Hani muun trip :P

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Hani muun trip :P

Post by ice »

Jes bogme. Počelo je kao pošalica a završilo se sa skoro 3.000km pod točkove i ko zna koliko još km u budućnosti ;)
Uglavnom, put je trajao 10 dana a ruta je bila otprilike sledeća:
Podgorica/Albanija/Grčka-Meteori-Solun-Halkidiki-Tasos-Solun/Bugarska-Sofija/Srbija/CG.
Dosta se viđelo i prošlo, ustanovilo se da su Grci za turizam ništa manje lijeni od nas, da i njima manjka vode za tuširanje a i to da su namrtvo slabi sa tuševima na plaže - čitaj NEMA IH. Druga stvar, cijene su im malo jače od naših - niđe se ne može nać smještaj jeftiniji od 40 ojra i OBAVEZNO se moraš cjenkat jer ćeš proć prilično skuplje.
Lijepe plaže imaju, more im čisto, kafane su ok, kokteli još bolji, žene... hm, aj da kažemo ovako da su Bugarke izmislile svijet za Grkinje.
No, sve je počelo ovako...

na Albansku granicu smo već gladni bili mi neki
Image

klasika, Skadar-Drač-Elbasan pa put Ohrida, i kad ste na vrh brda skrenete desno put Korče-a da idete. Onda ugledate Ohrid
Image

prođete sve te dosadne granice a ispred vas znak:
Image

poslije vožnje od cirka uru ipo ukaže vam se ova ljepota...
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

a kad završite naporan dan na Meteorima poželite uveče da pojedete nešto. Sendvič možda? hmm, ne znam, aj da vidimo kako Grci pišu "sandwich"...
Image

onda slijede teški dani sa obilaskom plaža Halkidikija i malo koktelčića pred spavanje
Image
Image
Image
Image
Image

ok. dosta Halkidikija - misija Tasos!! penjanje na Ferry koji košta za 2 osobe i motor oko 16 ojra ako se dobro sjećam. vožnja do ostrva oko sat ipo sa pticama koje nas prate sve do destinacije
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

ovakav je tamo pijesak... noge nisu svuđe ovakve, khm...
Image

i jedna žurka koju smo nažalost MOOOOORALI propustit.... apihhhh!!
Image

ali zato NIKAKO nismo smjeli propustiti jagnjetinu u mjestu koje se zove Teologos. Procijenite sami junaci...
Image
Image
Image

no, i toga nam bješe dosta. Uzesmo ferry nazad za kopno, pravac Solun ponovo. Ovaj put riješili da ostanemo noć jer oće đeca u akvapark da se igraju. Od tamo nemamo slika jer - što sa aparatom dok se brčkamo jel? dakle, Solun
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

đavo nam ne da mira tako da sjutradan odma palimo za Sofiju. Bugarska braća imaju dobre ceste, ok su vozači, a Sofija puna kontrasta. Jedna ulica puna modernih zapadnjačkih radnjica, ultramoderne kafane itd, samo jedna raskrsnica dalje i klošara koliko oćeš. Motor sam parkirao ispred hotela a gospođica sa recepcije me molila da ga maknem odatle jer će mi nestat čim pane mrak. Ne stopira mi se do kuće pa ga mičem
Sofija:

Image
Image
Image
Image
ova kuća je tik uz ultramoderni dio grada, ilitiga takvu ulicu. Centar sami
Image

kad se nagledasmo Sofije uzjahasmo Bembaru i pravac u Srbiju. Uvatili smo krug po Vrnjačkoj Banji. Preporuka za sve koji žele da odmore psihofizički od svega. Za mene premirno ;)
Image
Image
Image
Image
Image

u povratku čujemo se sa jednim seljakom, čitaj Komom, i dogovorimo se da se nađemo u Čačak, malo vožnje, malo ručak pa rastanak. A žao mi čovjeka, vozi KTM... :D

Image
pa non stop nekog posla oko njega... :mrgreen:
Image

sve u svemu bijaše više nego dobro. Provod odličan, vrijeme me poslužilo kao NIKAD do sad. Kišna odijela nismo vadili ni da vidimo jesu li tu a kamoli što drugo ;) nikakvih problema nismo imali ni na putu ni na granicama ni u gradovima... ama niđe.
Što se Tasosa tiče, prelijepo mjesto bez puno halabuke i diskoteka. Ima finih mjesta da se izađe, prošeta, vidi, okupa... i da odmorite dušu par dana od svega. Preporuka!
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Re: Hani muun trip :P

Post by bu2rider »

svaka cast prezimenjace....pa lijepo si ti to spojio...sve sto volis :D :D tvoja ljepsa polovina i motor jos...pa dje ces bolje i sve to na putovanje :lol: :lol: :lol:
lijepa tura nema sta
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

aaaaa znas znanje,
ka da si se 3-4 puta zenio :mrgreen:

svaka cas drug prva liga :clap: :clap:
kako steee, kako ste svi ?!?!
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

ice wrote: Image
Bogomi bugarski policijoti znaju da odaberu :mrgreen: :clap:

Lijep đir, lijepa jagnjetina, čak mi je lijep i taj motorin sa propelerom :clap: :clap: :clap: :clap:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

E neka si se izvozao,

dobra tura, samo nisam vidio one konzerve privezane za kraj BMW-a... (just married)
A gdje ide ovaj put.......
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Bogami,svaka čast!! Baš dobar đir i što reče Bu2,spojio si dve ljubavi,motor i ženu!

P.S. A kad si nabacio Arrow-a? Sad ima i zvuk a i 10+ KS više!
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
ice
NLB Moderator

Post by ice »

Naravno da sam radi Wulfy-ja slikao motorine, pa jes da sam bio na hani muun tripu ali mislim ja na moje kolege forumaše :D

stavio sam Arrow-a prije mjesec dana. Do sad je sva vuna izgorjela i čuje se tako da se svi pomjeraju kilometar prije no im priđem ;)
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

auuuuuuu....ekstra tura :clap: :clap: :clap: svaka vam cast na odabiru rute.sve vrhunski,bogami ste imali sto vidjet.a,jagnjetina...a,bembara...motor ti je strasan-prva liga-.ja nisam znao da to cudo vozis,pa bi te zamolio da napises koje je godiste i koliko vrijedi/otprilike/.veliki pozdrav :dance:
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Bravo mladenci, jako fino...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
ice
NLB Moderator

Post by ice »

LION wrote:auuuuuuu....ekstra tura :clap: :clap: :clap: svaka vam cast na odabiru rute.sve vrhunski,bogami ste imali sto vidjet.a,jagnjetina...a,bembara...motor ti je strasan-prva liga-.ja nisam znao da to cudo vozis,pa bi te zamolio da napises koje je godiste i koliko vrijedi/otprilike/.veliki pozdrav :dance:
imaš na nekom topicu Space Director je napisao da se prodaje ovakva mašina povoljno, ili se mijenja za Kirby, pa ocijeni koliko vrijedi... :D
šalim se, pa novi je oko 16.000, ja ga toliko i platih prije 2 god kad ga trgovah. Mislim još ovu sezonu da ga vozim a za iduću ću viđet što ću. Najbitnije je da mi u ove 30.000km što pređoh ni jednom nije zaštekao niđe. Mašina ipo!
Post Reply