Da nije ko za druzenje do Alpa ?
-
dule
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 ADV
Da nije ko za druzenje do Alpa ?
Evo vec duze vrijeme mastam o ovom putovanju, naravno do sad su bile problem samo pare e sad kad su se skupile sad se samo ceka ljeto. Gledam sto vise da obidjem a da se sve to uklopi u moj mali budzet.Planiram da put traje oko 7 do 8 dana , ukupna kilometraza bi bila oko 3200-3500 km. Uglavnom sve sam rijesio sto mi je bilo potrebno , mape spremne , svaki provoj obiljezen, jos samo malo da se informisem za smjestaj i to je to. Jedini problem koji je ostao je kad krenuti na put u kojem mjesecu, i najvise sto me muci jes to sto nema neko da mi pravi drustvo, a sam da idem nije fora
.E sad ako je neko planirao na ljeto isto ovo obici vrlo rado bi mu se pridruzio ili neko meni da se pridruzi, kako god . Ako je ko za nek se javi 
-
SlavkoPejovic
- Test vozač kaskader

- Vozim: Aprilia Caponord 1200
Re: Da nije ko za druzenje do Alpa ?
Dule...lijep plan planiras... Ja sam isao dvije godine za redom i ove cu ako me grom ne ubije ili slicno...
Moj predlog ti je da odes zadnje dvije sedmice sedmog mjeseca il zadnju sedmicu osmog... Tako ces izbjeci najvece guzve feragosta i najskuplje cijene smjestaja a uhvatiti lijepo vrijeme sto je vise nego vazno (stelvio je ako se ne varam 2.500 m)...
E sad koliko si prevoja zacrtao ne znam planiras li i Grossglokner i okolinu ili sela rondu, Stelvio... Jer osim ovih najpoznatijih postoji barem pet puta jos toliko...
Daj jos malo podataka o planu puta ako te interesuje mogu ti dati po neku sugestiju...
P.s. Sa R6 ides?
Moj predlog ti je da odes zadnje dvije sedmice sedmog mjeseca il zadnju sedmicu osmog... Tako ces izbjeci najvece guzve feragosta i najskuplje cijene smjestaja a uhvatiti lijepo vrijeme sto je vise nego vazno (stelvio je ako se ne varam 2.500 m)...
E sad koliko si prevoja zacrtao ne znam planiras li i Grossglokner i okolinu ili sela rondu, Stelvio... Jer osim ovih najpoznatijih postoji barem pet puta jos toliko...
Daj jos malo podataka o planu puta ako te interesuje mogu ti dati po neku sugestiju...
P.s. Sa R6 ides?
-
dule
- Grijač guma

hvala na savjetima , gledam da bude sto kasnije zbog guzve i vrucine,a ponovo to mi je lutrija, kakvo ce vrijeme tamo biti posto je to planina (2.700) moze pasti snijeg i kisa u koliko kazes keks , al da smo zdravo imam veliku volju, opreme isto toliko , vise ne vozim te motore za kurcenje
sad sam presao na motore koji su koliko toliko udobni , trenutno vozim yamahu fazer 2005 ,a u planu je ako bog da neko teze magare (bmw r1150gs). sto se tice prevoja ja mislim da sam skoro sve obuhvatio tj one najvaznije , Grossglokner mi je prvi u planu pa onda ostali , postavicu mapu kuda sam planirao da idem, pa mi ti reci jesam li sta propustio 
-
dule
- Grijač guma

nisu neke slike ali mogu da posluze, uglavnom gdje sam god vidio da ima neki poznati nacionalni park ili prevoj stavio sam ga na mapi, bi da zaobidjem auto -put maksimalno , i da obilazim sto vise sela i manje gradove

-
fearless.rabbit
- Biker wannabe

- Vozim: Da.
Dule, i ja planiram ovu turu, s tim sto bi fokalna tacka u mom slucaju bio Grossglokner. Ostalo je sve stvar dogovora.
-
dule
- Grijač guma

ne znam da li se mozes uklopiti u ovu moju turu, vidi se na mapi kako bi isao .Grossglokner mi je na prvom mjestu i njega bi obisao prvo i onda nastavljam lijevo do Marmolada pa onda na Bozen pa na Passo Stelvio, od Passo Stelvio bi isao ka gore preko granice (Switzerland ) onda lijevo da obidjem Furka Pass , odatle se spustam do Milana pa do Venecije i nazad kuci .Ja mislim da nisam nesto propustio sto bi trebalo da se obidje 
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Izmedju Grossa i Stelvia imas jedno 20-30 pasova tako da se nemoj sekarat ako nesto ne obidjes. Ima ga toliko da se mora ic barem 5 puta da bi se koliko toliko sve pohvatalo. A to ne pricam jos o Svajcarskim ili Francuskom djelu Alpa. Pa samo kroz austriju kada bi sve htio da prodjes treba ti barem 3-4 dana. Tako da je ova ruta za pocetak dobra. A kad se zarazis virusom iz Alpa ima svake godine da se vraces. Ja sam bio 3 puta i jos uvjek imam zelju da idem. Ako bog da ove godine ponovo. 
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
dule
- Grijač guma

da da , cuo sam za tu zarazu
uglavnom gdje god da odem na alpe nece mi biti lose
ima dosta toga da se obidje , ne ove godine , nego narednih 5 
-
jaka
- Stoper

- Vozim: Bombardier baja 650
Ako ti je slučajno plan spavanje u Ljubljani, može kod mene, a može (ako ne budem zauzet na poslu) se dogodit, da te iz Ljubljane pratim do GG. Na putu odnosno usput ima još nekih dobrih prevoja, kao su Nockalam str., Maltatal itd...(ima još puno toga).dule wrote: jos samo malo da se informisem za smjestaj i to je to.
Za bilo koje informacije možeš me kontaktirati na : jaka.atv@gmail.com
-
dule
- Grijač guma

bilo bi mi od velikog znacaja, i onako sam planirao negdje da nadjem smjestaj u Ljubljani. Naravno to i za tebe znaci kad budes dolazio u cg , nemoj se cimati za smjestaj. uglavnom cucemo se preko PP , da se upoznamo malo bolje , jos jednom hvala