Ovo nije tema o putovanju, jer jedva da sam 8km bio daleko od kuce, pa je ne mogu staviti u podforumu za to. Ovo je tema koja je nastala od Gashovog pitanja: "I, kad ces ponovo na offroad?" , koji je sa smjeskom aludirao moje ljetosnje "avanture" do Kapetanovog jezera, kad sam molio ljude da mi donesu pomocne tockice, jer misljah da bez njih necu moci doma doci

.
Ja rekoh kako me vise sramota za bilo kakvi offroad, jer ne umijem krsteno motor voziti ni po cesti, a kamoli van nje, i da cu se mozda nekad na Volujicu popeti, ali svakako ne u skorije vrijeme.
Tu Gasho bi srca kamenoga

, pa mi predlozi da krenem jednu laksu dionicu od Starog Bara do Sutormana u duzini od nekih 2 km utabanog makadama, prava staza za pocetnika.
More, tu mi proradi ta crmnicka "tolerantnost", i probudi se zelja da se Gashu pokaze da mogu bolje od "beginner", barem "beginner2"

. I, tako i bi, podje Grozni na Volujicu!
Rezime -
0 padova!
A evo i slika

"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"