Sta radite kad vam traže da provozau vaš motor?

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Sta radite kad vam traže da provozau vaš motor?

Post by caesar »

Da, i meni se to desilo i to prije neki dan, a danas naletjeh na ovaj tekst. Moram priznati da sam bio iznenađen koliko mi je neugodno bilo. Spetljah se i jedva izvukoh pod izgovorom da sam tek promjenio kočnice i da sam u fazi testiranja :confusion-helpsos: :confusion-shrug: . Posle sam bio bijesan :angry-screaming: na sebe što nisam samo rekao momku NE i potapšao ga po ramenu uz osmjeh.Valjda se to ne traži dok ti neko to ne ponudi. Nekulturno i po tekstu dolje. Nauk meni za drugi put :violin: .

http://www.cycleworld.com/2012/10/19/th ... orcycling/" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Re: Sta radite kad vam traže da provozau vaš motor?

Post by jagerbd »

kratko i jasno NE, osim ako ne znam vrlo dobro o kome se rradi i sta moze :)
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Tako se meni desilo na Bioce prije 2 godine. Vracao sam se iz BG-a stao pored neke kafancuge da protegnem noge. Tamo sjede neki lokalni, pitaju za motor standardna pitanja,koliko ide,koliko kubika itd. Kad jedan kaze mogu li ja krug? Ja kazem naravno, vataj krugove oko motora koliko hoces samo nemoj sjedat na njega. :lol: Tu svi u smjeh, ja kacigu na glavu i po gasu.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

jagerbd wrote:kratko i jasno NE, osim ako ne znam vrlo dobro o kome se radi i sta moze :)
Ista stvar i kod mene.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Vako je moje iskustvo... Taman kupio Kawasakia na satu cca 1.500 km ni toliko, odem sa drugom na kupanje na Adu, on odusevljen sa voznjom i u povratku stajemo u Bar on kaze daj da " ufatim krug", znas da vozis veli znam... Sjde covjek na Kawu upali i pita me a dje dodje prva, ja taman da ga zaustavim on nekajo nadje prvu i ode... E sad gledam na bulevar odakle ce da dodje hitna ili policija jer nema sanse da nece pasti... Prodje jedno 20 min kad evo ga i kaze " uf Slave znas sto mi se desilo" reko znam pao si sa motora... On je nekako uspio da se zaustavi i kada je htio da ga okrene samo je pustio kvacilo i prevrnuo motor na sebe iz mjesta...
Nihe bila velika steta rucica od kvacila, retrovizor i mala ogebotina na bocnu plastiku...
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

E tu se postavlja ono pitanje prosarano duginim bojama: bi li da drugu?
Hold your horses, man
Freeride
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Svakom ko ima motor i za koga znam da umije da vozi uvijek cu dati da provoza moj motor. Ono sto me uvijek zabrinjava je da se i najboljem vozacu moze desiti nezgoda i da se moze povrijediti. A desavalo mi se dok sjedim u kafani da mi pridje covjek koga ne poznajem i da mi trazi motor da se provoza, odgovor je bio ne dam.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Zena, puska i auto, u ovom slucaju motor, se ne daju nikome. Pa ko se ljuti neka se ljuti, njemu na obraz :snooty:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Ma dam svakom...
samo prije kretanja napomenem novom potencijalnom vlasniku koliko mu je uglavu da posle nebi bilo zabune
+1389+
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

Post by bu2rider »

pa generalno ne..ali sto kaye jeger...dajem onima koji imaju motor i voye se samnom ili u nekoga u koga bas imam povjerenje...inace mi niko i ne trazi 8-) 8-)
a
NikGold wrote:Ma dam svakom...
samo prije kretanja napomenem novom potencijalnom vlasniku koliko mu je uglavu da posle nebi bilo zabune
a ovo je ziva istina..jedan lika kad je prodavao motor dao potenijalnom kupcu da proba i trce ljudi i vele pao je ovaj s motora...a nije pao no ga kupio :D :D
Post Reply