Grcka 2012

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Grcka 2012

Post by djodja »

Zdravo drugari. Ja i supruga prosetasmo do Grcke za praznike. Tacnije bii smo do Ioannine i do Krfa i bilo je fenomenalno. Jos uvijek nisam prebacao slike, docim osim aparata nosili smo i kameru i uploadovao sam jedan od video zapisa cisto da vidim kako izgleda, pa reko da ga podijelim sa vama.

Snimak je napravljen na Krfu, vozili smo se iz grada Krfa prema sjevernom dijelu ostrva. Ostatak materijala (slike ivideo zapisi) ce uslijediti (nemam pojma kad) :)

http://www.youtube.com/watch?v=NLN4JsDj ... re=mh_lolz" onclick="window.open(this.href);return false;

Novi video zapis.

http://www.youtube.com/watch?v=RgaZqxzo ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false; (ukoliko link gore ne radi)

Putopis

Pa drugari (i drugarice) evo i slike o kojima sam pricao.

Prvi dan je bio poprilicno… interesantan. Krenuli smo oko 8 i 30, preko Bozaja, produzili pravo za Drac i nastavili obalskim dijelom kroz Albaniju (preko Sarande) prema Grckoj. S obzirom da smo htjeli sto prije da se domognemo Grcke, od prvog dana imamo vrlo malo slika. Oko 8 (po nasem vremenu, Grckom +1) smo bili na granicu, i nekih mozda sat kasnije smo stigli u Ioanninu. Kako god, evo par slika prvog dana.

Image

Image

Image

Sjutra dan smo trebali da idemo za Meteora, ali smo odlucili da provedemo malo vise u Ioannini i da ranije stignemo u Igumenitsu kako bi uhvatili trajekt za Krf. Ioaninna se ispostavila da je bas super grad i bilo mi je drago da smo odlucili da se zadrzimo. Par slika da vidite o cemu pricam

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Autor :)

Image

Jos koja iz Ioaninne

Image

Image

Image

Image

Odatle je puni gas (fenomenlnim) auto putem prema Igumenitsi (putarina za nekih 80ak km 1,40e). Nismo se zadrzavali, vec smo otisli pravo u luku (autoput vodi direktno do luke, jednog dana i mi cemo imati nesto slicno :) ). Par slika iz luke

Image

Image

Domaca ekipa je dosla da nas pozdravi

Image

Image

Nedugo poslije pocinje ukrcavanje. Karta za motor je nekih 12 eura i 10 po osobi (u jednom pravu). Oko sat ipo traje voznja do grada Krfa.

Image

Po pristajanju idemo da obidjemo hotele kako bi se raskomotili i onda setnja po gradu. Noc prije nego smo krenuli, malo smo pogledali na net sto ima u ponudi od hotela i pronasli smo dva koja su bila najinteresantija. Sunset je bio jedan od njih, ujedno i prvi koji smo provjerili ali smo na kraju zakljucili da nam se on najvise svidjeo (dvokrevetna soba sa doruckom 55e, kazu u sezoni da ide do nekih 75e). Nekoliko slike od prvog dana

Image

Image

Drugi dan smo odlucili da na brzinu potrazimo nesto sto me interesovalo, provozamo se ostrvom (dok je najtoplije) i malo kasnije (kad malko zahladi) prosetamo gradom. Ovako je pocelo

Image

Image

E sad, ono sto sam ja htio na brzinu da vidim… su naravno bila predsavnistva Ducati-a i Triumph-a. Svratih u predstavnistvo japanca (da ne imenujem koje jer nebih da nehotice uvrijedim nekoga jer i dalje mislim da Japanci rade odlicne motore ali.. :) ), ali samo da pitam za direkcije do gore navedenih :) Pritom sam saznao da iako na netu postoji, Ducati nema predstavnistva na Krfu. Sa druge strane, Trimph postoji, i reko aj da makar vidim Explorera.

Od prilike tako i bi, s tim sto promasih Explorera za nedjelju dana (dvije nedjelje u odnosu na demo day), ali OK, bijase tamo novi Speed Triple (izgleda felnomenalno), Tiger 800 (odlican, ali mi je drago da sam uzeo 1050) i ujedno bijase Stelvio (osim Triumpha oni su predstavnici Moto Guzzi-a i cini mi se Aprilije). Malo smo se zadrzali i na izlazu mi prilazi procelav covjek koji postavlja standardna pitanja "odakle, gdje i kako" i kad malo bolje pogledah, vidim da nosi kombinezon Triumpha i provaljujem da je on serviser u predstavnistvu (kasnije se ispostavlja da je glavni serviser i ujedno i suvlasnik). Naravno, cim zavrsih ono O u Montenegro uslijedila su tehnicka pitanja na sto je on i pored odlicnog engleskog, samo se nasmijao, mahnio rukom i rekao 'ovamo'. A tamo

Image

Image

Image

Image

Ovo sto vidite je samo dio servisa, imaju Dyno koji ima potpuno asebnu prostoriju sa svim ljepotama koje idu uz njega, i naravno dio garaze u kojem se nalaze rezervni djelovi (koji takodje nisam slikao). Ne znam da li ste primijetili, ali osim Sprinta, tamo je od Triumpha bio samo jos jeda stari Speed Triple (ne cini mi se da sam promasio)... i to bi trebalo nesto da znaci :)

Tigera spojismo na kompjuter, prvo je odradjen update ECU-a (ili nova mapa) a potom je odradjena dijagnostika (koja me odusevila sa kolicinom informacija koju prikazuje) dje je pritom motor dobio izmedju ostalog jedno veliko OK obojeno zelenim (samo da me zena ne cuje, ali ovo je bio highlight putovanja :) )

