Iskreno niesam imao nikakvu prestavu gdje treba da idem jer u glavi mi je Stelvio a tek sada shvatam koliko je aleko... Noc prije su mi neki Italijani sugerisali passo Gardena i ja se orjentisem ka tome. Prvi passo na koji dolazim je Falzarego odmah iznad Cortine, vec nabia adrenalin i razmisljam mozel' bolje od ovoga? MOZE MOZE... Slijede passo Campoligo, Arabba, passo Sella, Gadrena, Perodi...

Neko od Oridjinala vec bio na ovaj passso
...i na ovaj isto...

Kao sto rekoh pod takvim sam utiskom da samo "gasiram", kao da sam na "drogama"... Svaki passo je razlicit, neki sa kratkim serpentinam uskim, neki sa dugim sirokim zavojima, negdje dvije trake negdje jedna... Malo sam slikao jer sam bio "zauzet", gas, niza, visa, ( rucicu od kuplunga sam demontirao po njanjijevim instrukcijam

).. .
Opet malo o asfaltu, ko da vozite po smirlg-papiru, drze gume sve nevjerovatan osjecaj (na ovakvu podlogu odredjeni clanovi foruma di strugali ruckama od volana koliko bi mogli da "obaraju" motore"...
Ranije razgovaram sa Borkom o gumama, i komentarisem kako su se ove moe dosta potrosile presle vec cca 9.000 ja kometarisem mogu jos barem 5-6.000 km.
I tako se vozam gore, dolje, Gardena, Badia, Corvara... Stajem da napravim neku fotku, i slucajno pogledah zadnju gumu kad imah sto vidjeti...