Još nešto gledao sam po Srbiji i Hrvatskoj ima dosta dobrih polovnih motora za pristojne cijene, može li se to dovest kod nas i kako ide procedura?
Pomoć oko kupovine motora?
-
markobr
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350 - Location: Bar
Pomoć oko kupovine motora?
Već neko vrijeme planiram da mijenjam motor. Riješio sam da uzmem neki touring/enduro. Meni se iz te grupe motora najviše dopada Suzuki V strom 650. E sad mene interesuju vaša mišljenja i prijedlozi za neke druge motore a i za ovaj Suzuki. Gledao sam razne testove i poređenja, što časopisa što po stranija foruma. Uglavno hvale BMW i KTM ali to je daleko za sada. Od ovih jeftinijih (ali ne i gorih) varijanti najviše mi se dopada Suzuki takođe i za njega sam čuo dosta pozitivnih komentara i kritika. E sad recite što mislite. Cilj su mi uglavnom putovanja, asfalt a nekad može i makadam
Još nešto gledao sam po Srbiji i Hrvatskoj ima dosta dobrih polovnih motora za pristojne cijene, može li se to dovest kod nas i kako ide procedura?
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Re: Pomoć oko kupovine motora?
može se dovest ali štogod da dovedeš moraćeš platit 17%PDV na cijenu koju si platio motor. Mislim da je ukinuta carina za sva vozila proizvedena u EU, tako da ako kupiš evropski motor ne plaćaš carinu.
što se izbora tiče V Strom se pokazao kao dosta pouzdan motor uz dosta korektnu cijenu. voli asfalt, može sić s njega bez problema i redovni servisi nisu u krv skupi.
ako se ipak odlučiš na BMW varijantu vrlo radu ću ti prodat svoj motor
što se izbora tiče V Strom se pokazao kao dosta pouzdan motor uz dosta korektnu cijenu. voli asfalt, može sić s njega bez problema i redovni servisi nisu u krv skupi.
ako se ipak odlučiš na BMW varijantu vrlo radu ću ti prodat svoj motor
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Ako uvoziš stroma računaj na 25% troškova ali mislim da je to nepotrebno, ima kod nas odlično očuvanih. To što se rijetko prodaju dovoljno govori koliko su vlasnici zadovoljni stromom. Drugar prodaje novi model stroma, ima ovde oglas ili me kontaktiraj ako te taj interesuje.
Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-
markobr
- Grijač guma

Pa kod nas skoro i da ih nema na prodaju. Juče sam jedan našao u oglasima i to je to. Zato pitam za uvoz.
Galiote gledao sam taj oglas, iskreno nemam sad para toliko. Ja planiram oko 5000 da potrošim na kupovinu i to da prodam moj motor i da dodam malo para ako treba ili da sa nekim pravim zamjenu ili tako nešto.
Galiote gledao sam taj oglas, iskreno nemam sad para toliko. Ja planiram oko 5000 da potrošim na kupovinu i to da prodam moj motor i da dodam malo para ako treba ili da sa nekim pravim zamjenu ili tako nešto.
- Falco
- Grijač guma

- Vozim: V-Strom DL 650 K9
Re: AW: Pomoć oko kupovine motora?
Ja vozim Stroma i mogu ga najtoplije preporucit. Izuzetno pouzdan motocikl kojim mozes na put oko svijeta, a isto tako na krace ture. Noviji model je bolji ali se meni manje dopada.
Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2
Pozdrav lijevom!
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
imas onaj na autodiler ako je dobro ocuvan ne plasi se sto je presao 40,000km to je smijesna cifra, nego smo mi cudan narod.
odlican motor nema sta... probaj takodje i versysa jako slican motor
odlican motor nema sta... probaj takodje i versysa jako slican motor
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
I Honda xl 700 v transalp spada u ovu kategoriju, dvocilindricni V agregat, dosta snage i obrtnog momenta za putovanja, zicani tockovi od 19 i 17 inca, sa odgovarajucim gumama moze dobro i po makadamu.
-
Rvasanin
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki Versys 650
Ja cu ti dat Versysa da provozas koji dan ako oces, ali mislim da je Strom mnogo svestraniji motor on njega, i potpuno drugaciji za voznju, vise orjentisan za duge i udobnije voznje, a i mnogo mu lakse pase makadam od Versysa. Mislim da ti je izbor pravi, a ovo sto gore neko rece - taj sto je presao 40.000km je kao nov, samo da je dobro odrzavan. Nas narod je bolestan kad je kilometraza u pitanju, a ti motori tu kilometrazu ne osjecaju. Ako sto mogu da pomognem, tu sam, javljaj.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
markobr
- Grijač guma

