Djir do Montenegra i nazad

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
milanezi
Stoper
Stoper
Vozim: SUZUKI DL650A K8

Djir do Montenegra i nazad

Post by milanezi »

Evo kolege da se i ja predstavim jednim putovanjem do Crne Gore.Beše to u Junu mesecu ove godine,mada sam dolazio i u Avgustu pa će biti slike sa oba puta.Na početku sezone sam pazario V stroma 650 baš zbog daljih putovanja koje planiram u toku sledeće godine ako Bog da!Inače pre njega sam vozio Suzuki GSX 650F i još uvek patim pomalo za njim!Kao što rekoh i u predstavljanju imam vikendicu u Baru tačnije zeleni pojas ono brdo gde su Rusi.Kako su moji dolazili malo ranije,sve je očišćeno,sredjeno i spremno za odmor.Na odmor idem sa devojkom koja je zadužena i za fotografisanje.Konačno je svanula Subota i vreme za polazak.Stvari su spakovane dan ranije i ostalo je samo da se zakače koferi na stromče i gaaaas! Kilometražu resetujem na nulu i tankujem ga punog da bi proverio potrošnju,mada znam da je štedljiv ko upaljač,ipak je to Suzuki :D,jel tako dexbudva?
Image
Krenuli smo i peglamo Ibarskom!
Image
Image
Image
Ubrzo stižemo na Rudnik,ali ne stajemo nego produžavamo dalje prema Zlatiboru!
Image
Posle Čačka idemo Ovčarsko-Kablarskom klisurom i uživamo u lepim prizorima!

Image
Image
Prolazimo Užice i ubrzo stižemo do skretanja na Zlatibor,a mi nastavljamo pravo prema N.Varoši.
Image
Odatle kreće baš dobar put,peglam ga muški i u maltene svakoj krivini fuzasteri kače po asfaltu :dance: .
Image
Prvu pauzu pravimo posle tačno 238km u Prijepolju da tankamo motor i sipam tačno 9,99 litara,što znači potrošnja 4,2! Nisam očekivao ovako nisku potrošnju,s obzirom da je imao 3 prepuna kofera,tank torbu i nas dvoje,ali ipak Suzuki je to!
Image
Drugu i poslednju pauzu pravimo odmah iza granice,lep restoran i ambijent na reci Lim,ali čorba nikakva!
Image
Image
Stižemo do Morače kad se navuče neki oblak i poče padati kao iz kabla,vozimo 10-ak minuta po pljusku i prestade odjednom kao što je i počela.Stižemo u PG,termometar na pumpi pokazuje 38 stepeni!
ImageSkadarsko jezero
Prolazimo naplatnu rampu i gas kroz Sozinu!
Image
More,more,more!
Image
Ako vam se svidja nastavak kasnije!
Last edited by milanezi on 06 Nov 2012 20:56, edited 1 time in total.
Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i jos čudnije kako nam često bas to malo nedostaje. {Ivo Andrić)
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: Djir do Montenegra i nazad

Post by sLowRider »

Pliz!
Hold your horses, man
Freeride
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

....i dalje :( ajd nastavak... Sreca da nemas kofere kao dexbudva, morao mi tunel da placas kao za auto :lol:
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

SlavkoPejovic wrote:....i dalje :( ajd nastavak... Sreca da nemas kofere kao dexbudva, morao mi tunel da placas kao za auto :lol:
Hahahhahahhahahahhahahha koji si ti ludak :lol: hahahahhahha sledeci put sa spica na bracu do smjestaja ides u koferu :dance: :dance: :dance:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
milanezi
Stoper
Stoper

Post by milanezi »

