Lola i Golija

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Lola i Golija

Post by DrMracni »

ma cg je raj za enduro 10e goriva imas dan za pamcenje

ja stvarno cijenim i putovanja ali to i ako jednom godisnje tj odes do alpa treba da radis cijele godine, a ovako samo izadjes ispred kuce upalis ljuti krampon i ojha :)

ocuuuu teneruuu :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ja mislim da se po cg moze bas bas uzivat! putavanja takodje, ali cg je pristupacnija masu
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

aah! :shifty:
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dobre ove voznje po planinama, vidim da ste uzivali. Sto se tice jezera u Pivi koje ste pominjali u ovom postu, Stabanjskih jezera i Trnovackog jezera, do njih nema puteva kojima bi se moglo voziti, postoje samo staze kojima se do jezera moze doci pjeske. Do Stabanjskih jezera postoji put, ali je prije nekoliko godina pao veliki odron i odnio i zatrpao veliki dio puta. Sve se moze dobro vidjeti na Google mapama.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Po ovim nasim mapama svudje se moze,i to bez problema :lol:

Ostali smo debelo duzni goliji i tom kraju gore,zbog mog akumulatora,ali ove godine joj nema spasa :)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

sa golijom mglic i ljubisnju. ne znam koliko se moze?
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

I po nekim mapama sto ja imam moze se svugdje, ima nekih puteva ucrtanih koji uopste ne postoje. A ima vrhunskih puteva kojih nidje na mapama nema. Jedan od tih puteva je sumski put Grabovica-Sedlo, nema ga na kartama, na Google mapama se jedva naziru djelovi puta jer dobrim dijelom ide kroz sumu. a pravi je put za enduro voznju.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

jovan wrote:I po nekim mapama sto ja imam moze se svugdje, ima nekih puteva ucrtanih koji uopste ne postoje. A ima vrhunskih puteva kojih nidje na mapama nema. Jedan od tih puteva je sumski put Grabovica-Sedlo, nema ga na kartama, na Google mapama se jedva naziru djelovi puta jer dobrim dijelom ide kroz sumu. a pravi je put za enduro voznju.
Dje mu to dodje?
Ide li se mozda preko Dubrovskog?

poka wrote:sa golijom mglic i ljubisnju. ne znam koliko se moze?

E sto cini januar dugiiiiiiii :D

Trebali bi preko golije doc na arheoloskom lokalitetu,crvenu stenu(sto bi reka nebojsa,neke rupcage su tamo dobre) na granicu bosansku,pa kroz bosnu podjemo na sutjesku,pa sa bosanske strane pokusamo na ova jezera,pa za focu,i onda ljubisnju da isfrckamo...
Ali bi trebalo par dana odvojit,malo je ono za vikend...samo se istruckamo :lol:
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Grabovica, selo sjeverno od Savnika, put ide kroz sumu, paralelno sa novim putem za Zabljak i tacno ispod Sedla se spaja sa putem Trsa-Zabljak. To je pravi put za enduro voznju Savnik-Zabljak, a izbjegavas i novi, dosadni put.
Sto se tice Trnovackog jezera sa bosanske strane se moze blize prici, ali se do jezera moze samo pjeske.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

dugacak januar! :D
za to od nekoliko dana ne znam. ali ona kombinacija sa dva ili tri dana (ukljucujuci i petek) mislim da bi moglo. u glavnom to se mora proc. i naravno PONIKVICA, raskrsnica svih puteva zemaljskih! :D
Post Reply