Teorijski brand Vivax je hrvatski, a sam proizvod je dizajniran, testiran i sastavljen u Kineskoj fabrici. Ovaj trend je sada jako prisutan. Odete na neki od velikih sajmova elektronike, upoznate raznorazne kineske firme koje prave ove stvari, dogovorite se, pošaljete samo dizajn pakovanja, eventualno prevod softvera, i oni uzmu svoj GPS navigator (kasetofon, televizor, mikser....), koji prave za 100 drugih kompanije, i naprave ga pod vašim brendom, a ti se doma brineš za distribuciju marketing.....Hogar wrote:Vivax nije kineski, nego hrvatski. Naravno (kao i Garmin, uostalom) proizveden je u Kini, ali je vlasnik Vivax robnog branda M-San grupa iz Hrvatske, o cemu se mogu naci informacije i na njihovim web sajtovima. E sad, da li to govori da je Vivax bolji ili losiji brend, ocjenite sami. Isto kao sto je BIRA (za koju sam mislio da je poslednja kineska skalamerija), zapravo iz Bihaca (Bihacka Industrija Rashladnih Aparata) ...sLowRider wrote:Da, vivax.Hogar wrote:
Kinesko? Mislis na Vivax?
Ta ista fabrika možda i pravi neke Pioneer uređaje, nevjerovatan trend. I mi kupujemo Garmin, a ne Vivax ili Sony, citiramo velike novinske članke ili preporuke, a oni se prave u istoj fabrici sa malim razlikama.
....a neko negdje, bogat, sjedi na jahti i samo se smješka....
Pozzz