Snimak je napravljen na Krfu, vozili smo se iz grada Krfa prema sjevernom dijelu ostrva. Ostatak materijala (slike ivideo zapisi) ce uslijediti (nemam pojma kad)
http://www.youtube.com/watch?v=NLN4JsDj ... re=mh_lolz" onclick="window.open(this.href);return false;
Novi video zapis.
http://www.youtube.com/watch?v=RgaZqxzo ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false; (ukoliko link gore ne radi)
Putopis
Pa drugari (i drugarice) evo i slike o kojima sam pricao.
Prvi dan je bio poprilicno… interesantan. Krenuli smo oko 8 i 30, preko Bozaja, produzili pravo za Drac i nastavili obalskim dijelom kroz Albaniju (preko Sarande) prema Grckoj. S obzirom da smo htjeli sto prije da se domognemo Grcke, od prvog dana imamo vrlo malo slika. Oko 8 (po nasem vremenu, Grckom +1) smo bili na granicu, i nekih mozda sat kasnije smo stigli u Ioanninu. Kako god, evo par slika prvog dana.

Sjutra dan smo trebali da idemo za Meteora, ali smo odlucili da provedemo malo vise u Ioannini i da ranije stignemo u Igumenitsu kako bi uhvatili trajekt za Krf. Ioaninna se ispostavila da je bas super grad i bilo mi je drago da smo odlucili da se zadrzimo. Par slika da vidite o cemu pricam

Autor

Jos koja iz Ioaninne

Odatle je puni gas (fenomenlnim) auto putem prema Igumenitsi (putarina za nekih 80ak km 1,40e). Nismo se zadrzavali, vec smo otisli pravo u luku (autoput vodi direktno do luke, jednog dana i mi cemo imati nesto slicno

Domaca ekipa je dosla da nas pozdravi

Nedugo poslije pocinje ukrcavanje. Karta za motor je nekih 12 eura i 10 po osobi (u jednom pravu). Oko sat ipo traje voznja do grada Krfa.

Po pristajanju idemo da obidjemo hotele kako bi se raskomotili i onda setnja po gradu. Noc prije nego smo krenuli, malo smo pogledali na net sto ima u ponudi od hotela i pronasli smo dva koja su bila najinteresantija. Sunset je bio jedan od njih, ujedno i prvi koji smo provjerili ali smo na kraju zakljucili da nam se on najvise svidjeo (dvokrevetna soba sa doruckom 55e, kazu u sezoni da ide do nekih 75e). Nekoliko slike od prvog dana

Drugi dan smo odlucili da na brzinu potrazimo nesto sto me interesovalo, provozamo se ostrvom (dok je najtoplije) i malo kasnije (kad malko zahladi) prosetamo gradom. Ovako je pocelo

E sad, ono sto sam ja htio na brzinu da vidim… su naravno bila predsavnistva Ducati-a i Triumph-a. Svratih u predstavnistvo japanca (da ne imenujem koje jer nebih da nehotice uvrijedim nekoga jer i dalje mislim da Japanci rade odlicne motore ali..
Od prilike tako i bi, s tim sto promasih Explorera za nedjelju dana (dvije nedjelje u odnosu na demo day), ali OK, bijase tamo novi Speed Triple (izgleda felnomenalno), Tiger 800 (odlican, ali mi je drago da sam uzeo 1050) i ujedno bijase Stelvio (osim Triumpha oni su predstavnici Moto Guzzi-a i cini mi se Aprilije). Malo smo se zadrzali i na izlazu mi prilazi procelav covjek koji postavlja standardna pitanja "odakle, gdje i kako" i kad malo bolje pogledah, vidim da nosi kombinezon Triumpha i provaljujem da je on serviser u predstavnistvu (kasnije se ispostavlja da je glavni serviser i ujedno i suvlasnik). Naravno, cim zavrsih ono O u Montenegro uslijedila su tehnicka pitanja na sto je on i pored odlicnog engleskog, samo se nasmijao, mahnio rukom i rekao 'ovamo'. A tamo

