malo povucen ovim komentarom pokusao sam malo da istrazim sto se ovoga motora tice...goku wrote:Ukoliko te ne zanima iskljucivo enduro, a i zelis da pocnes sa necim laganijim (sto je moja topla preporuka svima) obrati paznju na Yamahu YBR 250, po meni sasvim simpatichan motocikl, lijepog, klasicnog izgleda, ekonomican, lagan za voznju i odrzavanje, a cini mi se da je imao dosta dobru cijenu kad sam zadnji put bio u yamahu.
Pozz.
cijena mu je pristojna, nesto oko 4100eu da PDV-om i carinom.
sto se samog motora tice, ima li koji bajker iskustvo sa njim, jel ga vozio kad, kako se pokazao na podlogama mimo alfalta. moja voznja bi se u sustini oko 90% svodila na asfalt, ali onih 10 mi mozda bilo malo off roud voznje (madakam, zemlja, mozda nedje i bude malo pijeska), znaci u sustini trebao bi mi motor ne za PGD nego malo vani, ponovo ne brz jer pocinjem i mozda bolje da idem korak po korak.
Jos jedno pitanje, posto bih ga vozio samo sezonu najvise dvije, predlazete li da pecam nedje polovni ili da gledam novi?
wulfy mozes li mi samo nedje naci tehnicke podatke, mada najvise me interesuje vidina sjedista, nekako mi se ucinio da je nizak a ja sam visok 195 pa bi mi to vjerovatno smetalo.
pozdrav (nadam se da nisam bio preopsiran)