Obzirom da se moj 'kratak' obilazak malo oduzio jer sam makar sat vremena pricao sa serviserom o svemu i svacemu, naravno i o MTS-u, na cem je on svoje izlaganje (koje bi vjerovatno bilo razumljivije malom caci nego meni) zavrsio sa jednom recenicom… Explorer (covjek je bio na dvodnevni seminar dobio sertifikat za servis i ujedno ga vozio i bio poprilicno zadovoljan sa onim sto je imao priliku da proba i nauci), odlucismo da prvo prosetamo gradom, pa da rucamo, pa da se vozimo ostrvom.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Jedna 'akciona' :)

Image

A onda jos po neki domacin ostrva (wanna be Tiger)

Image

Potom smo krenuli da prosetamo do tvrdjave

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

To je ta boja mora :)

Image

Jos koja slika sa tvrdjave

Image

Image

Image

Image

Image

Potom rucak u tavernu koju se predlozio serviser gdje su porcije bas domacinske a hrana podjednako dobra :) Ne slikah tanjire, ali vjerovacete :)

Po rucku krece setnja ostrvom, provozali smo se do najsjevernije tacke ostrva. Da ne ulazim u detalje, ako odete na Krf obavezno napravite ovaj krug.

Image

Kad stigosmo na sjevernu stranu malo 'okitismo' motor (samo su svatovi falili) :)

Image

Par slika koje su napravljene uz put

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Tiger :)))

Image

I po neki kolega.

Image

Inace jedana interesantna obzervacija, u Grckoj (makar u Ioaninni i Krfu) skoro NIKO ne nosi kacigu. Mislio sam da je to jos samo moguce u Albaniji, ali evo i Grci 'furaju' taj fazon.

Jos koja slika uz put

Image

Image

Image

Image

Image

Malo kasnije, setnja po gradu

Image

Image

U medjuvremenu saznajemo da za prvi maj traekti krecu u 5:45 AM (da ujutro), 6:30AM i tek je sledeci oko 11AM (sto je prekasno). Da slucajno nebi okasnili odlucujemo da se probudimo u 5 kako bi stigli na onaj u 5:45 (6:30 je back up). Tako i bi, i onda je rezultat ovo (BTW 5am po Grckom vremenu je 4AM po nasem, znam da znate, no' reko da napomenem :) )

Image

Malo je palo kunjanje na brodu (koji je bio skoro pun). Uspjeli smo da uhvatimo prvi, a saznali smo da je drugi (6:30) bio dupke pun…

Jos koja slika

Image

Image

Image

Poslije toga iskrcavanje, puni gas za Ioaninnu. Tamo pada dorucak, onda odlicnim putem prema Albaniji (znajuci da cemo se brzo uzeliti puteva po GR).

Odlucili smo da se vratimo centralnim dijelom Albanije (preko Gjirokastera).

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Radosti koje cekaju po Albaniji

Image

Image

Image

Image

Image

Jos po koja slika Albanije

Image

Image

Image

Cisto da imate ideju kuda smo sve prolazili

Image

Image

Image

U Drac (kao i odlasku) se obavezno svarca u Troyu na rucak. Odlicna hrana za dvije osobe 10ak eura. Definitivno najbolja stvar u Albaniji je Troy-a :) Inace vlasnik salje velike pozdrave kolegama iz Crne Gore.

Odatle pravac Skadar i odlucujemo da se ovaj put vratimo preko Sukobina (da nebi morali da vozimo jos po makadamu). Kakav kiks…. Od Sukobina prema Ulcinju radovi, jos gori nego u Albaniji (citaj neutabaniji makadam). Nisam bio zadovoljan :)

Par slika od kuce (nesto su mi se svidjele pa reko da i njih postavim)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

E sad, ko god me poznaje znace da je ovo potpuno ocekivano, za vas ostale… ebaga, nisam mogao da ga 'onakvog parkiram', pa prije nego odemo u garazu

Image

U svakom slucaju, svima preporucujem. Oko 1330 skroz interesantnih i zivopisnik kilometara. Krf je fenomenalan kao i Ioaninna.

Image

Velik pozdrav ekipo.
Last edited by djodja on 08 May 2012 21:39, edited 3 times in total.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Grcka 2012

Post by sLowRider »

Najs!
Kip ap d gud vork, aploud! :)
Hold your horses, man
Freeride
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

i ni da zovnes c c c strasno
risk,is what makes life worth living.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

svaka vam cast! :clap: ovaj snimak je odlican. bilo bi dobro da nastavis sa postavljanjem slika. :)
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

Nesto mi se cini da ti dobro ide ovaj Trifun.

Svaka cast i postavi slike :clap:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Bravo, mogli smo se srest jer sam i ja bio sa drugarima kombijom sivijom u te krajeve . Prolazijo kroz Janinu , bio do Meteora, Soluna i Svete gore . poz
+1389+
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Vazda sam se čudio što ljudi idu u Grčku da se grče kad mogu u Prčanj da se... kupaju kao ljudi, jel'te ;)
Šala mala, nego bogami ti ovaj Trifun mete mašala fino... a za ono preko pune na početku klipa neću ništa da kometarišem 8-)
Nego daj te slike tj. putopis da meračimo...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

:clap: :clap: :clap:
svaka cast
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
njanji
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: YAMAHA XT660X BMW R25 1954

Post by njanji »

koja je ovo kamera u sto je dobra :mrgreen: a dodjite dodjite kod nas u Prcanj da se ... kupate :lol:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

djodja burzuju :mrgreen:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply