GUSLE

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

GUSLE

Post by Bandit »

Slusa li ko od cijenjenih kolega bajkera gusle? Molio bih drugove koji ne slusaju gusle da preskoce temu iz razloga sto gusle jednostavno nijesu za sprdacinu. Razumijem da neko moze da ih ne voli,ali neko ko je rodjen u Crnoj Gori,ili ima bilo kakve veze sa Crnom Gorom (drugi ih cijene vise nego mi) da se ruga guslama-to mi ne ide u glavu. Rugati se sebi,svojoj istoriji i precima...
14:23
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: GUSLE

Post by NikGold »

Volim naravno i normalno
+1389+
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Naravno da se slušaju. Meni omiljena pjesma je "Suđenje serdaru Šćepanu Radojeviću"

A što se tiče gusala...pa naša moderna omladina voli, recimo, keltsku muziku, đe je instrument broj jedan Gajde, a to je napuvana koža od ovce ili koze, koju svira čovjek u 'aljini, a stid ih je gusala. Žalosno. Da ne pominjemo tursko-iransko-avganistanski Turbo-Folk, to je već priča za sebe...
A to da se ljudi u nas rugaju i stide gusala, svojih predaka, jezika, zemlje i td...imao bih tu mnogo što još reći, no bi priča pošla u političke vode, pa ću se uzdržati
Last edited by In_Utero on 01 Jan 2013 12:53, edited 1 time in total.
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

Jos se previdja da guslaju I Albanci,Muslimani,Hrvati...najvise su evoluirale kod nas,nasi guslari su od njih stvorili umjetnost...In utero,ima li jos koja pjesma da ti je na srce?
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Ma tu je i "Smrt popa Mila Jovovića", al ona mi je nekako najkomercijalnija, pa je zato na drugom mjestu :)

Inače Serdar Šćepan Radojević (puno ime Šćepan Radojev Jovović) je bio stric popu Milu Jovoviću, eto malo i istorije :)
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

Ja bih dodao da su obije malo iskomercijalizovane...ali su fenomenalne isto tako. Kad budes imao vremena,poslusaj pjesmu "Ima nesto od junastva prece".
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Meni se svidja Gorski vijenac Boska Vujacica, svaki put se najezim, em onakvo djelo, em onaj coek kad zajauce. Uh! Ovo ostalo rijetko bih upalio, al zato uzivo nedje kod nekog ognja...
Hold your horses, man
Freeride
Bandit
NLB Moderator

Post by Bandit »

Guslar jauche?
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Gusle su svakako nesto sto treba sacuvati kao oblik narodnog pripovjedanja. Nisam nesto veliki obozavalac ali ja planiram jedne da kupim ako se bude od motora moglo. :lol:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Volim baš. Nemogu reč da slušam baš, ali kad god mi se ukaže prilika volim da čujem. I slažem se sa napisanim da je šteta što su nekako zapostavljene.
Post Reply