Cagiva Raptor 650

Novosti, komentari novih i starih motora...
vladolab
Stoper
Stoper

Re: Cagiva Raptor 650

Post by vladolab »

A sto se tice kvaliteta i odrzavanja??? je li previse ako prodje 30 000 km za dvije god????I sto se tice velicine samog motora???
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

vladolab wrote:A sto se tice kvaliteta i odrzavanja??? je li previse ako prodje 30 000 km za dvije god????I sto se tice velicine samog motora???
Kao što već rekoh,kvaliteta same mašine je neupitna tj,ona je referentna tačka kvalitete drugih agregata. Da skratim,tu mašinu ne možeš ubiti - naravno govorimo o normalnim uslovima rada,da ima ulja i antifriza. 30hkm je za tu mašinu ništa,pa pobogu ima stromova koji imaju daleko više na satu pa i dalje rade bez štucanja.
A što se tiče ostalih dijelova mislim da nećeš imati problema,kako za neke,ne-daj-Bože,zamjenske tako ni za dijelove koji spadaju u redoviti servis i održavanje jer Magnus Moto je diler za Cagivu i mogu sve nabaviti ako već nemaju na lageru. Znam jer se moj kum isto interesovao za Raptora 650.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Zasto je to puno?? Ja sam sa Dukcom proso 26 000 u dvije god, s tim da sam 9mj od tih dvije godine bio po moru.. Tek toliko.. Po meni se ta makina fino razradila i kao sto je netko povise reko, nebi trebalo biti problema ako se odrzavala kako zahtjeva.
Od komponenti valja spomenut brembo kocnice, koje podosta zamjenjuju za serie oro, zbog boje celjusti, al to, hvala Bogu, nema veze sa mozgom. :mrgreen: One su odlicne za tu vrstu motora, ne sjecam se dal ima opletena kociona crijeva... Ima jedna kod nas koja se cesto vozi, po Gradu, i druga koja je rijetko na cesti jer je vozi pomorac...
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

sigurno nista od kilometraze,ako je motor normalno odrzavan
[`_`]
Grijač guma
Grijač guma

Post by [`_`] »

bio sam zainteresovan za isti motor ,imas jedan u tenderu 2500e ,nov lanac i lancanici presao oko 30 000km ,istekla registracija 007 godiste.
bolji motor za te pare neces naci.
Izdajem kucu na Zabljaku 068 618 108
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Mislim da ova prica vise nije za forum Oglasi, tako da je preseljavamo u podforum: Motori, dakle, generalna prica o motorima..
I kad stojim tesko me pratiti...
[`_`]
Grijač guma
Grijač guma

Post by [`_`] »

cuo sam takodje od jednog lika da imaju problema i sa alanserom ,da crkava ali to nije pouzdana informacija.
od nekih majstora sam cuo i da na mom moturu oce da crkne brzo kao posto je jedan cilindar,a na mome je fabricki evo 8 godina radi ka sat
Izdajem kucu na Zabljaku 068 618 108
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

[`_`] wrote:cuo sam takodje od jednog lika da imaju problema i sa alanserom ,da crkava ali to nije pouzdana informacija.
od nekih majstora sam cuo i da na mom moturu oce da crkne brzo kao posto je jedan cilindar,a na mome je fabricki evo 8 godina radi ka sat
Pizdarija ces se naslusat svudje....
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
vladolab
Stoper
Stoper

Post by vladolab »

hvala vam puno u svakom slucaju..
Post Reply