lose iskustvo...iz dubrovnika

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

lose iskustvo...iz dubrovnika

Post by LION »

u najkrace moguce crte---danas sam sa porodicom poso do dubrovnika.ekstra provod u grad...festa,djece dosta...stvarno preljepo.mnogo manje vjetra nego odje.kad sam se vracao oko 14 sati,preticao sam kotorskog golfa poslije cilipa,a iz suprotnog smjera na nekoj udaljenosti od 300-400 metara je islo u susret policisko auto.poslije nekih 500 metara to isto auto se stvorilo iza mene/okrenuo se negdje i pojurio za mnom/.upalili rotaciju i zaustavili me.kod mene sve ok...svjetla upaljena,vezani pojasevi,ali kaze on preticao sam na punu liniju.ja znam da nisam i zena im fino kaze da nisam...ali ne pomaze.idite za nama u postaju gruda.pita me,imas li da platis...ja reko ne....kaze skidaj kais i pertle i u zatvor.ja i dalje hladan ko spricer...reko druze a zena i dijete,nema veze neka dodje neko po njih.ja ga pitam jeli to normalno...on kaze-jeste ,takav je zakon...pravac celija i ujutro kod sudije.da nebi dolazio u neke meni nezeljene situacije,izgubio glavu i da me ne ufati nervoza...ja fino platim.nije pomagala ni fina rijec ni nista...cak mi je reko podji slikaj mjesto,ali ako nemas da platis ides u zatvor...pa sudija kad vidi fotografije neka odluci sto ce.
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: lose iskustvo...iz dubrovnika

Post by LION »

ja,fino platih,jer mi je porodica preca i lagano kuci.iskreno...da sam bio sam nebi centa vidjeli.../narocito jer sam u pravu ni kriv ni duzan/...ima li ko iskustva sa ovim stvarima...ili kad je brutalno,onda je brutalno :mrgreen:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

EE, a fino im se Svele izvinio i dzaba , ma sto se parom moze platit dobro je.
+1389+
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Ja sam imao slicno iskustvo, samo jos blize CG... Oni zamnom sa rotacijom, a ja ne kontam da oce mene da zaustave, pa im se kao sklanjam da prodju, al po gasu. Od tada im vise nisam svracao (ima neke 4 godine).
Laki 086
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozio sam nekad, sad idem pjeski...........

Post by Laki 086 »

Mislim da su te uvatili na prepadanje.
U tim slucajevima treba da ti uzme dokumenta( jer bez pasosa ne mozes preko granice) i da cekas sudiju, a tamo sto ti bog da. Oni te situacije koriste posebno za vikend i u vecernjim satima, kad nema sudije na posa. Ali ako ti je utjeha ovakve stvari se desavaju i u Crnu Goru.
Dusan Radovic:
" Pre nego što ostarite, potrošite mladost. Mnoge starosti imaju velike zalihe neostvarenih mladalačkih želja. "
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Ja sam lose iskustvo imao sa srbijanskim ofiserima, isto kolima. Vracajuci se sa skijanja, nedje poslije Novog Pazara, bilo mi vruce u jakni da vozim i skinem pojas za toliko, mislim da je nepun kilometar bio do njih. Ofiseronja mi ni pored jaukanja i kukanja na kaznu od 50 evara, nesce oprostit ni to sto mu silne pare ostavih u njegovu drzavu, no me posla u banku da uplatim govna. Srecom imadoh karticu, pa to rijesih...
Hold your horses, man
Freeride
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

milo mi je da procitam vasa misljenja i iskustva...narocito sto se iz toga moze dosta korisnog izvuc,a i samim tim otvaramo oci onim bajkerima koji neznaju sto da rade u tim situacijama.mislim da je najbolje prije svega biti sabran i hladan na provokacije/kojih je bilo/ i platiti kaznu.jer drugog rijesenja i nema...lijepa rijec i fin razgovor nisu pomogli.lakse mi je kad vidim da su se i vama desavale slicne stvari....meni je ovo prvo,,iskustvo,,.eto toliko...pozdrav svima.long live nolimitsbajkers klub ..... :dance: :dance: :dance:
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

ja cu samo dodati lose iskustvo nekog momka koje je juce ddozivio u Bd....gledao svojim ocima, ali nazalost ne moze se covjek ukljucivati u bezobrazne pol. debate.
Momcic je dosao sa autom na srbijanske table do bd i ovdje su ga lijepo izvadili iz auta i natjerali da prstima skida folije sa stakla . i to je u pitanju bilo samo zadnje staklo.....sta reci????
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
veleGR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsx-r 1000

Post by veleGR »

jagerbd wrote:ja cu samo dodati lose iskustvo nekog momka koje je juce ddozivio u Bd....gledao svojim ocima, ali nazalost ne moze se covjek ukljucivati u bezobrazne pol. debate.
Momcic je dosao sa autom na srbijanske table do bd i ovdje su ga lijepo izvadili iz auta i natjerali da prstima skida folije sa stakla . i to je u pitanju bilo samo zadnje staklo.....sta reci????
To se desilo i mom drugu iz Petrovca prije 2 nedelje, i ako je vozio auto na nase table.....
Samo polako, puni gas.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Mene su, prije par godina, zaustavili ispred Ploca u Hrvatskoj zbog toga sto nijesam upalio svijetla i sto sam vozio 83 km/h. Uzese mi u kunama i eurima oko 30 € ( da ne bih cekao sudiju ) . Poceh sa ovim jednim da drzim govore dok Suzana i Rajko ispalise po cigar i vidim , svi voze 83 km/h, rekoh : Isusa ti, pa ovdje svi voze 83 km/h, kao da su se dogovorili. Cu to i onaj sto drzi onaj radar , nasloni ga na auto pa kaze, JBG od nesta se mora zivjet i, necete vjerovati, htjede da mi vrati pare.
Moje iskustvo po Hrvatskoj je pozitivno
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Locked