kazne za nepropisno parkiranje

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
nanica
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: tomos twister

kazne za nepropisno parkiranje

Post by nanica »

Prije nekoliko dana mi je stiglo obavestenje da trebam da podigem kaznu za nepropisno parkiranje, naravno motorom jer auto nemam, i kazna je 20 eura... To jednostavno nisam mogla da shvatim.. Da li se jos nekome desilo ovako nesto?
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: kazne za nepropisno parkiranje

Post by DrMracni »

o_O dje ti je bio parkiran?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
nanica
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: tomos twister

Post by nanica »

Pojma nemam jos nisam podigla prijavu... A gdje god da je, svuda se inace parkiramo, nisam nikome u kucu s motorom usla :D
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

to te neko zeza oce tako da se smuva sa tobom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Mrzni bajkeri koji misle ako se natrackaju Denimom, za muskarca koji me mora da pita, da mogu svudje da se parkiraju.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

je li to u pg? nisam jos cuo za motor da pisu kaznu zbog parkiranja :think:
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Kolko ja znam, ekipi odavde su kod veveve-a ispisali kazne za parkiranje, ali to je bilo samo jednom, pod Mugijevom palicom.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ja bih rado pitao nekoga po je pravnik po struci, da mi nesto objasni,nesto mi nije bas najjasnije. Da li nepropisno parkirannje moze da bude istovremeno i saobracajni i komunalni prekrsaj? Jer koliko mi se cini i jedni i drugi kaznjavaju, to jest pisu prekrsajne prijave,i policajci i komunalci, a pretpostavljam da se svako poziva na zakon koji je u njegovoj nadleznosti :think: Za neporpisno parkiranje, trebalo bi da je nadlezna Uprava policije, to jest saobracajna policija, jer to konkretno pise u zakonu o bebjednosti saobracaja na putevina, za sto je nadlezna UP. E sad, kako komunalna policija moze da pise prekrsajne naloge za to, to smao oni znaju. U redu sto trazi da se plati odnosenje vozila paukom, mada koliko sam nacuo ima i dalje neka stvar u tome sto nije bas u skladu sa nekim zakonom, moguce i ustavom, ne znam tacno bez da lupam. Tako, ako ima neko kome je pravo struka, amo moze da mi razjasni ovo bio bih zahvalan.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Black cruiser

Post by DODAMAN »

Samo cekam da mi neko naplati kaznu za nepropisno parkiranje :angry-tappingfoot: Odmah bi uslijedila zalba zbog urbanisticko-neprojektovanih tandara-mandara parking mjesta za motocikle. U centru Bara, kada je sezona, se ne mozi naci slobodan parking prostor za automobile, a ako kakvim slucajem parkirate motor na auto parkingu desice vam se dam ga neko ladno isparkira i uparkira auto. Pa dje drugo da parkiramo nego na trotoar
Post Reply