Ovo sto vidite je samo dio servisa, imaju Dyno koji ima potpuno asebnu prostoriju sa svim ljepotama koje idu uz njega, i naravno dio garaze u kojem se nalaze rezervni djelovi (koji takodje nisam slikao). Ne znam da li ste primijetili, ali osim Sprinta, tamo je od Triumpha bio samo jos jeda stari Speed Triple (ne cini mi se da sam promasio)... i to bi trebalo nesto da znaci
Tigera spojismo na kompjuter, prvo je odradjen update ECU-a (ili nova mapa) a potom je odradjena dijagnostika (koja me odusevila sa kolicinom informacija koju prikazuje) dje je pritom motor dobio izmedju ostalog jedno veliko OK obojeno zelenim (samo da me zena ne cuje, ali ovo je bio highlight putovanja
Obzirom da se moj 'kratak' obilazak malo oduzio jer sam makar sat vremena pricao sa serviserom o svemu i svacemu, naravno i o MTS-u, na cem je on svoje izlaganje (koje bi vjerovatno bilo razumljivije malom caci nego meni) zavrsio sa jednom recenicom… Explorer (covjek je bio na dvodnevni seminar dobio sertifikat za servis i ujedno ga vozio i bio poprilicno zadovoljan sa onim sto je imao priliku da proba i nauci), odlucismo da prvo prosetamo gradom, pa da rucamo, pa da se vozimo ostrvom.

Jedna 'akciona'

A onda jos po neki domacin ostrva (wanna be Tiger)

Potom smo krenuli da prosetamo do tvrdjave

To je ta boja mora

Jos koja slika sa tvrdjave

Potom rucak u tavernu koju se predlozio serviser gdje su porcije bas domacinske a hrana podjednako dobra
Po rucku krece setnja ostrvom, provozali smo se do najsjevernije tacke ostrva. Da ne ulazim u detalje, ako odete na Krf obavezno napravite ovaj krug.

Kad stigosmo na sjevernu stranu malo 'okitismo' motor (samo su svatovi falili)

Par slika koje su napravljene uz put

Tiger

I po neki kolega.

Inace jedana interesantna obzervacija, u Grckoj (makar u Ioaninni i Krfu) skoro NIKO ne nosi kacigu. Mislio sam da je to jos samo moguce u Albaniji, ali evo i Grci 'furaju' taj fazon.
Jos koja slika uz put

Malo kasnije, setnja po gradu

U medjuvremenu saznajemo da za prvi maj traekti krecu u 5:45 AM (da ujutro), 6:30AM i tek je sledeci oko 11AM (sto je prekasno). Da slucajno nebi okasnili odlucujemo da se probudimo u 5 kako bi stigli na onaj u 5:45 (6:30 je back up). Tako i bi, i onda je rezultat ovo (BTW 5am po Grckom vremenu je 4AM po nasem, znam da znate, no' reko da napomenem

Malo je palo kunjanje na brodu (koji je bio skoro pun). Uspjeli smo da uhvatimo prvi, a saznali smo da je drugi (6:30) bio dupke pun…
Jos koja slika

Poslije toga iskrcavanje, puni gas za Ioaninnu. Tamo pada dorucak, onda odlicnim putem prema Albaniji (znajuci da cemo se brzo uzeliti puteva po GR).
Odlucili smo da se vratimo centralnim dijelom Albanije (preko Gjirokastera).

Radosti koje cekaju po Albaniji

Jos po koja slika Albanije

Cisto da imate ideju kuda smo sve prolazili

U Drac (kao i odlasku) se obavezno svarca u Troyu na rucak. Odlicna hrana za dvije osobe 10ak eura. Definitivno najbolja stvar u Albaniji je Troy-a
Odatle pravac Skadar i odlucujemo da se ovaj put vratimo preko Sukobina (da nebi morali da vozimo jos po makadamu). Kakav kiks…. Od Sukobina prema Ulcinju radovi, jos gori nego u Albaniji (citaj neutabaniji makadam). Nisam bio zadovoljan
Par slika od kuce (nesto su mi se svidjele pa reko da i njih postavim)

E sad, ko god me poznaje znace da je ovo potpuno ocekivano, za vas ostale… ebaga, nisam mogao da ga 'onakvog parkiram', pa prije nego odemo u garazu

U svakom slucaju, svima preporucujem. Oko 1330 skroz interesantnih i zivopisnik kilometara. Krf je fenomenalan kao i Ioaninna.

Velik pozdrav ekipo.