Raspakovali smo se i paljba u grad na pićence i da se opskrbimo sa namirnicama naravno u Voli! Pošto smo prešli 470km,umor nas je polako stizao i brzo utonusmo u san.Sutradan osvanu lep i sunčan dan kao i svi ostali na ovom odmoru.
Pogled sa terase!
Image
Mala bila vredna,spremila doručak dok sam ja spavao.
Image
Odlučismo da taj dan provedemo u Baru.Spustismo se do centra i do Luke.Primetih da se Bar baš izgradio,svake godine nove zgrade i objekti.inače ovde letujem od 89 godine.
Sa desne strane ove slike je nekad bila velika Robna kuća,tu su mi Ćale i Keva kupili Poniku-bicikl plavi metalik i doterali na krovu jugića u Srbiju.
Image
Stromić pozira.
Image
Image
Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni i jos čudnije kako nam često bas to malo nedostaje. {Ivo Andrić)
Vladika
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda XLV650 Transalp

Post by Vladika »

Bravo, sada se meni ide za Bar, od nekuda. Ma nije bitno odakle, samo da se dodje do luke! :D :D

A lijep je ovaj Strom.
markobr
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350

Post by markobr »

Ja sam iz Bara pa se sledeći put javi da popijemo piće i provozamo se malo zajedno. Dobro putovanje i lijep motor. :D
milanezi
Stoper
Stoper

Post by milanezi »

Posle šetnje po centru odosmo na gradsku plažu na kupanje.Tražim mesto i parkiram stroma pored ovog zanimljivo istetoviranog čoveka!
Image
Image
Taj dan je proveden u kupanju,sunčanju i izležavanju do samo predveče.
Sutradan doručkujemo u Puleni,a šta drugo nego picu.
Image
Lepšu picu nisam jeo u celoj CG,ako neko zna gde ima bolja neka kaže da se proba sledeće godine! :D Posle doručka pada dogovor da se provozamo do Kotora.Dan je sunčan,ne previše topao,saobraćaj nije previše gust idealno vreme za vožnju! Primećujem dosta Italijana,kao po pravilu svi voze BMW GS naravno 1200,mada videh i par njih na Vespama PX! :clap: Možda će vam zvučati glupo,ali taj osećaj vožnje motora pored mora u meni budi neku sreću i spokojstvo.Viziri na kacigama su podignuti,kez od uva do uva i krenusmo polako ka zalivu!
Put je dobar,a predeli kao u filmu!
Image
Image
Image
Naravno stajemo na vidikovac iznad SV.Stefana i fotkanje!
Image
Stromić lepo požuteo na Suncu :lol:
Image
Ovaj sa "brzim naočarima" sam Ja!
Image
Počeše da svraćaju autobusi sa turistima i mi krenusmo dalje.Inače na ovaj vidikovac smo stajali svaki put kad bi prolazili,a prolazili smo svaki dan :dance:
milanezi
Stoper
Stoper

Post by milanezi »

Kod Tivta skrenusmo u tunel i izadjosmo pravo u Kotor.Po meni Kotor je najlepši grad u Crnoj Gori.Parkirasmo ispred Starog grada na plato.
Image
Image

Image
A preko puta kruzeri sa strancima i lepe jahte.
Image
Image
Kako spustih ćopak tako nam pridjoše čovek i žena u biciklističkim trikoima.Videli BG table pa prišli da popričaju malo sa nama,oni su iz Beograda,oduševljeni su što smo došli motorom na more.Ja ih gledam i neverujem,imaju oko 60 godina i peglaju te biciklentine po primorju,dal ću ja moći da se popenjem na bicikl u njihovim godinama!Svaka im čast!
Evo i njih
Image
Udjosmo u Stari Grad da se malo osvežimo,ova moja samo gleda po buticima,mene naravno to ne zanima pa malo ja slikam!
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by milanezi on 06 Nov 2012 20:57, edited 1 time in total.
milanezi
Stoper
Stoper

Post by milanezi »

Kako izadjosmo i krenusmo ka motoru,startova me neka novinarka.Izlazi knjiga Govorimo Srpski i u vezi promocije zamoli me da kažem neku reč o Srpskom jeziku i kulturi,odakle smo,šta radimo,gde idemo itd.Rekoh ja par rečenica,snimi ona diktafonom i slika mene i Mariju.Kaže izlazite sutra u novinama Dan.I stvarno izadjosmo sutradan u koloru :lol: :lol: :lol:
Image
Image
Nastaviće se!
Post Reply