Od svega po malo, vikend voznja 365km

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Od svega po malo, vikend voznja 365km

Post by SlavkoPejovic »

...kako sam imao srecne dogadjaje u porodici proslog petka, t.j. Dobio sam cerkicu,tako sam i spakovao Kawasakija, uredno skinuo kofere, uparkirao ga u 'zimovnik' stavio sajlu protiv kradje oprao ga, i fakticki zavrsio sezonu... Sve iz razloga sto svi pricaju sad ce druga prica nema vise itd itd.. A ona 'misli na oca', spava, jede, sve po satu bez ikakvih problema... Tako da se upalilo zeleno svijetlo i odoh ja na voznju.. Odavno je zakazano druzenje na selo kod mog druga na sjeveru crne gore i to bas za subotu... Lokacija Kovren... Sad malo geografije, skrene se lijevo od pravca Podgorice na slijepach most prije B.Polja, tabla Pljevlja...
Znaci polazak u Subotu oko 9-9.30h (plan mi je da se vratim isti dan i to prije mraka t.j odmah poslije rucka jer se ekipa sprema za 'alkoholisanje' vec danima...
I evo da krenem konacno, Podgorica, Bioce pa okrecem na Lijevu rijeku, Matasevo pa u Kolasin na kafu i 'Vijesti', jos subota pa ako je Balsa raspolozen za pisanje eto pravi ugodjaj...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Re: Od svega po malo, vikend voznja 365km

Post by SlavkoPejovic »

Image
Image
vrijeme idealno, cak i neravan prvi dio puta dok se penjem uz Verusu mi odgovara da vidim kako mi se versys ponasa...
Image
Image
Prodjem Verusu i Matasevo i ukljucujem se na novi dio puta koji je svecano otvoren za neke od skorijih izbora... sjecam se slucajno kao juce da je bilo, vijesti kada se govori o graditeljskim poduhvatima... a ostalo je ovo...
Image
podje put dje je njemu milo, nije lose sada treba angazovati nekoga za rekonstrukciju... I tako stigoh do Kolasina, malo sam se lomio dje na na espreso, il' Arizona ol' l'angolo... Voznja do Kolasina umjerena raznolika... Tu se dogovaram sa dijelom ekipa da se nadjemo na slijepach most pa da nastavimo zajedno do Kovrena, (dolaze kolima) prva postava je otisla dan ranije...
Image

...Krecem iz Kolasina i legao mi nesto Versys slusa i ide kao sat malo ga "poceram" pa nesto nisam mogo slikati :D ...
Nalazimo se na slijepach most i krecemo dalje...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Na moje iznenadjenje radi se put da ne znam da idem podgorica pljevlja mislio bi da je Bar-Boljare... Novi asfalt siri nego magistrala... i tako jedno cca 10-15 km, e sada dolazi dio puta prilicno dugacak najmanje 10 km, dionica se uveliko radi nedje je tampon, ravnaju valjkovi, nedje bageri poravnavaj, nasipaju... Idelno za testiranje motora i ucenje voznje po soderu... Nisam ga stedio cak sto vise kao da je "sluzbeni" ... Tu sam i vidio ogranicenja cestovnih guma, neko se i bore sa makadamom, ali cim bude malo mokrog i blatnjavog odmah kao na skijama... Za mene je to bilo najvuzbudljivija makdamska voznja a pogotovo najbrza i najduza...
Opet nema slika iz razumljivih okolnosti, ali preporucujem pod obavezno da se proba dok ne zavrse put ili padne kisa, pogotove za "soft enduro" motore... V-stromove, TDM-e, KLE... Idealno a bice jos kasnije...
Image
I tako stizemo u kafanu "JEDVA"
Image
Na vratima je vlasnik Boro Jelic...
Putokaz ako ste u nedoumici dje je kafana...
Image
Image
A evo i zasto se zove JEDVA...
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Parkiranje je bilo kao i voznja, svidjelomi se kako se zanosi kontrolisano kada je tvrdi soder pa sam zadnju kocnicu malo vise koristio...
Image
Trazimo ostale koji su dosli dan ranije i cujemo da su napustili kafanu neko u 4 neko u 8 a zadnji u 9am... stanje da ne opisujem, rakija "baba vanga" Borov izum, mislim da je antifriz ili benzin melem za tu rakiju... U svakom slucaju nekako se sastavismo, i odosmo da prosetamo malo kolima da bi nastavili pjeske...
Image
stajemo na izvor Cehotine voda izvire iz jedne pecinice hldna, cista, lijek (pogotovo za ove sto su rakijali), izlazimo pjeske na katun dje nas covjek doceka kako dolikuje domacinski...
Image
Image
Image
u povratku malo sale sa autom od druga...
Image
Image
...tako da se sve oduzilo jer tak smo oko 5 sjeli da rucamo i ja naravno ostajem da spavam i mijenjam plan... ima opcija da idem asfaltom za Pljevlja pa na Zabljak, ili preko ovog katuna dje smo bili u goste al' ima 20km makadama i izlazi se pravo na Djurdjevica taru ili treca opcija preko Vrulje dje je 7-8 km makadama izlazi se na Kosanice, 10 -15 km prije Djurdjevica tare sa strane Pljevalja...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

Ujutro krecem ranije inace je hladno "pomet" pokrivanje je bilo jorganima...
Image
pozdravljam se sa Borom i po njegovim instrukcijam idem preko Vrulje...
Image
Put je fantastican povozan pripoda bozanstvena...
Image
Image
Image
jedno 12-13 km asfaltom i pocinje makadam...
Image
Image
Image
Image
Image
Da su crno bijele (ili plavo bijele) ova slika bi prosla kao da je iz Svajcerske...
Image
Image
Image
Ja sam bio odusevljen prirodom i putem bio je bas soft enduro, dosta dobro sam se snalazio...
Image
Image
Image
Ovo je tabla na dje se ukljucuje , na magistralu za Plevlja...
Image
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

...onda vec poznato rutom, pravac Zabljak... Put jedan od njaljepsih moja omiljena dionica...
Image
Image
Image
pa Djurdjevica tara, Zabljak milina..
Image
vrijema za espreso i "cudnu sumu"...
Image
Image
Image
Posto je kuci situacija i dalje pod kontrolom, odlucujem da se vracem preko Trse i Pluzina...
Image
Image
Image
Image
o Zabljaku je tesko bilo sto napisati :D
Cuveni pitomo/divlji konji...
Image
Image
i sada jedan "poseban" susret...
Image
Image
izmamilo je sunce, nema kalendar...
opet iznenadjenje divlje patke, i to veliko jato...
Image
Image
Image
i pogled na Pluzine...
Image
Image
Naravno svracem kod Vlatka u Pluzine u Zvono na pastrmku, dobru muziku i cooliranje...
Image
Image
Image
Polazak za Pg, do Nk nisam sreo 5 auta tako da je bilo fenomenalno za voznju...
Image
...toliko.
Last edited by SlavkoPejovic on 03 Oct 2011 17:28, edited 1 time in total.
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Svaka čast :clap: :clap: :clap:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Bravo Slavko! :clap:
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

jos jednom da prvo cestitam, neka je mala ziva i zdrava!!!

za put, stvarno bravo, imamo jos jednog prasnjavog :)
obavezno postavi iscrtanu mapu da se vidi kuda si prosao, a nadam se da cemo i zajedno opet
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Lijepo!
Nek je ziva djevojcica!
Hold your horses, man
Freeride
Post Reply