Kill Switch???

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Kill Switch???

Post by VeDzA »

Dakle,cemu sluzi??Znam da prekida napajanje pumpe za gorivo,ali cemu sve to? Da li gasite/palite motor preko njega ili vam je stalno na ON?
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Re: Kill Switch???

Post by Maki »

Meni je stalno on i ne koristim ga za gasenje. Vjerovatno ces cuti i jedna i druga misljenja ali po meni je to samo emergency switch a gasenje je preko brave. Mnogi se nece sloziti sa mnom ali...
Cini mi se da bas pegasus ima problem/boljku sa tim prekidacem, ako sam dobro razumio Vuka.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Maki wrote:Meni je stalno on i ne koristim ga za gasenje. Vjerovatno ces cuti i jedna i druga misljenja ali po meni je to samo emergency switch a gasenje je preko brave. Mnogi se nece sloziti sa mnom ali...
Cini mi se da bas pegasus ima problem/boljku sa tim prekidacem, ako sam dobro razumio Vuka.
slazem se, "emergency switch" sve objasnjava. gasiti na kljuc, samo u slucaju prijeke potrebe na prekidac
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Dijelim misljenje sa kolegama da treba gasiti na kljuc, nekako mi djeluje nezdravo da mu kidam struju po 50 puta na dan na prekidac.
No, misljenja su razlicita, bash prije neki dan sa Madzom prichah o tome.
On ne dijeli misljenje samnom/nama nego kaze da je najpravilnije gasiti na prekidac
(jer pise na njemu STOP ENGINE - Sama rijech kaze), a ja nesto ne mogu sanse nema, sve mi se cini da mu zivot gasim tako :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Kada kupite neki uredjaj uz uredjaj dobijete i upustvo za koriscenje? ;)

U većini upstva za koriščenje motocikala otprilike stoji ovakva rečenica:

motor se mora UVIJEK gasiti kljucem jer prekidac sluzi za emergency gasenje ukoliko se zaglavi rucica gasa, u suprotnom moze prouzrokovati probleme sa strujnom instalacijom.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Ja sam ga jednom ugasio preko tog prekidaca i ostao pola sata da upalim motor posle dok se ne sjetih prekidaca :D
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Maki wrote: Cini mi se da bas pegasus ima problem/boljku sa tim prekidacem, ako sam dobro razumio Vuka.
Ko rek'o, ja rek'o? Pegaso s ničim tj. niščim nema problema :mrgreen:
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

ja sam huo potrpuno drugu prichu.
da se motor MORA gasit na kill switch, jel prvo e gasi mehanika a onda kljuchem struja i sve.
od trkacha pa na dalje. kazu da se kompjuter moze zajebat ako se gasi kljuchem. i kad palish motor, okrenesh kljuch, sachekash da brzinomjetar dodje na nulu na ON prebacish prekidach chekash dok se lampica za ulje ne ugasi i onda palish motor.

to sam chuo od trkacha kod nas, i ovdje u USA
niko mi josh nije rekao da gasim motor na kljuch.
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

SteX wrote:ja sam huo potrpuno drugu prichu.
da se motor MORA gasit na kill switch, jel prvo e gasi mehanika a onda kljuchem struja i sve.
od trkacha pa na dalje. kazu da se kompjuter moze zajebat ako se gasi kljuchem. i kad palish motor, okrenesh kljuch, sachekash da brzinomjetar dodje na nulu na ON prebacish prekidach chekash dok se lampica za ulje ne ugasi i onda palish motor.

to sam chuo od trkacha kod nas, i ovdje u USA
niko mi josh nije rekao da gasim motor na kljuch.
hahahhaha nevjerovatno je koliko su misljenja razlichita vezano za ovo gashenje motora.

Ama hiruski precizno 50%-50% :D
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Dok sam ga imao, gasio sam ga na onaj veliki crveni prekidac... neki su se smijali, neki su se slagali. Brava mi je sluzila samo da ga neko ne poveze dok ja nisam kraj njega. Kako god, slazem se sa Wukanom, procitajmo uputstvo.
Post Reply