Yamaha YBR 250

Novosti, komentari novih i starih motora...
branko_pg
Stoper
Stoper

Yamaha YBR 250

Post by branko_pg »

goku wrote:Ukoliko te ne zanima iskljucivo enduro, a i zelis da pocnes sa necim laganijim (sto je moja topla preporuka svima) obrati paznju na Yamahu YBR 250, po meni sasvim simpatichan motocikl, lijepog, klasicnog izgleda, ekonomican, lagan za voznju i odrzavanje, a cini mi se da je imao dosta dobru cijenu kad sam zadnji put bio u yamahu.
Pozz.
malo povucen ovim komentarom pokusao sam malo da istrazim sto se ovoga motora tice...

cijena mu je pristojna, nesto oko 4100eu da PDV-om i carinom.

sto se samog motora tice, ima li koji bajker iskustvo sa njim, jel ga vozio kad, kako se pokazao na podlogama mimo alfalta. moja voznja bi se u sustini oko 90% svodila na asfalt, ali onih 10 mi mozda bilo malo off roud voznje (madakam, zemlja, mozda nedje i bude malo pijeska), znaci u sustini trebao bi mi motor ne za PGD nego malo vani, ponovo ne brz jer pocinjem i mozda bolje da idem korak po korak.

Jos jedno pitanje, posto bih ga vozio samo sezonu najvise dvije, predlazete li da pecam nedje polovni ili da gledam novi?

wulfy mozes li mi samo nedje naci tehnicke podatke, mada najvise me interesuje vidina sjedista, nekako mi se ucinio da je nizak a ja sam visok 195 pa bi mi to vjerovatno smetalo.

pozdrav (nadam se da nisam bio preopsiran)
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: Yamaha YBR 250

Post by Space Director »

Mislim da bi ti YBR250 bio premalen, ako si visok 195cm...
Ja bih ipak onda gledao nesto drugo... Mozda prvo neki malo veci skuter, da se stekne iskustvo u saobracaju, a onda presao na neki KLE, Pegaso, XT... ili preskocio taj skuter...
Sto se kvaliteta tice, sigurno je kvalitetan, ali definitivno nije za bilo kakav teren, mimo asfalta.
I kad stojim tesko me pratiti...
branko_pg
Stoper
Stoper

Post by branko_pg »

ma i meni je na slikama djelovao bas maleno, nikako sto se visine tice!

vozio sam ja do sad neke vespice, mada 250 nije bas toliko naivna.
par puta neki kros, vise da naucim kako se salta.

pricao sa vukanom za aprliju pegaso strada mi je rekao da nije za nista mimo asfalta, i da je onako dosta nemiran motor, "nerzovan" kako se on izrazio!

mislim da bi 250 je dobar pocetak, ponovo nije prebrzo motor, postepeno cu uciti kako je voziti jacu kubikazu!

ima li jos neki enduro u ovoj klasi, znaci 250 da je malo visociji i space sto mislis novi ili polovan, s obzirom da se vozi samo jednu sezonu mozda i dvije i tada se nadam da se uzima suziku v strom, to je onako nesto idealno sto ja ocekujemi sto gledam!
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Kod nas je malo trziste, tako da ne znam da li ces naci to sto trazis, bar sto se polovniih tice.
A Aprilija je zivotinja, nije se zajebavati sa njom, to oce da se istrgne iz ruku.. ;)
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Imam druga koji je uzeo XTX-a prije godinu dana. To mu je prvi motor u životu bio, a to je 660cc. E sad, taj motor isto nije za zaebanciju ako ti je prvi, ALI taj motor ima fabričku blokadu koju kad ne diraš taman je za početnika. To je prava stvar jer jednostavno 250 ćeš brzo izgustirat a i koliko vidim visok si pa će ti bit premalen. Znači motor sa blokadom koju nećeš nikako skidat dok ne svatiš da si naučio dovoljno za tako nešto. Onda kad je skineš kao drugi motor a sve o jednom trošku ;)
eto, mislim da sam bar malo pomogao
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ima jedna YBR 250 crvene boje u Kotoru. Kada sam je prvi put vidio upošte nije malem motocikl, čak šta više.
Evo, uslikao sam je, pored je parkiran Triumph Speed Triple pa uporedi.

Image

Image

Ja sam sa 191 cm vozio Qingqi od 125 ccm (iste veličine kao YBR 125) i to jeste malo, no opet ja sam sa takvim mopedom u godinu napravio 9.500 km. YBR 250 je osjetno veća. Nisam je vozio pa ne znam kakva je u vožnju, no evo tehničkih podataka:

Zapremina: 249 ccm
Snaga: 21 KS pri 8.000 o/min.
Momenat: 20,7 Nm pri 6.500 o/min
Mjenjač: 5 brzina
Visina sjedišta od tla: 80,5 cm
Težina: 154 kg
Rezervoar: 19 litara
Maksimalna brzina: oko 125 km/h
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

i ja mislim da ne moras pocinjati sa malom kubikazom, to sam vec pomenu u temi 'motor za pocetnika'
za te pare (malo jace) mozes naci nekog xtx i xtr ako ces van asfalta i da budes prezadovoljan motorom duzeeeee vrijeme... ili naravno f650...
to su sve 'civilizovani' motori koje ces uspjeti bez problema da vozis
mani se r-ova od 100ks i sl za pocetak a za kombinacije sa jednim clindrom i do 50ks ne mozes omanuti...

iskustvo je cudo ;)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Vecina ili mozda sve Yamahe XTR i XTX imaju blokadu na 25kw, tj. 35ks(skida se za 30sek, tores srafcigerom), ali i bez skidanja, ti motori ide 120-130, dovoljno da se skrkas, ako ne kontrolises sebe i na radis to tamo dje je to bezbjedno.
branko_pg
Stoper
Stoper

Post by branko_pg »

ovako da bude na cisto...

kad pominjete bmw jel mislte na ovaj motor?
http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id ... MW-F650-CS mada ima i
http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id ... W-F-650-ST ovaj!!!

kako vam se cini odnos ponudjenog i cijena!

XTX i onaj XTR su mi vise nekako kros varijante, nekako naginju na tu varijantu, ja sam nekako vise za varijantu stroma ili pegaso traila ili strade. i onaj kavasaki kle mi je "onako" nesto nisam odusevljen izgledom iako se wulfy-ju odlicno pokazao! prvenstveno mi je udobnost i da je onako motor po mojoj velicini i potrebi, to sto se blokade tice to je vec druga prica, nadam se da nije problem staviti blokadu i da je nije problem skinuti!

nekako mozete naslutiti sto me interesuje, daleko sam ja od bilo kakvog r, cbr, ninje i tih... enduro, neki naked za putovanje, i to...

prije cu vise platiti ali uzeti ono sto me interesuje nego da uzimam nesto ajde da uzmem! mozda sam malo tezak, nadam se da cete imati razumijevanja ;)
hvala na pomoci :D
fajfer
Stoper
Stoper
Vozim: yamaha ybr 250

Post by fajfer »

Pozdrav svima!
Imam Yamahu YBR 250 vec dvije godine i mogu reci da je odlican motor.
Slike mog motora su vec tu(pored triumph speed tripl-a). Hvala wulfy-ju.
Prije ovog motora vozio sam samo skutere i toplo bih ga preporucio svim pocetnicima.
Predlozi da se pocne sa jacim masinana nije los, ali ipak moram reci da to nije preporuka za svakog,mozda previse opasno.
Post Reply