Test akumulatora
- Hellboy
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha MT 01 & Cagiva raptor
Test akumulatora
Posto iz iskutva znam da su rotaksove masine odnosno svedska struja koja je na aprilijinim motorima osjetljiva na los-istrosen akumulator tj. osjetljiv je tacnije magnet pa da mi opet kao na 125cc ne bi crkao magnet zbog loseg akumulatora postavio sam ovu temuda mi neko objsni kako da istestiram akumulator da li je dovoljno dobar da pokrece moju masinu bez glavobolje?
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Re: Test akumulatora
Wulfy ima tu mašinu pa dako ti odgovori jel imao problema, ili mu pošalji pm
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Wulfy ima Minarelli, a ne Rotax agregat
U principu akumulator traje dvije godine, sve preko toga je premija. Duzi mu je vijek ako se motocikl cesce vozi. Tako da ako je stariji od dvije godine, a vozi se rijetko uglavnom nema potrebe ya ispitivanjem, taj je akumulator otpisan.
U principu akumulator traje dvije godine, sve preko toga je premija. Duzi mu je vijek ako se motocikl cesce vozi. Tako da ako je stariji od dvije godine, a vozi se rijetko uglavnom nema potrebe ya ispitivanjem, taj je akumulator otpisan.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Hellboy
- Grijač guma

Bitno mi je samo da mi neko kaze od elektricara ukoliko ih ima na forumu kako iztestirat akumulator da li ima dovoljno snage za pokretanje masine...
-
Freeman
- Grijač guma

Kapacitet akumulatora bi trebalo da moze da provjeri svaki autoelektricar na uredjajima koji tome sluze. Zatu akumulator pod ruku i u obilazak Kolasina, dako se nadje neki elektricar 
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Ima li nedje da se kupe akumulatori za motore a da su pod garancijom? Jer mi nije jasno da kosta skoro kao za auto a nema garanciju.
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
VG moto drži Unibat akumulatore,Castelana ima Banner,mislim da svi dođu sa 6 mjeseci garancije,barem su meni tako rekli kad sam zvao za aku.Bosko wrote:Ima li nedje da se kupe akumulatori za motore a da su pod garancijom? Jer mi nije jasno da kosta skoro kao za auto a nema garanciju.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-
Bosko
- Silovatelj krivina

Vidje cu tamo mada mi jos stari od proslog ljeta sluzi dobro a uzeo sam ga u masino promet i rekli su mi da treba da radi 3-4 mjeseca dobob a posle sto mu bog da!
- Hellboy
- Grijač guma

Kakav bre VG moto, evo ti broj Aleksandra sa foruma, upravo je dobio extra dobre akumulatore i pod garancijom su 068708880