Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Post by NikGold »

Jesu li ono u Crnoj Gori smanjili plate policiji 30% pa su ovi protestvovali i pridružio im se komplet sindikat na čelu sa rudarima , prosvetom i zdravstvom ili sam nešto pobrkao ili sam sanjao ili su mi stavili kaku drogu u piće ili ...
+1389+
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Post by Nik15 »

ljudi oce li se preduzimat sta? evo polako pocnje sezona...
bojant_46r1
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: R1, il ni jedan!!!!

Post by bojant_46r1 »

Mozda da se odradi protestna voznja kroz glavni grad, sad ako dadnu dace pred izbore.... :D
Mene je najvisa banja kad vozim dobru ribu na motor.
pOp
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki ER-6n

Post by pOp »

sto ce ovi sto su ga vec registorvali :doh: heheh
nista ,ja sam svakako za !! a cini mi se da se i nesto slicno organizuje u Srbiji ovih dana ....
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Treba napraviti konkretan zahtjev: ukidanje poreza na luksuz za sve kategorije motocikala i proslijediti ga sekretarijatu za saobraćaj, ministarstvu unutrašnjih poslova, minstarstvu pravde i ministarstvu finansija. Kao potpisnike peticije uključiti, ne samo što veći broj motorista, već i vlasnike moto salona, prodavce opreme i djelova, osiguravajuće i auto kuće i što veći broj građana koji bi bili spremni da nam daju podršku. Sve precizno osmisliti i pripremiti, a zatim propratiti višednevnom medijskom pompom, jer ono što nije javno obznanjeno kao da se nije ni dogodilo. Mislim da bi ovakav potez primorao nadležne da makar smanje, ako ih ne budu htjeli potpuno ukinuti, ove sulude namete koje plaćamo prilikom registracije
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Post by Nik15 »

Danilo wrote:Treba napraviti konkretan zahtjev: ukidanje poreza na luksuz za sve kategorije motocikala i proslijediti ga sekretarijatu za saobraćaj, ministarstvu unutrašnjih poslova, minstarstvu pravde i ministarstvu finansija. Kao potpisnike peticije uključiti, ne samo što veći broj motorista, već i vlasnike moto salona, prodavce opreme i djelova, osiguravajuće i auto kuće i što veći broj građana koji bi bili spremni da nam daju podršku. Sve precizno osmisliti i pripremiti, a zatim propratiti višednevnom medijskom pompom, jer ono što nije javno obznanjeno kao da se nije ni dogodilo. Mislim da bi ovakav potez primorao nadležne da makar smanje, ako ih ne budu htjeli potpuno ukinuti, ove sulude namete koje plaćamo prilikom registracije
:text-+1:
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

A jel nekome palo na pamet, da se, kao prvi korak, obratimo preduzecu koje gazduje tunelom Sozina, da smanji putarinu za motocikle, jer nema logike da motocikl i automobil placaju isto - 2.50EUR - jeftiniji je trajekt nego proci kroz tunel, a za kola obrnuto!
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Sozina može da ide u paketu sa ovim primarnim zahtjevom. I ne samo ta stavka. Treba istaći sve nepravde i neprimjerne odredbe u odnosu na motore i motoriste. Prvi korak mora biti najradikalniji, kako bi svi, a osobito nadležni državni organi, shvatili da u Crnoj Gori motoristi p o s t o j e u ozbiljnom broju i kao grupacija nešto znače, da motocikl nije stvar obijesti i luksuza, nego specifično prevozno sredstvo koje, shodno tome, zahtijeva i poseban tretman. Ovo je jako bitno da bi se pomjerilo opšte gledište na bajkere, jer do prije svega 7-8 godina bilo nas je veoma malo, minoran broj da bi imali željeni tretman. Motoristi su kod nas tada (dobim dijelom i danas) od strane društva, po defaultu, kvalifikovani kao lokalni mangupi, neozbiljne bitange ili krimi likovi. Mada, i ta epoha je imala prednosti: niko nije udarao na trag je li ti motor registrovan, čak su se mnogi vozali bez ikakvih registarskih oznaka, nisu te kažnjavali ako nemaš kacigu, tako da je bajkerima iz tih prošlih vremena kasnije bilo jako teško navići se na nošenje iste. Meni je u početku smetala tako da mi se činilo kao da imam na glavi bojler.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
urke
Grijač guma
Grijač guma

Post by urke »

Najgore je to sto svi sve to znamo,i nista se novo ne moze reci.Deru nas na svaki nacin..
JA SAM ZA bilo kakvu akciju,opciju....Kad dodje do neke realizacije (protesta,peticije za smanjenje dazbina registracije,putarina i sl.)racunajte na mene, i mogu slobodno reci jos par mojih drugova bajkera
urke
Grijač guma
Grijač guma

Post by urke »

Jutros sam isao da produzim registraaciju za sv-a,tracavih 350 e !!!
Ovaj momak sto radi u lovcenu mi rece da sacekam par dana da ima kao nekih noviteta vezano za registraciju motora,neke olaksice?
jel neko zna ima li kakvih promjena,olaksica ili tako nesto ili je samo bila prica u praazno od ovoga momka???
Post Reply