molim savjet

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
Post Reply
MAJKAAA
Stoper
Stoper

molim savjet

Post by MAJKAAA »

da li da kupim piaggio x9 200cc 2002 kao nov servisiran ,nove gume kao lutka.pa vas molim ako je neko imao iskustva sa sa njim da mi da savjet cijena je 1600 fix neda ga nizee.ili neki burgman ako ima za te pare hvala.
Sledgehammer
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW K 1200 RS 2002
Kawasaki Versys 2007

Re: molim savjet

Post by Sledgehammer »

Taj X9 vrijedi te pare - ako je onako kako pišeš... :think:
MAJKAAA
Stoper
Stoper

Post by MAJKAAA »

hvala !!!!!! provjereno dobar
[`_`]
Grijač guma
Grijač guma

Post by [`_`] »

imas u baru x9 500ccm 1700e
a mislim da 2002 godiste ne postoji model od 200ccm samo od 180
Izdajem kucu na Zabljaku 068 618 108
MAJKAAA
Stoper
Stoper

Post by MAJKAAA »

pa sta znam on kaze da je 200 cc. a u kakvom je stanju taj od 500 cc???? i kakvi su za duzih relacija ? dali trose i tako to hvala, a cuo sam da je po novom mnogo ragistracija oko 270 eura za 500 cc
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

MAJKAAA wrote:pa sta znam on kaze da je 200 cc. a u kakvom je stanju taj od 500 cc???? i kakvi su za duzih relacija ? dali trose i tako to hvala, a cuo sam da je po novom mnogo ragistracija oko 270 eura za 500 cc
Ne bih da ti lomim snove, ali....

Batali se skutera od 500 kubika, to je strašan oximoron, skuteri sa svojim pozicijama i točkovima nisu dobri za te kubikaže. Nedavno sam vozio tmax 500, odličan ubrzava kao metak, ali pred krivinu se toliko uplašim jer je sav tako nestabilan i ne odiše kvalitetom. Ovaj koji sam ja vozio je bio super sređen, brembo kočnice i sve, njegov vlasnik ga maestralno vozi, a ja sam jedva upao u par krivina.

Što se tiče puta na duge staze, položaj sjedenja na skuteru nije odgovarajući, zaboljeće te donji dio leđa nakon par sati, to je sigurno.

Skuteri su izvrsni do 200cc, sve preko je nepotrebno, preteško i samim tim negira samu svrhu i postojanje skutera.
A nešto do 650cc možeš ovdje naći jeftinije nego taj skuter (i daleko pouzdanije)

Oprosti na off-u, prijateljski savjet

Pozzzz
A gdje ide ovaj put.......
MAJKAAA
Stoper
Stoper

Post by MAJKAAA »

hvala druzee puno !!!!! a dali ima dje kakav burgman njega bi rado kupio ?????
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Ja sam vozio vespu i ne moze se poredit sa motorom sto se polozaja tijela tice i vjeruj mi nije ga teze vozit od vespe, ako ne i lakse,i sigurno da ces posle sezone ili dvije kupovat motor ako bas volis motore i oces da ides van grada! A jos jedna velika mana bar sto se mene tice je to sto su sve niske i strah me je bilo previse se nagnut u krivinu dok je to kod motora potpuno drugaci osjecaj! A i kad kocis malo jace prednjom vuce te sa sica pa se moras oslanjat na ruke,ma ima milion sitnica koje tek vidis kad uzmes motor.
Eto to je moje skromno misljenje i razlike koje sam uocio i ako nemam neko veliko iskustvo ali sto se ledja i ugodjaja tice ne moze se poredit sto ne znaci da ce i kod tebe bit isti slucaj!
Pozdrav
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Post by Danilo »

Maajko draga,

sve zavisi za što koristiš skuter. Ako ti treba za gradska trčkaranja tu je odličan i nezamjenjljiv (mada ja u tu svrhu koristim pravi motor bez problema), malo troši, svuda se parkira, ima prtljažnik u koji može stati kaciga pa ne moraš da je nosaš sa sobom i neke sitnice koje na pravim motorima nemaš đe bezbjedno ostaviti osim ako imaju one čikirende od dodatnih kofera. Dovoljna kubikaža skutera za takvu namjenu je 125 ili do 250 kubika ako često imaš suvozača ili kakvo brdašce koje svakodneno prelaziš. Vozio sam Piaggio X9 200 ccm i kroz grad i do mora i sasvim je dovoljno brz, agilan i stabilan za tu kategoriju vozila. Velika prednost skutera (po meni i jedina) je i u tome što te ne ograničava odjećom i obućom koju moraš imati na sebi kad ga voziš. Možeš ga voziti u odijelu, u šortsu i papučama što puno znači u bilo kojim okolnostima i uslovima eksploatacije naročito u kratkim gradskim svakodnevnim relacijama.
Ako želiš osjetiti malo više adrenalina, kilometara otvorenog druma, u savremenom obliku razuzdati čovjekove urođene jahačke strasti - definitivno kupi pravi motor. To je nešto potpuno drugačije: motor je mnogo stabilniji, ima pravilnije težište, bolje se kontroliše, uliva više sigurnosti, i pruža puuuuno veće zadovoljstvo u vožnji. Nijedan skuter, čak ni ovi veliki sa sličnim brzinskim (ali ne i voznim) performansam kao pravi motori, ne mogu dostići feeling motora. Uostalom motor jašeš, a na skuterčiću sjediš kao kakva zla udovica. :D Najbolje je da sam izabereš što ćeš kupiti spram svojih potreba i senzibiliteta.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
MAJKAAA
Stoper
Stoper

Post by MAJKAAA »

hvala punooo !!!!!!
Post Reply