DISCIPLIN A KITSCHME 22.avgusta u Baru!

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Locked
bing
Stoper
Stoper

DISCIPLIN A KITSCHME 22.avgusta u Baru!

Post by bing »

Image

DISCIPLIN A KITSCHME NASTUPA U BARU U SUBOTU 22. AVGUSTA!

Legendarna beogradska (u jednom periodu i londonska) alternativna rok grupa Disciplin A Kitschme po prvi put dolazi na Ljetnju scenu barskog kluba Azzuro (Šetalište Kralja Nikole) da pošteno zatrese Bar i okolinu u subotu 22. 08 2009, s početkom u 22 sata.

U 27 godina dugoj karijeri pod vođstvom osnivača, basiste i pjevača Koje, (inače bivšeg člana nezaboravnog new wave trija "Šarlo akrobata"), Disciplin A Kitschme je u postavi od samo bas gitare, bubnjeva i vokala, (u srednjem periodu ubacivši i duvačku sekciju), do sada objavila 11 albuma. (Nezvanično, prva postava Discipline iz 1982 godine smatra se pretečom svetskog elektronskog muzičkog pravca iz devedestih godina pod nazivom drum ’n’ bass.)

U prvoj fazi pre raspada SFRJ izdvojili su se hitovi neuobičajenog tekstualnog sadržaja i refrena poput "Nemoj", "Dečja pesma” (nije dobro belo dugme, nije dobra katarina, šta je dobro, šta nam treba, kičme, kičme disciplina), “Tata, mama”, "Betmen, Mandrak, Fantom", "Zeleni Zub", "Buka u modi,...

Po izbijanju oružanog sukoba u Jugoslaviji, Koja je preselio delovanje grupe na britansko tlo, okupivši u grupi britanske muzičare, tretirajući svoju bas gitaru i bubnjeve u maniru dj-eva i rave elektronike.Grupa je objavila u tom periodu (1994-2001) tri albuma, a kao koncertni favoriti istakli su se “I’ve Got Those Teknicolor Eyes”, "Heavy Bass Blues", " Ain't No Reason", "Evil Man".

Po povratku iz Londona 2002 i trogodišnje pauze u radu grupe, Koja je ponovo aktivirao Disciplinu, ovaj put sa mlađim novobeogradskim muzičarima, bubnjarem Bucom i pjevačicom Manjom. Ova postava je 2006 objavila i DVD sa nastupa na Exit festivalu 05, a sa njihovog albuma iz 2007 pod naslovom "Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?"(PGP RTS) izdvojile su se nove neobične hit-pjesme "Političari+virusi", "Bunt", "Neko mora to da spreči", "Čovek koji ne nosi sat".

U subotu 22. avgusta barska publika će imati zadovoljstvo da doživi, skače i rejvuje uz koncertni uragan po imenu Disciplin A Kitschme, koji danas, po rečima Koje, svira pesme iz svih svojih faza, dok za jesen lider grupe najavljuje početak rada na novom albumu, čiji izlazak očekuje 2010 godine.

Image

Intervju Koja:
http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=302455" onclick="window.open(this.href);return false;
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: DISCIPLIN A KITSCHME 22.avgusta u Baru!

Post by vuk »

Halo, Bing, kako brat? :mrgreen: Vidim, aktivan si po forumima danas ;)
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Post by Ivan Grozni »

vuk wrote:Halo, Bing, kako brat? :mrgreen: Vidim, aktivan si po forumima danas ;)
E, potpuno se slazem :? !
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Lijepo je to obavestenje, al' ovdje se ipak zna neki red. Prvo predstavljanje u odeljku clanovi, pa tek onda pisanija po ostatku foruma ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

sLowRider goes to BR 22.08. :D
Hold your horses, man
Freeride
Locked