Putovanje...?

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Re: Putovanje...?

Post by Bandit »

SlavkoPejovic wrote:Posto pisem sa telefona, sam ."prica" slike naknadno... Prelazim u Italiju i prva kafa, sve me strah da ne padne kisa ili sto vec jer sam vec u ekstazi, kako me sluzi Kawa, vrijeme... Kod Tolmeza skrecem za Firni di sopra passo Mauri sve naravno puni gas, na svakom izlasku Versys se blago propinje u naredne dvije brzine... :P
... haha.

P.S. Svaka cast,majstore!
14:23
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Evo konacno stigoh, sve skupa 3.403 km...
Nego da se malo vratim unzad, kao to rekoh krenuo rano podesio retrovizore... Kawa odmarala, u GARAZU...

Image
Nastavljam preko prvog "passa" za taj dan i neslutim koliko ce ih biti jos...
Prva pauza za esspreso "ristreto"...
Image
Voznja preko passo Mauri znaci pravac Tolmezzo ka Cortini, put je fenomenalan za voznju, pocinje da se pojavljuje neki crvenkasti asfalt i to uglavnom u krivinam, a taj sloj je vjerovatno namjerno postavljan jer je grublji i drzi kao zavaren za podlogu...
Stizem do Cortine...
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:39, edited 1 time in total.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ceveni asfalt je spas zimi, vjeruj mi :) ne znam zasto ali po njemu leda nema, mada su svi putevi jako dobro odrzavani i zimi.
cekamo dalje
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Iskreno niesam imao nikakvu prestavu gdje treba da idem jer u glavi mi je Stelvio a tek sada shvatam koliko je aleko... Noc prije su mi neki Italijani sugerisali passo Gardena i ja se orjentisem ka tome. Prvi passo na koji dolazim je Falzarego odmah iznad Cortine, vec nabia adrenalin i razmisljam mozel' bolje od ovoga? MOZE MOZE... Slijede passo Campoligo, Arabba, passo Sella, Gadrena, Perodi...
Image
Neko od Oridjinala vec bio na ovaj passso :)
...i na ovaj isto...
Image
Kao sto rekoh pod takvim sam utiskom da samo "gasiram", kao da sam na "drogama"... Svaki passo je razlicit, neki sa kratkim serpentinam uskim, neki sa dugim sirokim zavojima, negdje dvije trake negdje jedna... Malo sam slikao jer sam bio "zauzet", gas, niza, visa, ( rucicu od kuplunga sam demontirao po njanjijevim instrukcijam :) ).. .
Opet malo o asfaltu, ko da vozite po smirlg-papiru, drze gume sve nevjerovatan osjecaj (na ovakvu podlogu odredjeni clanovi foruma di strugali ruckama od volana koliko bi mogli da "obaraju" motore"...
Ranije razgovaram sa Borkom o gumama, i komentarisem kako su se ove moe dosta potrosile presle vec cca 9.000 ja kometarisem mogu jos barem 5-6.000 km.
I tako se vozam gore, dolje, Gardena, Badia, Corvara... Stajem da napravim neku fotku, i slucajno pogledah zadnju gumu kad imah sto vidjeti...
Image
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:40, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Reko sebe gotovo, nema vise...sto da radim da idem nazad jer vec dan odmice, pocinje vikend i bojim se da necu naci gume... Razmisljam moze li ova do crne gore, a to mi tek glupavo, i sumnjam da bi izdrzala. Gledam koji je najveci grad u blizini, i zapucujem se regionlnim putem za Bolzano. Stajem na per mjesta i da pitam, jedan kaze da moze nabaviti do utorka :cry: ...sledeci me upucuje jos dalje da pred sami ulazak u Bozano, ogromna radnja uglavnom Daiese, cijene duplo bolje nego u otlet u Kozinu. U svakom slucaju nalazim gumu Pirelli DIBLO, nijesu imali Angel pa uzimam ove... Reko sad ce da me "oklapi" se cijenom, kad ono 120 eura, uze Kawu zamijeni gumu tako da cijeli trosak sa montazom balansiranjem 140 eura... Castih sebe pojas i majicu ( za jaknu koznu na zalost nijesam imao "sredstava"). Vec je oko 6h i razmisljam dje da nocim, ajd' idem u pravcu Stelvia spavacu u Meranu, hm necu jos malo da se priblizim, pa cu ujutro i tako malo po malo dodjoh do....
Image
I to sjeo popio pivo i pitam Kawu, "ocemo li dje smo naumili", vjerovali ili ne on veli "ocemo kako necemo", pa kad je tako ajmo...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:44, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Pravac Stelvio :D :) ;) :dance: , vec je 7-7.30h, nema saobracaj i red je da se proba Diablo, inace ne bih 8-) da vidi sto je bolje Angel vs Diablo...
Tesko mi je opisati kako sam se osjecao, polako zalazi sunce, obasjava snijezne vrhove, Kawa radi besprekorno, ja u najboljem mogucem raspolozenju, nema kise nije hladno...
Evo malo poznadih slicica...
Image
Image
Image
Stavljena slicica Orinjinala...
Image
Image
Ovdje valjda zivi Sauron...
Image
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:50, edited 2 times in total.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

ova zadnja slika je kapela na lovcen priznaj mutis neshto sa slikama ;)
risk,is what makes life worth living.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Kud sada jer sad sam stvarno potrosio bilo kakvi plan (ako sam ga imao uopste...)... Odlucujem da se spustim u Svajcersku sa druge strane...
Image
Razlicit je put ili isto vrlo lijep, vec sam poslao zahtjev za smjestaj u Merano...
Last edited by SlavkoPejovic on 23 Nov 2012 23:51, edited 1 time in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

...vozim sa otvorenim vizirom, i naravno pukene ne neki isekt oko, mislio sam ostadoh bez njega, nekako se zaustavim, ali nema sanse da mogu oko ocistiti. Cujem da nailazi neki motor iz mene, "mavam" rukama, i dobijam punu pomoc... Nime stoa je neki par sa Fazerom, gospodja mi prvo povadila, nogice, krila, i ostale djelove tijela pomenutog insekta, isprala oko sa vodom, ja njima platio pivo, malo se popricali i odlazak...
Image
Svajcerska, vec je kasno, ja imam dobar komad do Merana...
U Merano smjestaj 34 eura, njie kao prosli ali vise nego pristojana... Ranije sam imao upalu noge od saltovanaj, da je prosla a sad izasli zuljevi od gasa :)
Last edited by SlavkoPejovic on 06 Apr 2015 21:13, edited 2 times in total.
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

SlavkoPejovic wrote:...vozim sa otvorenim vizirom, i naravno pukene me neki insekt u oko, mislio sam ostadoh bez njega, nekako se zaustavim, ali nema sanse da mogu oko ocistiti. Cujem da nailazi neki motor iz mene, "mavam" rukama, i dobijam punu pomoc... Nime staje je neki par sa Fazerom, gospodja mi prvo povadila, nogice, krila, i ostale djelove tijela pomenutog insekta, isprala oko sa vodom, ja njima platio pivo, malo se popricali i odlazak...
Image
Svajcerska, vec je kasno, ja imam dobar komad do Merana...
U Merano smjestaj 34 eura, njie kao prosli ali vise nego pristojana... Ranije sam imao upalu noge od saltovanja, pa je prosla a sad izasli zuljevi od gasa :)
Post Reply