k:Kaciga enduro
-
Mikan
- Grijač guma

- Vozim: Afrika Twin
k:Kaciga enduro
Prijatelji bajkeri-kupujem novu ili malo nosenu kacigu za enduro motor a uslov je da ima vizir,znaci ne sa brilama.Treba mi velicina za obim glave 59cm,to je valjda L.Ako imate broj neke prodavnice za kontakt napisite.Pozdrav svima i Hvala.
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
Re: k:Kaciga enduro
Afrikanac,
Evo sta ja znam:
1. Kod Acimica (stara Vatrogasna), Uvex Enduro, bile su oko 270 EUR - Roki i Madza sa foruma imaju ovu pa mozes pitati za utiske
2. KTM - U zgradi kod Vezirovog mosta, ima SHOEI Hornet DS- bila je preko 400 eur - ja je imam i mislim da je trnutno u vrhu ponude sto se tice kvaliteta...
Ako negde naletis, a interesuje te kvalitet, jos bih ti preporucio BMW ENduro kacigu (ima je Blazo) ili ako negde naletis na Arai XD3
Poz,
Kopljas
Evo sta ja znam:
1. Kod Acimica (stara Vatrogasna), Uvex Enduro, bile su oko 270 EUR - Roki i Madza sa foruma imaju ovu pa mozes pitati za utiske
2. KTM - U zgradi kod Vezirovog mosta, ima SHOEI Hornet DS- bila je preko 400 eur - ja je imam i mislim da je trnutno u vrhu ponude sto se tice kvaliteta...
Ako negde naletis, a interesuje te kvalitet, jos bih ti preporucio BMW ENduro kacigu (ima je Blazo) ili ako negde naletis na Arai XD3
Poz,
Kopljas
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Ja sam prezadovoljan sa UVEX-om i super mi lezi.
Dobra strana:
Laka je za nosenje i ne osjeca se na glavu
Ima photo grey vizir i po suncu se zatamni malo,a uvece kristalno jasan
Nastresnica pomaze pri jakom suncu ili kisi,jer je izbacenija nego kod osalih kaciga ovog tipa
Moze da se dise i nije zagusljiva kao standardne kacige,zbog izbacene njuske
Fantasticno izgleda
Losa strana:
Bucna i trese preko 100km/h ukoliko vizir na motor nije visok.
Dobra strana:
Laka je za nosenje i ne osjeca se na glavu
Ima photo grey vizir i po suncu se zatamni malo,a uvece kristalno jasan
Nastresnica pomaze pri jakom suncu ili kisi,jer je izbacenija nego kod osalih kaciga ovog tipa
Moze da se dise i nije zagusljiva kao standardne kacige,zbog izbacene njuske
Fantasticno izgleda
Losa strana:
Bucna i trese preko 100km/h ukoliko vizir na motor nije visok.
-
Supernova
- Grijač guma

- Vozim: KTM 950 SM
Ja trentno vozim fz6n i pri brzinama vecim od 100km mi je uvex-ova kaciga tresla pa sam morao maknuti dio za sunce tako da mi sada u potpunosti odgovara. Meni nije toliko bucna ali ipak mislim da nije za sport ili naked motore. Definitivno se vidi razlika u odnosu na klasic sport kacige.
Joi - SUPERMOTO RULES
-
Mikan
- Grijač guma

Da li neko zna broj IN auta ali da je u funkciji jer na ove koje imam niko se ne javlja,hvala.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
U INu je treenutno neka reorganizacuja , ostaju zastupnici za Kawu a KTM preuzima drugi diler tako da ćeš ih ovih dana vrloo teško dobit sem preko rodbinskih vezaMikan wrote:Da li neko zna broj IN auta ali da je u funkciji jer na ove koje imam niko se ne javlja,hvala.
A što se tiče kaciga shoei i arai nema preko ali lično mislim da se isplati nekome ko godišnje prelazi grdilo km ili će pak na put oko svijeta kao naši drugari , u ovom drugom slučaju gdje vozimo jeftinije motore i ne neke zavidne kilometraže ove nazovi jeftinije će ti i te kako završiti posao .Dođi do PG , Madža , ja imamo uvex probaj i kupuj ako ti se svidi . poz
Ps . neko reče bučna, duva , zviždi , neudobna (odnosi se za bilo koji dio opreme) ako ti sve ovo smeta i ide na živce onda si izabrao pogrešan sport nego se lijepo dok si na vrijeme vrati na četiri točka , još jednom poz
+1389+
- Danilo
- Grijač guma

- Vozim: Honda CX
E, ovo je velika istina: kome motor ne predstavlja uitak, zadovoljstvo i radost i ko uz to ne voli sve njegove nesavršenosti, ne treba da bude mazohista, da maltretira sebe vozeći motor zbog fancy šminke, dokazivanja pred drugima, statusa...NikGold wrote:...neko reče bučna, duva , zviždi , neudobna (odnosi se za bilo koji dio opreme) ako ti sve ovo smeta i ide na živce onda si izabrao pogrešan sport nego se lijepo dok si na vrijeme vrati na četiri točka...
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
-
Mikan
- Grijač guma

Kako mi se cini sve sam opcije oko enduro kacige potosio-tih nekoliko modela koje ima kupiti kod nas su preskupe za moje trenutne potrebe a i mogucnosti,pa ostaje da sacekam jos malo ako naleti neka polovna.Hvala i pozdrav svima.