlavkoPejovic wrote: Cekaj malo tamo je ok 0,5 a ovamo je ok 0 ? :? :? :? Zato sto je ta tamo kultura a ovamo nije, nesto ne stima... Ili smo mi napredniji od Njemaca pa mozemo sebe priustiti i rigoroznije zakone... Stavi ruku na srce pa reci kada dodjesu ovamo neces popiti pice i sjest da vozis...
Upravo zbog toga sto je saobracajna svijest na visem nivou i sto nismo u tom smislu napredniji od njih potrebni su nam ostriji zakoni. Ekstremno rijetko piju kad voze jer se i sa 0,3 promila moze nepovratno izgubiti vozacka. A licno nikad u zivotu nisam sjeo za volan makar to bilo jedno pivo, a o motoru da i ne pricam jer zahtijeva puuuuno vecu koncetraciju od auta.
SlavkoPejovic wrote: Sto ne odrede, i nivo secera i hormona, stereoida...cega god, jer sve to utice na koncetraciju u voznji, mozda i vise nego alkohol od 0.2-0.3...
Ovdje policija kontrolise i na prisustvo droge u organizmu i kome to nadju taj tek naje... Pitam se kad bi kod nas poceli i to da provjeravaju kako bi se prolazilo :)
SlavkoPejovic wrote: Da ima u Vestfaliji "platija" i da je standard u smislu starosti vozila, guma, saobracajne infrastrukture, kao kod nas taj "score" bi bio mnogo drugaciji...
Vjeruj mi da ima jako nezgodnih puteva, da ne pominjem autoput koji jedini u Evropi nema ogranicenje brzine i gdje recimo pad sa motora znaci sigurnu smrt. Oni jednostavno nemaju taj macho odnos prema voznji kao sto ga mi imamo. Primjer: vozi me taksista u Podgorici na aerodrom i ja se vezem, a on:"A to ne moras, to nama tolerise policija". Kad je dobio odgovor da se ne vezem zbog policije nego zbog sebe onda se malo uvrijedio jer sam posumnjao u njegove vozacke sposobnosti. Daleko je razvijeni svijet sa takvim mentalitetom...
Pozdrav lijevom!
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Post by Falco »

goku wrote:... i one sto ne daju zmigavac (od njih me posebno strah)...
Poginuse ljudi u Niksicu u klasicnoj "sacekusi" kod lijevog skretanja auta iz suprotnog pravca upravo zbog toga, prije par dana. Pretpostavljam da djed nije dao zmigavac kao sto ga vecina ne daje...
Pozdrav lijevom!
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Falco wrote:
Ovdje policija kontrolise i na prisustvo droge u organizmu i kome to nadju taj tek naje... Pitam se kad bi kod nas poceli i to da provjeravaju kako bi se prolazilo :)
Prosli bi ka prase u Teheran. Ja sam imao prilike da vidim taxistu u hitnu koji je nadrogiran vozio, sto da ti pricam dalje. To je za Hag prijatelju a ne za Spuz
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

bokibd wrote:Sve je to liepo i super sto kazes ali ja ipak mislim da covjek ako je siromasan ne znaci da mora da se ponasa kao neki kreten, vozi ko manijak, baca smece dje mu pane na pamet,pusi tamo gdje to nije dozvoljeno, ne postuje red u posti, banci, bude neljubazan prema osoblju kafica ili restorana... kod nas je normalno da se konobar oslovljava sa "ti" a i konobari rade isto. To nisam vidio nidje nego kod nas. Ako je neko konobar i sluzi te ne znaci da je gradjanin nizeg reda. To mu je jednostavno posao.
Nije izgovor ja sam siromasan. Problem sa nama je sto smo neotesane seljacine koje zabolje za sve osim za sebe samog...
tacno tako ja podrzavam mog druga bokija ja konobara oslovljavam sa izvini :hand: univerzalni naziv za konobara
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Niti jedan zakon (o bezbjednosti saobraćaja, o medijima, o PDV-u ili komunalni, svjedeno) ne valja ako se SELEKTIVNO primjenjuje.

To je ono što nama fali da dođemo do kulture (pa, i saobraćajne)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

wulfy wrote:Niti jedan zakon (o bezbjednosti saobraćaja, o medijima, o PDV-u ili komunalni, svjedeno) ne valja ako se SELEKTIVNO primjenjuje.

To je ono što nama fali da dođemo do kulture (pa, i saobraćajne)
moram se složit sa ovim totalno. dokle se budu cijepale kazne pojedincima, a te priče stizale do ostatka svijeta nikad se ništa ođe neće postić.

što se tiče ovog zakona tvrdim da nije u pitanju briga države o građanima već samo punjenje državne kase. to tvrdim zbog silnih znakova ograničenja brzine koji su na našim putevima VAN naseljenih mjesta a koji nemaju veze s mozgom. isto tako skoro niđe nema znakova zabrane ograničenja pa se desi da ti je ograničenje brzine 40 po 6-7km. i onda neka mi neko kaže da je to "briga za građanima"?? svaka nam je priča ista ođe kao i ova sad za 0 toleranciju alkohola.
definitivno sam za to da ne sijedaš pjan, al ako je dokazano da do 0.5 ne utiče na motoriku i u mnogo veće zemlje tolerisano, onda je to samo potvrda ovoga što pričam.
i da, što pomenuste ovo izbacanje smeća kroz prozore, ćikavci i ostalo... dajte mi broj fino telefona na koji da prijavim i prvi ću bit koji će zvat...
bokibd dobo reče, mi smo sve ono što je on nabrojao ali se mora radit na edukaciji krenuvši od osnovne škole e sa matorim prdonjama nema leba
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Obraza mi, nekima bi trebalo uvesti i ispod nule a mnogima i trijeznima zabranit da upravljaju motornim vozilima
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Post Reply