Citao sam po internetu o turbinama i naisao na neki f1 turbinu koju su dizajnirali f1 strucnjaci. F1 turbina po pricama povecava dotok vazduha, povecaje snagu motora smanjuje porosnju. Interesuje me sto mislite o tome da li funkcionise i ma li gdje da se kupi u cg evo lin sa slikom.
http://www.njuskalo.hr/image-w450/tunin ... 792265.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://item.mobileweb.ebay.com/viewitem ... cmd=VIDESC" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaboravio sam da kazem da moze da se montira i na motore, skutere, auta,....
Turbina
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
Re: Turbina
Jedan moj drug ima ovu zezanciju na golfa 3 gti.... e sad njegovo iskustvo, kako mi je on rekao, samo promjeni zvuk motora...potrošnja i snaga su ostale iste.
Pogledaj možda na nekom od tuning foruma ima li šta o ovome detaljnije....
Pogledaj možda na nekom od tuning foruma ima li šta o ovome detaljnije....
-
RunnerSP
- Stoper

- Vozim: Gilera Runner SP 70
A ima li gdje kod nas da se kupi?? Gdje ti je drug kupio??? hvala unaprijed 
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
On je to preko ebaya narčio koliko ja znam. Aćimići imaju sad radnju u kojoj ima dosta djelova za tuning pa probaj tamo da se informišeš 
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Mislim da svaka turbina povecava dotok vazduha, a cim pise, povecava snagu a smanjuje potrosnju pa jos i F1.....mislim....cini mi se da je to bacena para. Cini mi se da je bilo rasprave oko toga nedje ranije na forumu, procackaj malo, mislim da ces naci.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Ova turbina samo daje odredjeni zvuk i ne povecava snagu nego je cak smanjuje. Sa F1 nema nikakve veze, osim ovog lijepo uradjenog natpisa. I ne ocekuj previse od jeftinog kineskog proizvoda koji kosta petnaestak dolara.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Турбина без чиповања ти ништа не ваља

Има све да се купи у Гинташ код оног те продаје играчке
Има све да се купи у Гинташ код оног те продаје играчке
+1389+
- Du-Monster
- Silovatelj krivina

- Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S - Location: Dubrovnik
U f1 su se zadnji put koristile turbine prije nekin 35 godina, mozda i vise.
Ovo na slici je puhalo. Oliti komad cijevi sa dva ventilatora u njoj. Prosjecnoj, ili cak poluretardiranoj osobi treba nekih par sati da nesto slicno napravi u kucnoj radinosti.
Cijene turbina se krecu u okrugu od par tisuca eura, a ovaj komad cijevi sa dva puhala u njoj ima cijenu cevapa i politrene tocene pive.
Nadam se da se ovi povise mene salu na racun ovoga

Ovo na slici je puhalo. Oliti komad cijevi sa dva ventilatora u njoj. Prosjecnoj, ili cak poluretardiranoj osobi treba nekih par sati da nesto slicno napravi u kucnoj radinosti.
Cijene turbina se krecu u okrugu od par tisuca eura, a ovaj komad cijevi sa dva puhala u njoj ima cijenu cevapa i politrene tocene pive.
Nadam se da se ovi povise mene salu na racun ovoga
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.

http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
- LuTheDuck
- Grijač guma

- Vozim: uglavnom mene vozaju
Ako krenemo od pretpostavke da stvarno funkcionise i da ima neki ucica - dje ce to neko na golfa vidjet... ili ja na clia da ga bacim
Ista prica ko sa tuning chipovima
A kako kad trosi 5-6 litara auta da mu smanji potrosnju 20%... mislim na moju kilometrazu da to moze, ja bi osjetio na budzet razliku, ali u praksi NE MOZE...
I dobar chip vrijedi samo na nekog ronca od auta ma kad ti skine 2l na stoju kilometrica sve nogama u guzicu
A kako kad trosi 5-6 litara auta da mu smanji potrosnju 20%... mislim na moju kilometrazu da to moze, ja bi osjetio na budzet razliku, ali u praksi NE MOZE...
I dobar chip vrijedi samo na nekog ronca od auta ma kad ti skine 2l na stoju kilometrica sve nogama u guzicu
I was born to be the best, number one and nothing less
- Ljubishnja
- Grijač guma

- Vozim: KTM EXC 450
Svrha ove "turbine" je da vazduh koji prodje kroz nju centrifugalno zavrti i kao na taj nacin ubrza dotok istog,moj drug vec PROBO I TO NE FERCERA kako treba
.Ukartko sr..e kroz gusto gr..e.