Pravna pomoc vezana za prekrsaj u saobracaju

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: V-strom DL650

Pravna pomoc vezana za prekrsaj u saobracaju

Post by Ivan Grozni »

Drugari,
Posto pokusavam da pozovem bilo kakvog advokata u rodnom mi Rozaju da me posavjetuje, ali mi se ni jedan ne javlja, prisiljen sam da vas pitam ako ima koji medju nama, da je upoznat sa ovom materijom, da mi neke stvari pojasni.
Dakle, interesuje me da li poziv na rociste povodom ucinjenog prekrsaja (preticanje preko pune linije ucinjeno 09.02.2010.) pomijera granicu zastarenja na danasnji dan (datum urucenja poziva), ili se zastarivanje racuna i dalje od prolaska perioda od dvije godine od nacinjenog prekrsaja.

Unaprijed hvala na odgovoru.
Ivan
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Re: Pravna pomoc vezana za prekrsaj u saobracaju

Post by bu2rider »

bJate grozni...ja mislim da je dvije godine od dana prekrsaja :think: :think: ...ali tebi treba jos dva mjeseca do isteka prekrsaja..ako si primio poziv nema ti nista od toga....zahebali su te :(
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

Cao, drugare, hvala na odgovoru.

Da ova tema ne bi dobila neku negativnu konotaciju, da se razumijemo, ja sam za to da se postuju svi zakoni koje Drzava propise, pa i saobracajni, naravno.
Ovdje se radi o nekoj vrsti procesa koji je, po mojoj laickoj procjeni, dosta klimav.
Pozvan sam da se pojavim kod njih tek 12.01.2012. Doduse, koliko vidim zvali su me i u novembru, jer je prvobitni datum prekrizen, pa ovaj dopisan naknadno, ali ja taj poziv nisam dobio.
Drugo, prekrsaj nije vidio policajac koji mi je prijavu napisao, niti njegov kolega, pa mi s toga nisu ni mogli oduzeti vozacku na licu mjesta, vec je to vidio njihov kolega koji se u svom, civilnom vozilu, van svog radnog vremena, sa porodicom vracao iz Podgorice (u Rozaju poznat kao Prljavi Hari zbog svoje predanosti profesiji 8-) ).
Trece u prijavi je napisano da je taj covjek, kao svedok, vidio nedozvoljeno preticanje, sa imenom i prezimenom, bez adrese i broja sluzbene znacke.
Suvisno je reci da sam u primjedbi dolje negirao da sam nacinio taj prekrsaj.
To je ukratko ;) !

Pozdrav.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Policajac je uvijek na duznosti , pa i ako je u civilu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Yamaha... Touching your heart
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

Tattoo wrote:Pojavi se obavezno ... Ako nisi potpisao zapisnik,mala je vjerovatnoca da ce se policajac pojavit...osim ako nije neki dokoni koji visi po foruma cijeli dan :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

mikeli.pg wrote:Policajac je uvijek na duznosti , pa i ako je u civilu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dobro je da znaju ovi sto te poznaju. ;)
mikeli.pg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda Varadero 1000

Post by mikeli.pg »

Stijovicu , bilo bi ti pamtnije da meni i Bosku platis kafu nocas, od onih Nikovih para, nego sto dijelis pravne savjete.
A evo ga i Poka raspolozen...
Yamaha... Touching your heart
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Obavezno se pojavi na sud! Ako se ne pojavis, mogu ti poslati policajce da te privedu na sud, sto ti svakako ne treba. A sve sto imas da kaze kazi sudiji. A cisto sumnjam da ce se neko od policajaca pojaviti na sudu, a ako se pojave morace da obrazloze to sto su napisali. E sad, sto se tice nekih nedoumica vezano za ZOBS, ili ti zakon o bezbjednosti saobracaj i ZOP, to jest zakon o prekrsajima, uvjek mozete u pisanoj formi traziti misljenje, to jeste tumacenje zakona od strane MUP-a. Posto uglavnom policija krsi ove zakone, ako neko od vas trpi neku stetu uvjek ima nacin da se naplati na sudu. Koliko znam niko jos nije izgubio spor protiv policije :naughty: . Pocevsi od oduzimanja vozacke na dva mjeseca, bez presude sudije, oduzimanje vozila ako si ne registorvan ucestvovao saobracaju i slicno, zatvaranje, to jest odredjivanje pritvora zato sto vozis u pijanom stanju,....sve su to nezakonite radnje, samo sto nesrecni narod ne zna za to i ne trudi se da procita i jedan zakon. Sto se tice izdavanja novcanog naloga za pacanje prekrsaja u sabracaju, ako ste sigurno krivi, moj vam je savjet da tu kaznu platite odma, to jest u roku koji vam je dat, jer u protivnom kazna vam se uvecava za sudske troskove koji ce kasnije doci, plus, necete moci podici vozacku, u slucaju da vam je istekla i da je morate zamijeniti, kao ni saobracajnu prilikom produzenja registracije. U koliko se odlucite da idete na sud,...to je vec druga prica, svakako bi bilo dobro konsultovati nekog pravnika. Licno sam bio svjedok, koliko ljudi se u ovih nekoliko dana iznenadilo kad nisu mogli podici gore pomenuta dokumenta zbog ne placenih kazni. Ista vam je stvar i kad vam onaj lik iz parking servisa napise cestitku sto niste platili parking (mislim da j ebolje platiti50 centi nego kasnije 20 eura ili vise). Sistemi su uvezani i sve se zna, ko placa, ko ne placa. U prilog ovome, je podatak da je za zadnjih tri mjeseca naplaceno oko 750 000 eura kazni od saobracajnih prekrsaja. Eto ja toliko ;)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Ivan Grozni
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Ivan Grozni »

@mexiko
Druze, stvarno veliko hvala na savjetima koje si mi dao.
Tattoo wrote:Ako nisi potpisao zapisnik,mala je vjerovatnoca da ce se policajac pojavit...osim ako nije neki dokoni koji visi po foruma cijeli dan :)
Dobri moj sEverni susEde, hvala na briGi, ali veoma je mala vErovatnoca da se doticni "Law Enforcer from Rozhaye" koristi kompjuterom i posjecuje moto forume, trust me ;) .
A zapisnik jesam potpisao, hebiga :roll: ...

Pozdrav svima.
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

potpisao ne potpisao isto ti se vata.....vjeruj mi...
meni nije ni bilo razgovora sa sudijom...samo sam uso i rekla mi je , posto sam imao dva prekrsaja :( , plati dvije najmanje kazne po 60e i ja sretan izadjoh...jbg...a za jednu nisam bio kriv..mada bi se i za ovu drugu mogao natezat...ali ko te sto pita.... ;) tako da pripremi se za placenj kazne....
Post Reply