Honda CBR 1000RR Fireblade C-ABS

Novosti, komentari novih i starih motora...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: Honda CBR 1000RR Fireblade C-ABS

Post by Space Director »

Da ne prodje zurka i bez mene, meni mnooogo ruzno izgleda!

Ovaj auspuh necu ni da komentarisem, a tumor od katalizatora koji je vjerovatno rijesen ispod oplata (kao sto je na hornetu 600) bolje odma da preskocim. A onda ova maska, prednja, sa farom. Ako su htjeli da ga namrgode da izgleda opasnije, napravili su ga da izgleda ka nervozna zena sa 30 godina braka, koja se sad ustala i nasla kupatilo koje su muz djeca zasrala :D
Namcor, pravi :D

E da, da hejt bude do kraja, hahaha, Madza i Goku, sto je to majka mu stara, Honda, Honda, kvalitet, ovo ono... Znate li da Moto Morini pravi agregate koji se ne mogu otvarati, zakovani su celicnim zakivcima, kome crkne, salju mu novi agregat. Kad to bude Honda radila (koja je kvalitetna, sto jes, jes) onda mozete da je proglasite svetom kravom :D

Hehehheee, dje me nadjoste u ponedeljak ujutru... :D :D :D
I kad stojim tesko me pratiti...
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Aj ti,da je tebi jedna Honda nebi ti smeta ni far,ni auspuh,ni zena posle 30 odina braka...pjeva bi ;)
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Space Director wrote:Da ne prodje zurka i bez mene, meni mnooogo ruzno izgleda!

Ovaj auspuh necu ni da komentarisem, a tumor od katalizatora koji je vjerovatno rijesen ispod oplata (kao sto je na hornetu 600) bolje odma da preskocim. A onda ova maska, prednja, sa farom. Ako su htjeli da ga namrgode da izgleda opasnije, napravili su ga da izgleda ka nervozna zena sa 30 godina braka, koja se sad ustala i nasla kupatilo koje su muz djeca zasrala :D
Namcor, pravi :D

E da, da hejt bude do kraja, hahaha, Madza i Goku, sto je to majka mu stara, Honda, Honda, kvalitet, ovo ono... Znate li da Moto Morini pravi agregate koji se ne mogu otvarati, zakovani su celicnim zakivcima, kome crkne, salju mu novi agregat. Kad to bude Honda radila (koja je kvalitetna, sto jes, jes) onda mozete da je proglasite svetom kravom :D

Hehehheee, dje me nadjoste u ponedeljak ujutru... :D :D :D
Ovdje apsolutno podrzavam Ranka, Space-a, s obzirom da je ovo u istu klasu sa R1, koliko mi se svidja R1 i koliko ima nekih fenomenalnih detalja na njoj, toliko ima detalja na ovoj Hondi koji mi se ne svidjaju. Da budem jasniji, jedino sto mi se svidja se bedz na rezervoaru i mozda zmigavci u retrovizorima. Ne znam kako izgleda uzivo, ali ovako mi mozda i vise vuce ns sport tourer-a nedgo na Super Sport motor.I koliko sam uspio da zakljucim, imamo staru Bavarsku sektu BMW-veovaca, koje sve pozdravljam, ali koliko vidim imamo jedno nedonosce od sekte Hondine ekipe..... :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

Madza wrote:Aj ti,da je tebi jedna Honda nebi ti smeta ni far,ni auspuh,ni zena posle 30 odina braka...pjeva bi ;)
;)

Samo ti se cini Ma$a ;)
Ne reci mi da vozis Varadera, jer je Honda, a ne jer ti se svidja motor, kao motor, nebitno ko ga pravi?
Nije meni problem da kupim bilo koji motor (u realnom cjenovnom rangu, a to je trenutno za mene 5k, +/- 1000e), ali mi je problem da vozim bilo koji motor, pa cak i ako je Honda.
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

Space Director wrote:
Madza wrote:Aj ti,da je tebi jedna Honda nebi ti smeta ni far,ni auspuh,ni zena posle 30 odina braka...pjeva bi ;)
;)

Samo ti se cini Ma$a ;)
Ne reci mi da vozis Varadera, jer je Honda, a ne jer ti se svidja motor, kao motor, nebitno ko ga pravi?
Nije meni problem da kupim bilo koji motor (u realnom cjenovnom rangu, a to je trenutno za mene 5k, +/- 1000e), ali mi je problem da vozim bilo koji motor, pa cak i ako je Honda.
Vozim Varadera vec toliko godina jer mi se svidja model kao model,a i honda je (sto je u neku ruku garant kvaliteta).
Svidja mi se i jedno i drugo.Sto se konkretno tice CBR-a je sto se izdvojio od klasicnog R izgleda i daje neki novi izgleda svojoj klasi.Opet kazem sve je stvar ukusa,neko voli crnke,neko plavuse :D ja se ne bih bunio ni malo na ovaj motor!
Sto se tice kupovne moci u to ne zalazim,ali garantujem da ovaj motor opravdava svoju cijenu.
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Madza wrote:
Space Director wrote:
;)

Samo ti se cini Ma$a ;)
Vozim Varadera vec toliko godina jer mi se svidja model kao model,a i honda je (sto je u neku ruku garant kvaliteta).
Svidja mi se i jedno i drugo.Sto se konkretno tice CBR-a je sto se izdvojio od klasicnog R izgleda i daje neki novi izgleda svojoj klasi.Opet kazem sve je stvar ukusa,neko voli crnke,neko plavuse :D ja se ne bih bunio ni malo na ovaj motor!
Sto se tice kupovne moci u to ne zalazim,ali garantujem da ovaj motor opravdava svoju cijenu.

Slazem se. Ako cemo posteno svi danasnji "supersport" motori lice kao jaje jajetu, maltene, dok se ne primaknes motoru ne mozes ni vidjeti o kom se proizvodjacu radi. Fireblade je nesto drugaciji, sto rece Djodja, nekako pojavom vishe podsjeca na sport turer nego supersport ultra ostrih linija...Neko ce to vidjeti kao nedostatak, neko kao plus, sve je stvar licnog afiniteta i ukusa... Licno ja ne volim KTM-ovu gamu, za koju polovina ljudi koje znam se odusevljava i tvde da su fenomenalnog dizajna (meni je ono shiljato nakaradno), kao ni BMW-ovu politiku asimetrichnih farova (ruzno do bola), ali, kao sto neko pametno nedje rece, o ukusima se ne raspravlja.
O kvalitetu i pouzdanosti je suvisno pricati, ta mashina je i dan danas referentna tachka za mnoge druge proizvodjace a radi se vec dugi niz godina...
U ostalom, u mom potpisu ima jedan mali fini video dje se lijepo vidi ko i sto je fireblade.
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

ma kako god.....ogaditi mi je niko moze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Space Director
NLB Moderator

Post by Space Director »

jagerbd wrote:ma kako god.....ogaditi mi je niko moze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nemamo ni namjeru, ali ovaj izgled joj ne valja ni jedan od dva fenomenalna triumphova fara :)
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Dakle, za 2010-tu nudi se u tri boje

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Što se tehnikalija tiče tu je 178 KS (pri 12.000 o/min.), 112 Nm (pri 8.500 o/min.) i 210 kg (sa ABS-om)

Image

Image
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Madza
NLB Moderator

Post by Madza »

QQ kakav je ovaj crno bijeli,boli glava :shock: 20 godina razvijanja CBR serije ne moze dati los motor!!!
Post Reply