Gledao sam taj sa oglasa i sviđa mi se ali je problem što čovjeku trebaju pare a ja dok mog ne prodam nemam para
Već sam ga kontaktirao.
To što se tiče kilometraže i ja mislim da nema veze i da to nije neka kilometraža, nisam neki koji gleda puno na km ako je motor održavan i ako je pažen.
@Rvasanin
Hvala puno.
Već sam ga kontaktirao.
To što se tiče kilometraže i ja mislim da nema veze i da to nije neka kilometraža, nisam neki koji gleda puno na km ako je motor održavan i ako je pažen.
@Rvasanin
Hvala puno.
-
Ivan Grozni
- Silovatelj krivina

- Vozim: V-strom DL650
Djes' sugradjanine
,
Malo je tema na ovom forumu dje moze da dodje do izrazaja moje "strucno" misljenje, ali ovo je, eto, jedna od njih
.
Daklem, mali strom je pravi motor za pocetnike, tj. one koji sebe traze u moto-prici. Ima izvanredan agregat koji ne trosi puno, ali na zalost nedostaju mu kocnice koje ce u potpunosti taj agregat da isprate. Mana im je los lim koji je koristen u izradi rezervoara (posebno su zahvaceni k7 i k8 modeli, pa isti znaju da korodiraju i da prave probleme ako se ostave prazni duzi vremenski period). Ljudi koji su imali ovaj problem, medju kojima sam i ja
, su ga rjesavali na razne nacine: elektrolizom, ispiranjem rezervoara, zamjenom pumpe goriva, cak i zamjenom rezervoara... Eto sada koliko vidim pojavilo se sredstvo za "dezinfekciju
" tj. stvaranje milimetarskog filma po obodu rezervoara koji trajno rjesava problem, a kosta nekih 40-tak eura.
Sto se udobnosti tice, znam da je ova kategorija subjektivna, ali cini mi se da u njegovom cjenovnom rangu ima malo motora koji mogu da mu pariraju.
To bi bilo to za sada. Tebi nek je srecna kupovina, i znaj da sa kupovinom stroma nej pogrijesit nimalo
.
Pozdrav.
Malo je tema na ovom forumu dje moze da dodje do izrazaja moje "strucno" misljenje, ali ovo je, eto, jedna od njih
Daklem, mali strom je pravi motor za pocetnike, tj. one koji sebe traze u moto-prici. Ima izvanredan agregat koji ne trosi puno, ali na zalost nedostaju mu kocnice koje ce u potpunosti taj agregat da isprate. Mana im je los lim koji je koristen u izradi rezervoara (posebno su zahvaceni k7 i k8 modeli, pa isti znaju da korodiraju i da prave probleme ako se ostave prazni duzi vremenski period). Ljudi koji su imali ovaj problem, medju kojima sam i ja
Sto se udobnosti tice, znam da je ova kategorija subjektivna, ali cini mi se da u njegovom cjenovnom rangu ima malo motora koji mogu da mu pariraju.
To bi bilo to za sada. Tebi nek je srecna kupovina, i znaj da sa kupovinom stroma nej pogrijesit nimalo
Pozdrav.
Last edited by Ivan Grozni on 02 Feb 2013 11:40, edited 1 time in total.
"Mene, ako se sete na Dan bezbednosti, sete se, ako se ne sete, nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put"