Meni je djed bio guslar, počasni član guslarskog društva Njegoš. Guslao je i kralju Aleksandru na dvor...
Ja sam više za tamburicu zvanu električna gitara... ali slažem se, treba čuvati tradiciju gusala, kao autentičnog instrumenta sa ovih prostora.
GUSLE
- kalevo82
- Grijač guma

- Vozim: Polar Glider - bicikleto
Re: GUSLE
Vasilije- Vaso Kalezić. Na žalost u njegovo vrijeme nije bilo nosača zvuka, pa nema snimljenog materijala, osim nešto amaterskog,
što smo snimili poslednjih dana njegovog života.
što smo snimili poslednjih dana njegovog života.
Four wheels move the body.
Two wheels move the soul.
Two wheels move the soul.
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Za njega mozes uzivo i od mene cut pokoju lijepu rijec .... spadam li ja sad u starije ?Bandit wrote:Cujao sam za njega od starijih guslara... Nego,imao sam priliku da cujem Petra Perunovica na jednom kratkom snimku,to je nesto nevjerovatno!
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
- Bandit
- NLB Moderator
- Vozim: Po malo
- DODAMAN
- Grijač guma

- Vozim: Black cruiser
Ja takodje imam u planu da nabavim gusle, imam jednog prijatelja u Niksic koji ih pravi i znam da je povoljan.
Bandit posto si pomenuo, mozes li mi reci koliko bi kostalo da se izrade jedne gusle sa orlom rasirenih krila i ko to radi i dje?
Bandit posto si pomenuo, mozes li mi reci koliko bi kostalo da se izrade jedne gusle sa orlom rasirenih krila i ko to radi i dje?
- Bandit
- NLB Moderator
- Vozim: Po malo
Dodaman,obicne gusle sa kozom bez ornamenata su oko 100 e. Sa orlom su od 150 pa navise. Pravi ih,a ne pravi no saliva Milic Saponjic,glasoviti guslar iz Cacka. Vecina guslara gusla na njegovim guslama.Mozemo se dogovoriti sa njim da nam ih posalje.
14:23