Put do Ohrida

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
Bato
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 adventure s

Put do Ohrida

Post by Bato »

Isao bih za Ohrid preko Albanije, kojim putem je najbolje ici?
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Re: Put do Ohrida

Post by Slowhand »

Bato,

Bilo je par postova o tome, uglavnom:

Ulazak u Albaniju

1. Pg- Tuzi- Božaj, brže se uđe u Albaniju, ali imaš jedno 35km očajnog (veoma očajnog) puta do Skadra, nedavno sam tuda prošao i rekao NIKAD više, barem ne dok ga ne poprave, što rade.
2. Bar-Vladimir-Sukobin, malo je duži put, ali je normalan i ne plačeš da ti motor se raspada, jer je put normalan, čak je i jako lijep, voziš se jedan dio uz rijeke, dosta je fino, ovo bih preporučio. Put se spaja poslije skadra, a i prolaziš blizu Rozafe, one poznate tvrđave.

Poslije ovoga imaš jako dobar put do tirane, tu imaš dvije opcije:

1. (Tirana-Elbasan preko planina) Ideš u Tiranu, direkt kroz grad, traži Rruga Elbasan (put za Elbasan, tako se zove jedna dugačka ulica koja vodi iz grada). Tada ideš preko planina, put podsjeća na Paštrovačku goru, uzan i OK, na prevoju je prelijep pogled, poslije spuštanja dolaziš u Elbasan

2. (Durres- Kavaje- Elbasan, okolni put) Prije Tirane skreneš za Durres (Drač), skreće se desno sa puta, produžiš dalje ideš pravac Kavaje i Rrogozhine. Kod Rrogozhine ima jedna zeznuta raskrsnica, gdje moraš da skreneš za Elbasan (lijevo), ukoliko je promašiš dolaziš do raskrsnice i uputama za Vlore i Korce, tu se vrati i pronađi raskrsnicu za Elbasan (meni se ovo desilo 2 puta)
Ova ruta je malo duža (vremenski, jer je put veoma dobar, ideš super), ali je isto fina, nema planina, ideš većinom koritima rijeka. Ova ruta je jednostavnija jer ne moraš da se snalaziš kroz centar Tirane (što može biti šašavo), ne znam da li je Tirana pokrivena nekim GPS softverom, ako to imaš, onda nije problem. Isto dolaziš u Elbasan

Poslije Elbasana kreneš put Librazhd i graničnog prelaza Qafethane (Ćafasan na makedonskoj strani), Struga i tu je Ohrid blizu.

Uživaj, i obavezno probaj pastrmke na ohridu....

Nadam se da ti je pomoglo

pozzzz
A gdje ide ovaj put.......
Bato
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 adventure s

Re: Put do Ohrida

Post by Bato »

Jeste, bas si mi pomogao. Zahvaljujem ti na informaciji.
Post Reply