Kaciga!!!

Kupovina motora, djelova i opreme
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: Kaciga!!!

Post by Space Director »

Pa onda uzmi fullface... :)
Sigurno nudi vise zastite od flip-up kacige.
I kad stojim tesko me pratiti...
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

da dodam----ful face i nista vise
ja nosam istu i na vespi px 200...ali ko nije letio sa motora i ne zna koliko mu znaci
ukratko
mene je lik digao sa vespe...zahvaljujuci kacigi ostala je zdrava glava, samo sam slomio desno rame
na istom mjestu, u istom tipu incidenta, poslije po la godine decko je poginuo jer nije nosio kacigu, nego je drzao na laktu :cry:
znaci kaciga definitivno cuva zivot i nikada ali bas nikada ne zaliti na njoj
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

I NIKADA ALI BAS NIKADA NE SJESTI NA MOTOR BEZ NJE
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

jagerbd wrote:I NIKADA ALI BAS NIKADA NE SJESTI NA MOTOR BEZ NJE

Amin!

Steta sto si se ti uvjerio u to na prilicno bolan nacin!
I kad stojim tesko me pratiti...
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Ja imam Nolanku i mislim da ima puno boljih i tiših, ali, nekako mi je legla na glavu, stavio N-com i sve mi je to nekako ok. Danas sam gledao ovu N43 air i moguće da ću je uzeti sjutra. Prebaciti ovaj N-com na nju, i to je to...
233 eurića u VG...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
TO_FAST_for_YOU
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: yamaha fz1

Post by TO_FAST_for_YOU »

Neko je pisao kako je narucio na slijepo kacigu preko louisa i ima neki stos sa mjerenjem glave i ima neki saj koji odredjuje,kad ti iymjeris glavu metrom za sivenje,pa taj broj sto izmjeris uporedis i haos totalni???!!! to je neko pisao ali ne mogu da nadjem!!
U daljini cuju se kao gromovi!!!!
No_LiMiT
Grijač guma
Grijač guma

Post by No_LiMiT »

TO_FAST_for_YOU wrote:Neko je pisao kako je narucio na slijepo kacigu preko louisa i ima neki stos sa mjerenjem glave i ima neki saj koji odredjuje,kad ti iymjeris glavu metrom za sivenje,pa taj broj sto izmjeris uporedis i haos totalni???!!! to je neko pisao ali ne mogu da nadjem!!
Ja sam iz amerike na slijepo narucio kacigu.
Na sajt imaju detaljna objasnjena o velicini. Uzmes onaj metar i izmjeris. Ako si 60 pogledas na sajt dje narucujes ili na sajt kacige(uglavnom SVI imaju mapu tu) gdje spadas i narucis. Platis kacigu, postarinu, pa jos jednu postarinu(ili procenat u banku) i carinu + pdv i eto dodje :p
Ako nije neka fina kaciga koja je dooooooooosta jeftinija nego ovdje ne isplati se toliko jer ~25% se plati posti. Koje ne mos izbjegnut jer ove firme uvjek stave racun i pravu vrijednost. Jedin da ti neko salje pa makne racuin i stavi vrijednost kao 100$ :p
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Neki će možda reći da nije korektno ali , ako ima u Crnoj Gori u nekoj prodavnici kaciga koju želiš da naručiš idi i probaj pa ćeš znat na čemu si i onda naručuj. Da ne bi bilo ,,nekorektno" prema prodavcima eto raspitaj se prvo da li neko na forumu već ima takvu kacigu ili od tog proizvođača pa probaj.

Ja se uopšte ne libim da uđem u radnju i probam par stvari i na osnovu toga zaključim što mi treba i potom naručim , kada nas dragi prodavci ne bi klali ne bi ni bilo potrebe za ovakvim trgovinama . poz
+1389+
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Post by DUKA »

stvarno bez kacige NIDJE. ALI ovoj djeci do 18 god sto manitaju skuterima uveo bi kao obavezno a za ove druge kako ko voli i misli da treba.
ima dosta ljudi sto kacigom zasticuju laktove, koljena, retrovizore.... ili je popere na vrh glave(takozvane natikache)
ako mislish da ti ne treba ne muci se da je stavljas oko lakta ( vidio sam juce lika na skuter, suvozacha, sveza je kralj oko koljena).
nego brate, malo gela na kosicu, naocare rej-ban-ke (opciono - tu do 200eura da kostaju) pa na zadnji..... udri dok ti ne prsne zauvo
kako steee, kako ste svi ?!?!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

zna li ko kako se krecu cijene held enduro kaciga u herceg novom? bez vizira!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply